Spanje, Ibiza20 november 2020, door Barts Boekje

IBIZA’s verborgen parels to stay & unwind #3 – Cas Gasi

Spanje, Ibiza, 20 november 2020, door Barts Boekje

IBIZA’s verborgen parels to stay & unwind #3 – Cas Gasi

Ze noemen zichzelf Ibiza’s best kept secret en dat zou zomaar eens waar kunnen zijn aangezien we er zelf maar liefst ruim 3 jaar over deden voordat we deze hidden gem ontdekten. Minstens zo’n goed nieuws: Boutique hotel Cas Gasi is het hele jaar - jawel, 365 dagen per jaar - open. Rijd voorbij onze vrienden van Can Sastre nog even iets verder de heuvels van Santa Gertrudis in, en je komt uit bij deze parel. Niet de eerste de beste en - eerlijk is eerlijk - óok niet de goedkoopste Agroturismo van het eiland maar dit is dan ook zeker niet zómaar een plek. Hier komen de rich & famous (en dan bedoelen we niet het luidruchtige soort, wel de sophisticated ones) van heinde en ver naartoe om in alle rust te genieten van dit unieke, authentieke, charmante stukje Ibiza.

Dit oude landgoed is al jaren eigendom van de -van origine Duitse- eigenaresse Margaret en haar familie. Uniek is hier de combinatie van ultieme luxe & comfort en een intieme huiskamer sfeer. De uiterst comfortabele suites zijn een perfecte balans van beide. Zodra je bij aankomst de main house betreedt, voelt het alsof je een romantische film uit de vorige eeuw binnen wandelt. De ruime lounge is warm en huiselijk met zijn open vide, comfortabele banken met een overdaad aan kussens om in weg te zakken, authentieke houten balken aan de hoge plafonds, een grote statige schouw, overal stapels met kunst boeken en elke muur is behangen met bijzondere art. They definatelly had us at hello.

 

Het stijlvol ingerichte restaurant is afgelopen jaar volledig vernieuwd en ook toegankelijk voor gasten van buiten het hotel. Man oh man wat is het mooi. Hier kun je écht genieten van een verfijnde keuken met uitgebreid gastronomisch a la cart menu in een hele mooie en cosy setting. Nog leuker: alles is uit eigen tuin, zelfs de olijfolie wordt hier eigenhandig bereid. Love!

Ook is het hotel voorzien van een wellness gedeelte, dat beschikt over bubbelbad en sauna. Je kunt hier manicures, massages, aromatherapie en verschillende andere beauty treatments en health behandelingen ondergaan. Iedere ochtend vindt er op het yoga platform buiten een yogales plaats, waarbij je uitkijkt over het glooiende heuvellandschap met zijn idyllische vergezichten.

Dit unieke ecologische boutique hotel is geheel zelfvoorzienend en volledig sustainable. Fan! Zij beschikken over zonnecollectoren en op het land verbouwen ze hun eigen groentes, fruit, olijven, kruiden en weelderige bloemen in overvloed. Bij het ontbijt worden home made granola en zelfgemaakte marmelades van vijgen & abrikozen uit eigen tuin geserveerd. Ga je voor het vegan breakfast, denk dan aan gerechten als gefermenteerde venkel en smoked homemade tofu.

Wat ons betreft óók zeer mooi meegenomen, is dat kinderen hier met open armen ontvangen worden. Er is zelfs een apart kindergedeelte, afgesloten middels veilige hekjes en met als kers op de taart een verwarmd zwembad. Alleen nu waarschijnlijk niet zo lang zo secret meer…