Spanje, Ibiza21 juni 2022, door Maartje

Nobu Hotel Ibiza Bay – de eilanddroom voor zonder maar zeker ook voor met kids

Spanje, Ibiza, 21 juni 2022, door Maartje

Nobu Hotel Ibiza Bay – de eilanddroom voor zonder maar zeker ook voor met kids

We have this thing with Ibiza... Zoveel is zeker; kijk alleen al naar het aantal tips op deze site. Die zijn goed hoor, die tips, maar als je jezelf écht even wil verwennen op het leukste, meest veelzijdige, lekkerste en mooiste eiland van Europa? Dan check je in bij Nobu Hotel Ibiza Bay, een van de beste en meest luxueuze resorts van de Méditerranée. Ja, dat is het al even, en ja, daar wil je al even wezen, maar het Nobu Hotel zou het Nobu Hotel niet zijn als ze niet ieder zomerseizoen een paar o zo fijne noviteiten zouden hebben. Zoals (2022) een kakelvers dakterras, georganiseerde buitenactiviteiten én de Nobu Lounge. Maar... En die zag je misschien niet meteen aankomen: Nobu Ibiza is wat ons betreft met stip gestegen naar de aller (aller aller aller) fijnste plek op Ibiza om met je kroost te vertoeven. Hand op het hart. Tried and tested. Ect en meer.

Of we nog een keer willen? Waar kunnen we tekenen?

Meer Ibiza? Pak aan!

Nobu Hotel Ibiza Bay

Nobu Hotel Ibiza Bay

First thing first: locatie locatie locatie. Want je kunt nog zo’n lekker hotel hebben, als het met die locatie niet snor zit, loop je toch zomaar een paar punten achter. Zo niet in het geval van het Nobu Hotel Ibiza Bay: onder de rook van Ibiza stad, om de hoek van de fijnste stranden van het eiland (met van die fijne zacht kabbelende watertjes) staat het strakke, overheersend witte hotel te shinen. Ah. De Droom. Je bent er.

Nobu Nieuwtjes

Nobu Nieuwtjes

Voor als je geen zin hebt om dit hele artikel af te lezen, alvast de highligts, en dat zijn er nogal wat: je kunt vanaf de zomer van ’22 namelijk ‘wellness-wandelretraites’ boeken, begeleid door een eilandexpert, of deelnemen aan mindful sound healing-evenementen. Of het dak op! Met dank aan een nieuw dakterras. En er is de Nobu Lounge, een fijne horeca-stek waar je bar kunt hangen met een goede cocktail en muziek van lokale dj’s. Oké oké oké… Maar wel willen je bovenal vertellen over pop-uprestaurant BiBo, waar sterrenchef Dani Garcia (das best wel someone zeg maar) een lokaal menu serveert. Nobu Hotel Ibiza Bay is ook de thuisbasis van Chambao, een relaxte chiringuito aan het strand waar je lekker een hapje kunt eten en naar livemuziek kunt luisteren. O, en ja hoor: natuurlijk is er ook nog het befaamde Nobu Restaurant. Duh.

Toegegeven: we (ik) hebben (heb) een zwak (understatement) voor hotels die hun kidsclub goed doen. En moet ‘goed’ bedoel ik dan: met smaak. Weg met die hysterische plastic zooi. Dat wil je thuis toch ook niet? En nee, dan bedoelen we niet dat het kroost niet spelen mag, juist wel, en vies worden mogen ze ook, maar we vinden het wel zo fijn als dit een piepklein beetje ‘in stijl’ mag. Met mooi, duurzaam speelgoed onder andere, onder het toeziend oog van rotan olifanten.

Sterker nog: we zijn bijzonder enthousiast over de Nobu kidsclub waar de koters regelmatig aan de hand genomen worden voor een beach clean up (leuk én leerzaam), waarna er geknutseld wordt met het gevonden waar, en waar mini misses (en misters) een pedicure krijgen. Feest natuurlijk. Kleine boho’s mogen hoofdtooien maken, manden weven of waaiers maken die zijn geïnspireerd op de lokale markten. Beginnende koks? Die leren nieuwe technieken tijdens sushi-masterclasses. Al zijn het allerleukst misschien nog wel de zwembadfeesten en de verschillende activiteiten op het eiland, zodat ze op een natuurlijke manier een woordje Ibicenco en Spaans leren. Maar, en dat vonden we ook een mega pluspunt: er zijn ook Nederlands sprekende nannies aan het werk. Kun je lullen wat je wil, maar is toch gewoon heel erg fijn. ‘Gewoon’ een oppas voor de allerkleinsten? Ook dat is meer dan piekfijn in orde.

Hier is het feestje

Hier is het feestje

Kijk, een hotel is ook zomaar een hotel. En dat is precies wat Nobu níet wil zijn, zomaar een hotel, zoals zovelen. En dus blinkt de club uit in zijn evenementen. Feestjes, ja, zoals de rooftop events die in samenwerking met EDM-specialisten SUCO (The Sunshine Collective) worden georganiseerd. Die pikten wij zelf niet mee maar die móeten top zijn. Waarom wij die niet meepikten wil je weten? Simpel: wij waren met kids en blij dat we op tijd op het heerlijke enorme super comfortabele bed ploften. Ook onze vakantie.

Daar nog even over: wat we zo goed vinden aan Nobu Hotel Ibiza Bay, is het comfort voor álle vakantiegangers: er is een fancy chic picture perfect adults only zwembad waar je heerlijk rustig een boek kunt lezen (of een beetje flirten met je medegasten). Het andere zwembad is net zo picture perfect maar dan voor de hele familie – geen zorgen over spetterende kids want wie daar niet van houdt, verkast naar het eerst genoemde zwembad. De lobby is enorm ruim dus je struikelt er echt niet over gespuis van onder een meter (maar die mogen er wel rondhobbelen), de hotelwinkel is om van te watertanden met beeldschone jurken, precies goed zwembroeken, de betere zonnebrand en écht leuke cadeautjes (en zwemspul) voor de mini’s. Topselectie, we kunnen niet anders zeggen.

Bij Chambao, het chiringuito stijl ontbijt- en lunch restaurant worden alle gasten ook subtiel precies goed geplaatst: niet alle kids bij elkaar maar wil je rust, dan zit je net wat verder van het zwembad, eventueel het hoekje om, op het zand, perfect. Wij? Wij zaten iedere dag met 1 oog op het menu, het andere op ons zwembadbed waar de mini haar middagdut deed. Best of both worlds.

You time

You time

Nog niet klaar? Nee. Want je moet ook nog weten dat Nobu Hotel Ibiza Bay samenwerkt met Ibiza Hike Station om gasten uit te dagen om buiten de gebaande paden te wandelen en zo aan hun conditie te werken. De tracks leiden naar onbekende en pittoreske bestemmingen. Tip: laat je telefoon thuis, dan geniet je hier het meest van. In de koelere maanden september en oktober biedt het hotel driedaagse wandelretraites aan met gratis extra’s, waaronder sound healing, wellness-sessies op het dakterras en spabehandelingen. Resetten en herstellen dus, ook daarvoor kun je bij Nobu Hotel Ibiza Bay. En als je meer wil (ja hoor, we gaan nog even door), boek dan een retourtje Ibiza Bay Spa waar nieuwe behandelingen zijn ontwikkeld in samenwerking met internationaal bekende experts als Dr. Barbara Sturm.

Vroege vogel? Het is ook ‘feest’ voor vroege vogels: die kunnen meedoen aan de sunrise pilates-sessies.

De uitsmuiter

De uitsmuiter

Wil ik daar nog wat over kwijt? Ja. Toch wel. Want ja, het is zo dat Nobu Hotel Ibiza Bay niet het goedkoopste hotel is dat je op het eiland gaat vinden. Echter is het ook zo dat elk woord hierboven gemeend is en dat je soms, heel soms, jezelf een échte vakantie moet gunnen (mits het kan natuurlijk, dat begrijp ik ook). Het is het, eerlijk waar, echt waard. En anders mag je me bellen.