2 juli 2022, door Maartje

Met stip de coolste laptop du moment: de HP Spectre x360

2 juli 2022, door Maartje

Met stip de coolste laptop du moment: de HP Spectre x360

Jaloers much, dat is de vriendengroep met dank aan de nieuwe laptop slash tablet in m'n (reis)tas. En dan heeft niet eens iets met de naam van die laptop te maken, de HP Spectre x360. Nope, het is enkel en alleen omdat het zo'n te gek ding is.

Dat behoeft wat uitleg, begrijpelijk. Komt-ie: het idee achter deze laptop-plus is dat wij, millennials als we zijn, eigenlijk constant meerdere rollen vervullen. Op werk, na het werk, tijdens video calls (er zit een tool op waardoor je er tijdens een call beter uitziet - dat vind ik toch behoorlijk briljant), bij verschillende (freelance) opdrachten, vaak zelfs over verschillende disciplines, met vrienden, on the go, tijd voor jezelf en dan is het pas 16.00 uur. Dag in dag uit. Dat is best veel. En het is best gek dat er - tot nu toe - geen laptop was die inspeelt op al deze verschillende rollen, all day every day.

In comes de HP Spectre x360. Ha!

Het moet gezegd: we zijn hier dól enthousiast, maar wil je echt alle ins and outs weten, inclusief specs en meer van zulks, pak dan de site van HP er even bij. Wij vertellen het hier op onze manier, Jip & Janneke stijl. We kunnen immers niet ook nog computer-know-it-alls zijn, toch? Wij weten vooral dat onze nieuwe BFF precies doet wat we willen en niet van onze zijde wijkt.

HP Spectre x360

HP Spectre x360

Er valt veel te vertellen over de HP Spectre x360. Dat-ie er razend knap uitziet met een strak design en een perfect, handzaam formaat, dat is het eerste dat opvalt en – eerlijk is eerlijk – de reden dat wij voor de laptop met #Windows11 vielen.

We werden pas echt smitten toen we leerden dat HP Spectre x360 gemaakt is van duurzame materialen, zoals plastic uit de oceaan voor de speakers. Voor de key buttons is recycled plastic gebruikt en recycled aluminum voor de bovenkant van de laptop.

En dan heb je zo’n parel in je hand: en dan? Nou, klap hem dan vooral helemaal open. Verder. Verder. Verder. Verder… Ja! Je kunt ‘m idd helemaal openklappen, tot de voorkant de achterkant raakt en je het scherm als tablet gebruiken kunt. Met je vingers, zodat je er handig en snel mee overweg kunt als het moet, en met een digitale pen voor als het secuur en creatief moet: schrijven, schetsen en editen als nooit tevoren. Heus, je wist niet dat je het miste tot je het had.

Ja, en dan zijn er allerlei weetjes over hoe snel de laptop is, hoeveel geheugen hij heeft en iets over de laatste multi-core Intel® Core™ something en processors. Daar weten we zoals gezegd het fijne niet van. Wat we wél weten, is dat de laptop razend rap is, het beeld en zeker ook het geluid mooier dan mooi zijn. Ook belangrijk vonden we dat het geen lichtgewicht laptop is: Photoshop, video editing en zware bestanden kan-ie allemaal hebben.

Handig is de HP Spectre x360 ook: slepen en droppen van bestanden en foto’s is zo gefixed en foto’s en video’s delen tussen je mobiele apparatuur gaat ook rap en simpel. Sterker nog: de HP QuickDrop functie maakt het heel gemakkelijk om alle beelden en bestanden op je laptop van A naar B te slepen en te droppen. Last but not least: de batterij gaat heel (heel!) lang mee: ideaal voor als je vaak op reis bent. En de laptop is hacker-proof. Oké, nu stop ik echt.