Frankrijk31 oktober 2017, door Maartje

La Maison du Bassin Cap Ferret, Frankrijk

Frankrijk, 31 oktober 2017, door Maartje

La Maison du Bassin Cap Ferret, Frankrijk

Cap Ferret begon als een klein, arm vissersdorp aan de Franse westkust ter hoogte van Bordeaux (ongeveer twee uur rijden vanaf daar). Een arm dorp is de prachtige kustplaats allang niet meer, maar de arbeiderssfeer en de dobberende vissersbootjes bleven gelukkig wel. So far so good, al gaat hier niet over de liefde voor een streek, neen, we hebben het over hotel La Maison du Bassin.

Barts-Boekje- La Maison du Bassin

Het elegante strandhuis met blauwe shutters doet denken aan vroegere familievakanties. Frankrijk uit de boekjes. Er zijn elf kamers, allemaal piepklein en er is maar één met een bad maar dat maakt niemand iets uit – het is er heerlijk. Alle kamers zijn ingericht met goed gekozen antiek tussen houten muren en boven vissengraatvloeren – niet zo gek aangezien de eigenaren ook de Esprit du Cap antiekwinkel iets verderop runnen.

Barts-Boekje- La Maison du Bassin 1

Het terras van La Maison du Bassin dat vol staat met planten is een hotspot op zichzelf, net als de koloniale bar en het restaurant, Le Bistrot, waar visgerechten geserveerd worden en waar je iedere dag van de week kunt kiezen uit maar liefst dertig desserts.

Vanaf 130 euro per kamer per nacht,

lamaisondubassincapferret.com