29 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Hotels met echt goede restaurants voor de fijnste staycation – de Amsterdam Editie

29 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Hotels met echt goede restaurants voor de fijnste staycation – de Amsterdam Editie

We vinden binnenblijven, eerlijk is eerlijk, niet héél erg. Het valt nog best te overzien. Open haard aan, pot thee erbij, één van onze favoriete geurkaarsen aan en een beetje rondneuzen tussen je eigen spullen. Tot het toch weer gaat kriebelen... Het Betere Uit Eten en dan zo'n heerlijk grandioos opgemaakt bed met extra zachte kussens. Een ontbijt zoals je zelf nooit voor elkaar krijgt the day after en eigenlijk gewoon even een andere scenery. Enne: dat kan echt prima dichtbij huis. Sterker nog... Omdat Nederland voor ongeveer elk ander land hartstikke 'op rood' staat, hebben de meeste hotels in ons land de heerlijkste 'staycation' pakketten samengesteld. In elk detail hartstikke corona proof of course. Klinkt perfect toch? Go get them!. Eten op je eigen kamer is echt net als uiteten, echt zo.

Hotel Mercier

Hotel Mercier

Tikkie trots en Hollandlievend als we zijn vinden we het stiekem nog net wat leuker dat een relatief kleine Amsterdamse club, Vondel Hotels, dit hotelplaatje dat Hotel Mercier heet opende.

Niet alleen de locatie maakt Hotel Mercier in Amsterdam meer dan de moeite waard ook de looks zijn knap, knapper, knapst en onderscheidend en dat, dat vinden we gewoon een complimentje waard. Na een dagje rondstruinen door de stad lekker een diner op je eigen kamer.

Lees hier meer. 

L'europe

L'europe

Oke oke, we hebben een aantal favoriete adressen in Amsterdam en oke oke oke okeeeeee daar zijn er een heel aantal van die een pluim verdienen vanwege hun keuken. Maar sinds klassieker Hotel de L’Europe een waanzinnige eigentijdse copy-paste-naar-huis-please upgrade kreeg (beeldschoon) + een nieuw al even te gek Italiaans restaurant + het fijnste terras van Amsterdam (ook lekker zitten met een dekentje) + nog altijd fantastisch goed eten (understatement) serveert bij Bord’Eau* + Freddy’s Bar te meest te gekke bar is van centrum Amsterdam (want oldskool but cool) én een bookshop van Mendo, willen we er helemaal #nooitmeernaarhuis.

Eten? Tuurlijk, neem je gewoon mee to go naar je kamer.

Boutique hotel Vergulde Eenhoorn

Boutique hotel Vergulde Eenhoorn

Een van onze favorietjes is een verstopte in Oost: De Vergulde Eenhoorn. Zo’n plekje waarvan je niet had verwacht die-ie in Amsterdam bestond. Een oude stadsboerderij omgetoverd tot een gezellig boutique hotel mét een echt te heerlijk restaurant. Begin je staycation vooral met een (alles erop en eraan) borrelplank, schuif daarna aan voor een driegangen diner (in je eigen suite) en plof met een volle buik languit in een heerlijk zacht bed. Opstaan is hier geen straf met een goed verzorgd ontbijt en ultieme rust middenin het groen.

Vergulde Eenhoorn

Stay over, stay in @Pulitzer

Stay over, stay in @Pulitzer

Aah Pulitzer. Wat ben je toch een prachtplek. Instagramwaardig, zo kun je het ook noemen. Authentiek en toch met een moderne touch. Hollandse grandeur en eerlijk gezegd Amsterdams mooiste. Binnenblijven is hier geen straf. Slaap in één van de giga kamers die Pulitzer rijk is en daar krijg je honderd euro bij om te spenden in hun restaurant. Niet zomaar een restaurant! Nee, nee: je schuift aa bij Jansz. Een kaart vol moderne klassiekers met een nuchtere Amsterdamse uitstraling. Feest. Lees hier meer over Pulitzer in Amsterdam. 

Pulitzer

 

Het Volkshotel

Het Volkshotel

Uitrusten of juist helemaal niet? Daar is het Volkshotel voor. Genoeg keuze uit verschillende leuke arrangementen. Er zit voor iedereen wel wat bij. Ook voor de valentines zit er een leuk pakket bij. Romantisch dineren en een live viool optreden in de gang van het hotel. Uitslapen en de volgende dag beginnen met een mimosa ontbijt. Ooo enne de hot tubs die kun je ook nog gebruiken, wel even reserveren van te voren.

Volkshotel 

 

Conservatorium

Conservatorium

Je landt in luxe als je incheckt bij het beeldschone Conservatorium hotel. Het eerste hotel in Nederland dat echt internationaal oogt en waar alles tot in de puntjes verzorgd is. De inrichting, de service, het eten. Alles 10+.

Hartje Amsterdam, naast de beroemde musea, ligt het iconische Conservatorium. Of je nou komt voor een massage bij Akasha Spa, een avond lang tafelt in restaurant Taiko of – gun het jezelf – blijft overnachten in één van de waanzinnig mooie kamers, de ervaring is onvergetelijk. On-Hollands bijna. Perfect dus als je wel het gevoel wilt ervaren van helemaal weg zijn, maar er geen citytrip over de grens op het programma staat. Eén van de zaligste plekken van de stad, dat is het. Diner? Zeker, romantisch in je eigen kamer.

Lees hier meer. 

Lloyd

Lloyd

Ook Lloyd Hotel heeft niet stilgezeten. Een staycation in één van de drie sterren kamers die het hotel rijk is met daarbij een lekker ontbijt enne vijftig euro te besteden tijdens lunch of diner. De autumn deal heeft daarbij (bij aankomst) bitterballen, een city tour en een diner voor twee.

Film Deal:Heb je meer zin in een avond spenderen in zo’n luxe mega bed met een goede film? Laat dat ook gewoon kunnen bij Lloyd. Met de film deal geniet je van een zelf uitgekozen film op een mega screen voor je bed (in een mega lekker bed), een grote schaal popcorn en om met een goed been uit bed te stappen een ontbijt om na te genieten van de film.

Snurk Slumber Party:  Ha! Ook het kleinere spul wordt hier niet vergeten. Niets leuker dan een kids sleep over. Lloyd got you covered. Letterlijk. Zeven kids onder de XL SNURK duvet cover  met een leuke film (en ofcourse, popcorn voor iedereen) en daarna lekker wegdromen. Vinden we leuk! Enne de ouders slapen rustig in een luxe kamer ernaast.

Hotel Boat&Co

Hotel Boat&Co

Oh wat komen we hier graag. Mooie kamers, lekker bed, goede service en het restaurant Vessel kitchen&bar is gewoon to go te bestellen, om van te genieten en niet te vergeten… Het uitzicht. Boat&Co heeft er alles aan gedaan om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Hotel Boat&Co