Colombia, Cartagena6 maart 2022, door Michel + Renske

7 x coolste hotspots van Cartagena, Colombia

Colombia, Cartagena, 6 maart 2022, door Michel + Renske

7 x coolste hotspots van Cartagena, Colombia

Strand, stad en fijne plekjes om te eten en drinken: de havenstad Cartagena is misschien wel de leukste stad van heel Colombia. Geen toeristische hotspot: ook bij de inwoners van het land is deze badplaats razend populair. Een echte must see!

 

De stad Cartagena kun je verdelen in drie wijken. Het hippe en kleurrijke Getsemani is het meest bruisende gedeelte van de stad. Je vindt er kleurige huisjes, bloemen die over de huizen vallen en kleinschalige knusse pleintjes waar het tot laat gezellig is. Daarnaast heb je enerzijds het oude centrum en anderzijds het nieuwe gedeelte met wolkenkrabbers en de kuststrook.

 

Niet onbelangrijk: In Cartagena vind je volop fijne horeca! Van ontbijt tot diner - de keuze is reuze.

Epoca Coffee

Epoca Coffee

Bij Epoca zit je goed voor koffie, ontbijt, lunch en cocktails. Het fijne zaakje heeft een bruin, klassiek uiterlijk en dat spreekt aan. Bij binnenkomst kun je neerstrijken op de benedenverdieping of ga met de wenteltrap omhoog voor een knus plekje boven. Tip: boven zijn enkele smalle balkon plekjes beschikbaar.

De koffie wordt vakkundig gezet en de gerechtjes zijn heerlijk. Zo zijn er zalige eggs benedict, maar ook fijne wafels of aardbeien met slagroom. Niks ingewikkelds: wel heel lekker.

 

Pascal

Pascal

Voor zowel brunch als lunch een heerlijke keuze; Pascal dus. Van fried chicken sandwiches tot knapperige french toast met fruit.

Pascal ligt tussen Getsemani en het oude centrum in en heeft daarom voor velen een goede ligging.

Libertario Coffee Roasters

Libertario Coffee Roasters

Een hippe koffiebar in het midden van het altijd gezellige Getsemani: Libertario Coffee Roasters. Heerlijk licht hout interieur, prachtige bar en knusse hoekjes. Een aanrader is de gezellige buitenbar, waar je heerlijk mensen kunt kijken.

Celele

Celele

Goed eten en fijn tafelen, Celele is een absolute must als je Cartagena bezoekt. Een tikkie chique is het wel. Het is belangrijk dat je op tijd reserveert, want ze zitten snel vol. Daarnaast doe je een aanbetaling die je van je reservering verzekert. De meest spectaculaire gerechten verlaten deze keuken en zijn an sich al kunstwerkjes.

Di Silvio Trattoria

Di Silvio Trattoria

Zin in een avondje Italiaans in Colombia? dan kan je aanschuiven bij Di Silvio Trattoria. Een heerlijke tent voor een pasta, pizza of een lekkere lasagne. Want zeg nou zelf: ook al willen we ons allemaal onderdompelen in de lokale eet en leefgewoontes, pizza is altijd een goed idee.

 

Alma Cartagena

Alma Cartagena

Bij Alma eet je in het restaurant van het prachtige hotel San Augustin. Een begrip in Colombia vanwege het prachtige binnenzwembad dat zich schuil houdt middenin het pand.

Het restaurant is gelegen in het oude centrum en dat zorgt voor een fijne wandeltocht naar het restaurant toe. Bij Alma eet je erg gevarieerd. Zo kun je kiezen voor de Zuid-Amerikaanse keuken; ceviche, taco’s, noem het op. Ook de burgers zijn prima. En zoals een Colombiaans restaurant behoort: écht goed vlees.

Terraza Municipal

Terraza Municipal

Aan de kuststrook van het wijkje Getsemani ontpopt in de avond, rond een uur of 17.00, een heerlijk foodtruck feest. Zes foodtrucks, een fijne bar in het midden en een aantal lekkere zitjes eromheen. Tot middernacht fairy lights erbij, muziek aan en sfeer is er. Je kunt van tevoren reserveren via hun Instagram en dat is je aan te raden als je er niet vroeg op de avond kunt zijn.

Geen geen lastige dingen met muntjes, tokens of naar elk kraampje gaan voor je maaltijd: de bediening staat voor je klaar. Wel zo makkelijk.