Spanje, Ibiza5 september 2023, door Maartje

It’s still summer here: Casa Terra Familia, Ibiza

Spanje, Ibiza, 5 september 2023, door Maartje

It’s still summer here: Casa Terra Familia, Ibiza

We hebben het antwoord hoor: dít is het meest smaakvolle én kindvriendelijk vakantieparadijs op Ibiza: Casa Terra Familia.

 

Op een eiland met zóveel te doen, is een rustige thuisbasis voor het hele gezin zó heerlijk. Dat is precies wat Casa Terra Familia is: de door een familie gerunde, eco-luxe 500 jaar oude finca telt vier familiesuites rond een groot zwembad en een prachtige tuin, tussen San Rafael en Santa Gertrudis. Elke suite is los te boeken (maar het hele huis huren is natuurlijk een droom!), en geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 1 a 2 kinderen, en is van alle gemakken voorzien voor zowel groot als klein. 

Casa Terra Familia, Ibiza

Casa Terra Familia, Ibiza

En verder? Verder kunst, palmbomen, Ibiza-stad op tien autominuten afstand en alles o zo mooi. Bovendien zijn de suites ontworpen met een gezin in het achterhoofd: echt aan alles is gedacht. Mogen we forever onze intrek nemen in de Colibri? Ja? Mooi. Eten en drinken is er ook: het ontbijt met verse, seizoensgebonden producten sowieso, geserveerd bij het zwembad (binnen of buiten), of in jullie suite. En in het hoogseizoen kun je – wel even aanmelden, dan weten ze hoeveel boodschappen er gehaald moeten worden – aanschuiven voor het diner: van pizza-of paella avonden tot een menu van de grill.

De finca is van A tot Z ecologisch bewust en functioneert volledig op zonne-energie, terwijl de watervoorziening voornamelijk uit regenwater komt. In de tuin is altijd wel een schaduwplekje te vinden, als je (en de koters) het royale zwembad al uit willen komen. In dat geval is er ook nog een voetbalveld en kids mogen het rijpe fruit uit de eigen fruitboomgaard plukken, en de kruiden- en moestuin verkennen. Binnen in de gemeenschappelijke woonkamer zijn volop spelletjes te vinden en het gezinsvriendelijke strand van Talamanca ligt op korte loopafstand van Ibiza-stad. Zacht zand, helder water, leuker horeca… En met 10 minuten kun je/ kunnen ze gewoon alweer in hun nestje liggen.

En het beste nieuws? Er is nog volop plek in september en oktober.

@casaterrafamilia / Casa Terra Familia