30 juli 2020, door Michel + Renske

5x lekker ijsjes in Amsterdam Oost

30 juli 2020, door Michel + Renske

5x lekker ijsjes in Amsterdam Oost

Niks fijners dan een wandeling na het eten. Moeten we wel een doel hebben natuurlijk... En geen beter doel dan een ijsje halen! We hebben favorieten in Amsterdam Oost en ja, daar lopen we maar wat graag enkele extra meters voor.

Snel beginnen voor de zomer alweer over is... Probeer ze allemaal!

Massimo Gelato Oost

Massimo Gelato Oost

Massimo, wie kent hem niet? De eerdere vestigingen waren al een succes (rijen tot op de hoek) en nu is er ook in Oost een locatie. Dat was zo’n beetje het beste nieuws van de zomer. Ons favo smaakje van meneer Massimo? Pistache toch wel. En nee niet die op sorbet basis maar uiteraard het echte werk.

 

La La ijs

La La ijs

Nog een nieuwe in the Amsterdam east side hood: La-la ijs. Die ken je misschien al want de ijsboeren zitten ook in west, bij de Hallen, maar nu dus ook in Oost. La La ijs maakt je sowieso vrolijk: is het niet vanwege het sierlijke lettertype en de ledlampjes die uitschreeuwen dat je toch echt even naar binnen moet, dan is het wel vanwege het echt lekkere wij.

Daarbij kun je er, naast diverse smaken ijs, kiezen voor slagroom, spikkels en meer van dat. Je wilt het.

Ijsboefje

Ijsboefje

Veelgeprezen deze ijsboef. Hij zit in een gezellig hoekpand op het altijd gezellige Beukenplein (a.k.a. de huiskamer van Amsterdam Oost). Laatst nog in het Parool getipt voor z’n heftige maar lekkere smurfenijs (worden bij ons vooral de kinderen blij van, wijzelf wat minder) maar dan is er nog voldoende smaak om jezelf aan te vergapen, do not worry. In de winter kun je hier een kopje soep halen maar tot die tijd: ga gauw voor ijs.

 

Ijs van Oost

Ijs van Oost

Iets dieper in oost, op de Javastraat, vind je IJs van Oost. Iets je verder van het centrum verwijderd maar daarmee niks minder lekker. Vooral de yoghurt honey is een mega aanrader vanwege de smeuïgheid (en de smaak off course).

Je kunt er ook heel even maar wel lekker neerploffen op een klein terrasje, of je loopt uiteraard door over de gezellige drukke en altijd levendige straat (de meest stadse straat van Amsterdam vinden wij altijd, dat terzijde).

Ijscuypje

Ijscuypje

Last but zeker niet least. IJscuypje. Kwaliteit die in elke toko van de miniketen even goed – daar kun je prima op vertrouwen. In oost vind je ‘m zowel op de Middenweg als aan de Wibautstraat. Knap als je deze kan weerstaan! Op de Wibaut zit je vervolgens op een heerlijk terras je ijs naar achter te werken. Mét lekker avondzonnetje.