België3 mei 2024, door Teun Tielen

6 x prachtige huizen & hotels in Europa voor op je wishlist

België, 3 mei 2024, door Teun Tielen

6 x prachtige huizen & hotels in Europa voor op je wishlist

Bij Barts Boekje zijn we urenlang zoet met het speuren naar fijne adressen. Die zetten zich tenslotte niet zelf op de site. Aangezien er meer huizen op de wereld staan dan er uren in een leven (laat staan dag) zitten, zijn we maar al te blij dat we niet de enige zijn met deze hobby. Bij Spots&Spaces kunnen ze er ook wat van, dus lichten we graag een paar van de leukste huizen, appartementen en hotels in Europa die we via hen op het spoor kwamen uit. En ja, dat betekent dat je die wishlist voor de vakantie in Europa alwéér aan mag vullen. Luxe probleem, niet?

 

Foto links is het prachtige Borgo Castello Panicaglia in Italië, waar je hieronder meer info over vindt.

Casa Cosy Beach, Spanje

Casa Cosy Beach, Spanje

Casa Cosy Beach ligt in het Spaanse Manilva, een half uur rijden van Marbella. Het strandhuis, dat werd gerenoveerd en ingericht door twee Belgische families, ligt pal aan de zee. Vanaf het terras kun je soms zelfs dolfijnen zien zwemmen! Het huis heeft drie slaapkamers die allemaal een eigen badkamer hebben, ideaal wanneer je met meerdere stellen van la vida wilt genieten. Stel nou dat je het hebt gehad op je eigen terras, dan zijn er verschillende strandtenten op loopafstand. Sotogrande a.k.a. het Venetië van de Costa del Sol is slechts vijf minuten rijden.

Casa Cosy Beach is voor maximaal zes personen.

Casa Cosy Beach

Casa o Chapeu, Portugal

Casa o Chapeu, Portugal

Chapeau voor de eigenaren van Casa o Chapeu in Loulé in de Portugese Algarve. De verbouwing van dit fijne familiehuis – eigenlijk was het meer een opbouw(ing), want er stond niet veel meer dan een ruïne – duurde drie jaar, en dan staat er nu ook wat! Een knap wit huis, ruim van binnen én van buiten. Een zwembad en maar liefst dertien loungeplekken kun je tellen. Buiten hè, want binnen hangt overál een lounge sfeer. Overal knappe hoekjes in natuurlijke tinten en dito materialen. De keukens (meervoud ja, ook een buitenkeuken, halleluja!) hebben waarschijnlijk meer keukenspul dan je in je eigen keuken hebt staan (van tosti-apparaat tot vijzel) en als je even de hort op wilt, heb je in de nabije omgeving voldoende restaurants, supermarkten en natuurlijk het strand. Uitermate fijne plek voor een vakantie – ook als de kids meegaan!

Casa O Chapeu is voor maximaal zes personen.

Casa O Chapeu

Borgo Castello Panicaglia, Italië

Borgo Castello Panicaglia, Italië

Borgo Castello Panicaglia; een hele mond vol. Dit boetiekhotel in het Italiaanse Umbrië telt zeventien ruime kamers en suites. De lunch en het diner worden dagelijks verzorgd door een Italiaanse chef-kok. Het eten wordt opgediend aan een lange eettafel waar je samen met andere gasten aan mag schuiven. Wat we dan ook zo mooi en fijn vinden, is dat ze een eigen biologische moestuin hebben waaruit de chef kookt.

Als je daar geen zin in hebt, zijn er in de omgeving ook meer dan genoeg leuke restaurants te vinden. Het hotel organiseert allerlei activiteiten, heeft een zwembad, buitenbar en zelfs een eigen buitenbios!

Borgo Castello Panicaglia

Maison Fermontès, Frankrijk

Maison Fermontès, Frankrijk

Zin in een get-away naar een gehucht in het noorden van de Lot waar je door niets of niemand (behalve je reisgenoten) wordt gestoord? Maison Fermontès is waar je naartoe moet. De boerenwoning bestaat uit twee gedeeltes die door een gang met elkaar verbonden zijn. Drie van de slaapkamers bevinden zich in de oude tabaksschuur, die vierde is buitenom bereikbaar en heeft een eigen badkamer, buitendouche en keukenblokje. Nóg meer privacy dus. In Fermontès staan nog geen 30 bewoonde huizen en het dichtstbijzijnde dorp is 10 minuten rijden. De rivier de Dordogne is ook om de hoek: fijn voor de afkoeling en draagt bij aan de charme van de plek. Idyllisch is het er in ieder geval.

Maison Fermontès is voor maximaal zeven personen.

Maison Fermontès

Magnolia Spring, Nederland

Magnolia Spring, Nederland

Zo op het eerste oog zou je het niet denken, maar Magnolia Spring staat gewoon in Nederland! In Bergen om precies te zijn. Eigenaren Isi (grafisch ontwerpster) en Morien (eindredacteur voor vtwonen, ‘weer verliefd op je huis’) zorgen er zeker voor dat je hier helemaal in de wolken bent van je tijdelijke slaapplek. Marokkaanse meubels en accessoires, Portugese tegels, en een Hollandse Magnolia boom in de tuin zorgen voor een goede mix van hippie-esk slow living en Hollandse nuchterheid. De twee appartementen – Magnolia Tree en Palm Tree – vind je in dezelfde villa waar Isi en Morien ook wonen (maar met alle privacy hoor!). Het uitzicht vanuit je appartement mag je zelf invullen. Kiezen tussen de twee is lastig, maar een verkeerde keuze is er niet.

Magnolia Tree en Palm Tree zijn beide voor maximaal twee personen.

Magnolia Spring

WOWie & Germain, België

WOWie & Germain, België

WOWie & Germain ligt slechts 30 meter van het strand van Oostduinkerke. In deze woning aan de Belgische kust is aan alles gedacht: een zeer uitgebreide honesty bar met streekproducten en prachtig servies van HKliving (er staat echt veel!), spelletjes, boeken en zelfs speelgoed.

Voor de kids is er een knusse slaapbox waar maar liefst vier koters in passen. Gezelligheid gegarandeerd. De woning is ruim genoeg voor iedereen met vier slaapkamers (inclusief Auping bedden) met elk een eigen badkamer en een gezamenlijke semi-professionele keuken. De kans dat minstens één iemand in de groep van koken houdt is groot, maar het is ook mogelijk om een thuiskok te laten komen. WOWie, klinkt goed!

WOWie & Germain is geschikt voor zeventien personen (acht volwassenen en negen kinderen).

WOWie & Germain