• 21 June 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
21 June 2018
  • 20-04-2017
  • Amsterdam, Amsterdam Oost, Nieuw

House of Watt Amsterdam

House of Watt Amsterdam

De (werkgerelateerde) ontmoetingsplekken poppen uit de grond. Zo opende pas ook het NewWerktheater en aan het eind van deze zomer - per 1 september om precies te zijn - is daar ook House of Watt bijgekomen, naar eigen zeggen dé nieuwe ontmoetingsplek in Amsterdam Oost. Het idee: een hotspot waar te flexwerken valt, te borrelen en waar het kroost kan gaan spelen, dat alles is de voormalige lobby van het oude Casa400 hotel, dat 7 jaar geleden verhuisde naar een nieuwe locatie. Het moodboard van de plek stond ons al wel aan (glazen Gin Tonic, leuke printjes, behangetjes... Volgens ons begrijpen ze het daar wel) en de uitkomst stelt niet teleur.

houseof

Waarop? Welnu, hierop:

  • Het Café. Voor de overdag. En de avond. Of nee: een ontmoetingsplek (wat we inmiddels wel een beetje een irritante term beginnen te vinden; is niet vrijwel ieder café een plek om te ontmoeten? Of andersom: in een (eet)café trekken we ons ook graag in ons eentje terug, voor een hapje, eventueel vergezeld van een boek. Mag dat dan niet bij een 'ontmoetingsplek'? Afijn, dat terzijde). 's Avonds gaat de muziek wat harder en komen de lokale bieren, de wijnen en de borrelplanken op tafel. In het weekend is er ontbijt, op zondag een uitgebreide familiebrunch, en er is een fiks terras. Een café dus.
  • Het Kantoor. Er komen 40 flexplekken die dagelijks van 8:00 tot 18:00 te boeken zijn. Het dagtarief (dat werd niet gecommuniceerd in het persbericht) is inclusief koffie, thee, water, fruit en een gezonde lunch.
  • Firma Potschaft. Kijk, dat klinkt gezellig. Kudde's voor de naam die alles zegt: in het restaurant van House of Watt eet je naar de nukken van de chef. Door de week is dat in de categorie zoals-bij-moeders-thuis, in het weekend wordt er uitgebreider gekookt (en getafeld). Côte du Boeuf, mosselen of een Aziatische avond bijvoorbeeld.
  • James @ Het Speelkwartier. James, Watt's mascotte, is er voor de mini-mens en runt een kinderlab in House of Watt. In het weekend en de vakanties worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd zoals theaterworkshops, knutselen, Kapla, of gewoon lekker een kleurplaat maken. Paps en mams aan de wijn, niks meer aan doen. NB: Het Speelkwartier is vanaf half/ eind oktober open.

House of Watt, James Wattstraat 73