Nederland, Groningen1 juli 2022, door Jose de Wal

24 uur in Groningen? Plan in elk geval ook een biertje (en een bootje) bij De Graansilo Groningen in

Nederland, Groningen, 1 juli 2022, door Jose de Wal

24 uur in Groningen? Plan in elk geval ook een biertje (en een bootje) bij De Graansilo Groningen in

Met een prachtig karakteristiek pand - een oud pakhuis -, een heerlijk terras aan het water (waar je ook uitstekend aan kunt meren met een bootje - zeiden we al dat we een bootje willen hebben?!) en een serre die boven het water “zweeft”, zit je bij de Graansilo Groningen meer dan hartstikke goed. Stel, je hebt maar 24 uur in Groningen? Plan dan in elk geval ook een biertje bij De Graansilo Groningen in!

De Graansilo, Groningen

De Graansilo, Groningen

De Graansilo Groningen brouwt sinds 2018 zijn eigen bier. Met resultaat: fijne speciaalbiertjes en een aantal zeer aan te raden biercocktails. So far so good, maar na een complete verbouwing kwam hier dit jaar het Graansilo restaurant bij. En dat is me toch een feestje!

Op een kleine borrelkaart na, is er geen menukaart. Dat lees je goed: géén menukaart. Voor de lunch wordt een 2-gangen menu geserveerd en voor het diner een 4-gangen menu.

De reden dat ze geen menukaart hebben, is omdat ze bij de Graansilo geloven dat smaken positief worden beïnvloed als je wordt verrast. Oké, is goed. En bovendien, het is ook best fijn om een keer geen keuzestress te hebben. Of we werden verrast? Jazeker, en hoe! Twee woorden voor de gerechten: kunstwerkjes en smaakexplosie.  

Leuke bonuszomertip: via de Graansilo kun je ook een bootje huren én tijdens het varen genieten van hun uitgebreide borrelplank.

Kortom, de Graansilo moet op je to go-lijst! Reserveren valt aan te raden, want het is meestal volle bak.