Nederland, Groningen3 juli 2022, door Jose de Wal

3x Culturele hotspots in Groningen mét fijn restaurant

Nederland, Groningen, 3 juli 2022, door Jose de Wal

3x Culturele hotspots in Groningen mét fijn restaurant

Er is weinig zo fijn als een expositie, concert of film met goed eten te combineren. The full package, zeg maar. Zo'n dag die 'zondag' schreeuwt. We like! In Groningen hebben ze (of eigenlijk 'we', want dit artikel wordt geschreven door Groningen ambassadeur Jose) een aantal fijne plekjes waar dit kan en die delen we graag natuurlijk. You're welcome!

restaurant The Mix in De Oosterpoort (nieuw!)

restaurant The Mix in De Oosterpoort (nieuw!)

De Oosterpoort staat bekend als dé plek in het Noorden waar je moet zijn voor de beste concerten (inclusief Eurosonic Noorderslag!).

Sinds kort heeft De Oosterpoort ook een gloednieuw restaurant: The Mix. The Mix is een kleine verwijzing naar de menukaart: streetfood gerechtjes van over de hele wereld, die je naar eigen smaak zelf bij elkaar mixt. Ook perfect om te delen. Het restaurant-gedeelte heeft een fijne vibe en geeft je het gevoel dat je op een zomeravond heerlijk buiten zit te eten. Van dat gevoel krijgen we nooit genoeg en daarom vinden we The Mix zéér tipwaardig!

Beeld links NOK, beeld recht The Mix via thefork

Forum Groningen - NOK Groningen

Forum Groningen - NOK Groningen

In het hart van Groningen, aan de Nieuwe Markt, vind je Forum Groningen.
Forum is een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met grote exposities, museum Storyworld, vijf filmzalen, de bibliotheek, het Smartlab is er altijd iets te doen. En jawel, mét een fijn restaurant mét spectaculair uitzicht over de binnenstad: NOK.

Je kunt er borrelen, lunchen, en dineren. Die laatste 2 kunnen a la carte, maar je kunt je ook laten verrassen van het door de chefs bedachte, maandelijks wisselende drie, vier of vijf gangen menu: SKYHIGH Menu (tip!).

DOT Groningen

DOT Groningen

Bij DOT kun je terecht voor een heleboel dingen. Je kunt je beter afvragen waarvoor niet. Muziek, dansen, theater, film, exposities, presentaties, you name it. In de winter wordt de witte bol (koepel) van DOT omgetoverd in de grootste kerstbal ter wereld en in de zomer heeft DOT het door Lonely Planet geroemde stadsstrand. En het moet gezegd worden: DOT beschikt over één van de fijnste terrassen van Groningen. Dan natuurlijk een van de belangrijkste dingen: fijn voedsel! Bij DOT worden de heerlijkste streetfood gerechtjes geserveerd, met op de achtergrond een goeie playlist, wat zorgt voor een heerlijke relaxte sfeer.  Overigens is het allemaal ook hartstikke kidsproof!