Spanje, Ibiza27 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

De fijnste plekken op Ibiza lockdown stijl

Spanje, Ibiza, 27 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

De fijnste plekken op Ibiza lockdown stijl

Voor alle Ibiza fans, voor iedereen die even wil wegdromen. Voor alle mensen die het gewoon leuk vinden of voor alle Barts Boekje lezers op Ibiza (dat zijn er dus stiekem best veel) dit zijn de fijnste plekken op Ibiza at the moment.

 

Bart heeft nogal wat favorieten vakantie plekken maar we kunnen gerust stellen dat Barts Beachy eiland toch wel Ibiza is. Het Spaanse eiland verveelt nooit. Zelfs nu in Corona/ lockdown tijden is het eiland weer zo'n plek waar je maar al te graag (had) wil(len) zijn. Voor alle niet Ibiza bewoners hiero, ook de tips in dit artikel zijn straks, zodra het (vakantie vieren op Ibiza) weer kan hartstikke leuk.

De perfecte uitvalsbasis Can Sastre

De perfecte uitvalsbasis Can Sastre

Ibiza behoeft geen introductie, maar deze spot is (nog) niet zo bekend. En toch is de locatie van Can Sastre perfect: Can Sastre ligt namelijk off the beaten track, maar toch dichtbij de echt leuke plekjes van all time favorite Ibiza, vlakbij het dorp Santa Gertrudis in het midden van Ibiza, precies waar je wilt zitten. Boutiquehotel Can Sastre is nu nog een onontdekte parel op het altijd heerlijke Ibiza. Authentiek, met smaak ingericht, buiten de gebaande paden en toch overal dichtbij.

Boutiquehotel Can Sastre is een kleinschalige agroturismo waar het groots genieten is om verschillende redenen. Hier ervaar je een perfect uitgebalanceerde combinatie van looks, gastvrijheid en heerlijk eten. De Haagse eigenaren Bibi en Raymond tikten de finca op de kop en toverden de boel binnen een kleine week om naar de knappe verhuurklare accommodatie die het nu is. Op het terrein van Can Sastre zijn drie casita’s en twee villa suites, allemaal om te smullen zo stijlvol aangekleed. Er staan zachte uitslaapbedden, in de douche vind je fijne producten van Meraki en ieder huisje heeft een privéterras.

Bij de inrichting van het hotel hebben Bibi en Raymond zich laten inspireren door hun reizen. Binnen hangen een paar spiegels en dromenvangers, maar het geheel is stijlvol ingetogen. Kenmerkend voor Can Sastre zijn alle knusse zitjes met bergen kussens. En de bar dat is er zo een waar je je eigen drankjes mag pakken. Wat er op het ontbijtmenu staat? Een Açai bowl, verse sapjes, toast met gepocheerde eieren, avocado en chilivlokken. Alle producten komen van lokale leveranciers en worden dagelijks vers geleverd. Proef je. Besluit je voor een poolday te gaan, wat we zouden toejuichen, dan staan de ligbedjes en parasols op je te wachten.

 

Hiken hiken hiken

Hiken hiken hiken

Geloof het of niet maar het lijkt alsof het hele eiland ineens aan het hiken is geslagen. Zo gek is dat natuurlijk ook niet wat buiten is het heerlijk en hiken op Ibiza zorgt nou eenmaal voor verdomd knappe uitzichten. Win-win: een bups vitamine D, actief bezig zijn is gezond en het is een leuke activiteit aangezien er niet zoveel anders te doen is.

Waar moet je dan nu weer heen hiken? Natuurlijk Ibiza is een leuk blog die de beste hiketips  geeft over verschillende routes met of zonder kids. Normaal na een flinke wandeling beland je op het terras maar hoe leuk is het om nu met een picknickmand eens een andere kant van het eiland te bekijken.

Favoriete hike routes

  • Van Siesta naar Cala Blanca, door een hele toffe grot heen met een picture perfect uitzicht
  • Van Playa s’Estanyol (cala Bonita) naar Cala Espart
  • Alles rondom Cala d’hort en es Vedra —> Atlantis voor de next level hike

Kijk hier voor meer leuke hikeroutes. En vergeet niet je Ommetje app aan te zetten!

(tekst gaat hieronder verder)

Strand en meer

Strand en meer

Playa d’en Bossa is nu heel relaxed. In de zomer wil je er niet zijn maar nu… het water is er zo helder en het strand is zo uitgestrekt. Hierdoor heb je het gevoel dat je altijd een soort van de enige bent. En dat is op Playa d’en Bossa nogal bijzonder.

Suppen is nu ook heerlijk. In vergelijking tot het hoogseizoen en de zomer is er nu niemand op het water. Niks geen bootjes, zwemmende toeristen of andere suppers waar je rekening mee hoeft te houden. Lekker dobberen op je supplank is op de Amsterdamse grachten toch wat minder aantrekkelijk 😉

Voor alle kitesurfers is Formentera de hotspot. Je neemt de boot vanaf Ibiza stad en binnen een uurtje ben je op Formentera. Sowieso een mega aanrader.  Als er straks weer gereisd kan worden is een tripje naar Formentera een goed idee.

Nuture is calling (met of zonder kids)

Nuture is calling (met of zonder kids)

De lente is in volle gang op Ibiza en dat zorgt voor hele romantische uitzichten. De velden staan vol met gele bloemetjes- de chewchews- en schijnbaar kun je deze eten. Lekker? Mmm give it a try. Dat het leuke deco is voor de thuischefs is een fact.
Ook o zo mooi zijn de amandelbomen die nu in bloei staan dat levert gewoon hele mooie plaatjes op. Dat lente gevoel doet de rest een beetje vergeten (pandemie speaking).

Magical Horses

Voor alle Ibiza bewoners bij Magical Horses op Ibiza moet je zijn. Zij organiseren namelijk allerlei activiteiten zoals: een paardrijkamp voor de kinderen, schatzoeken in de grotten rondom Cala D’hort, marshmallows roosteren in zelfgemaakte kampvuurtjes, kruiden verzamelen en ga zo maar door. Dit alles op een magische plek en met zulke lieve paardjes. Alle cowbows en indianen verzamelen maar. Let op, deze activiteiten zijn alleen mogelijk tijdens de corona-pandemie. Oh en voor alle fashionista’s hier je kunt de locatie wel huren voor fotoshoots.