Spanje, Ibiza14 mei 2021, door Anna Sophie Wellink

Ik-Vertrek Bibi van Can Sastre, Ibiza

Spanje, Ibiza, 14 mei 2021, door Anna Sophie Wellink

Ik-Vertrek Bibi van Can Sastre, Ibiza

How we love een eilandbriesje door de lokken en how we love het geliefde vakantie eiland Ibiza. Strand, stad, goede bourgondische cultuur en een flinke dosis boho. Nog een plus, op Ibiza heb je never een dull moment, nieuwe zaken poppen de grond uit, relatief oude zaken krijgen een flinke opknapbeurt en wil je op sjiek of juist casual het relaxte eiland heeft het allemaal.

 

Niet alleen wij zijn fan, ondertussen hebben we een flinke groep Barts Boekje lezers op Ibiza. Luitjes die zijn verhuisd, vaste uitvalsbasis, uit de hand gelopen vakantie, flexwerken het kan allemaal. Hola todos! Zo ook Bibi van Can Sastre, die heeft samen met manlief en kid(s) in 2017 de boel in Nederland achtergelaten en is verhuisd naar...1 x raden: Ibiza. Jaloers? Je bent niet de enige. Lees hier haar Ik-Vertrek verhaal.

Het verhaal in het kort

Het verhaal in het kort

Sinds 2017 woont Bibi samen met haar man en drie kids op Ibiza. Een jaar eerder verkocht haar man zijn strandtent in Scheveningen en huurde de familie een appartement op Ibiza. Gewoon om even na te denken wat de volgende stap zou zijn. Gewoon? Doe het maar even. Je hele leven omgooien binnen een jaar. In die zomer kwam het plan om een strandtent te beginnen op het eiland. Met het plan om in de zomer op het eiland zijn om te werken en in de winter back to Nederland. De oudste dochter stond in Nederland ingeschreven op school. Dat liep even anders.
Na een succesvol seizoen werd het een ingewikkeld verhaal qua vergunningen en de juiste documenten om er op de lange termijn ook een succes van te maken. Hallo Spaanse regelgeving, tranquilo it is. Lang verhaal kort: de wintermaanden waren nodig en toen werd de zaak verkocht. De kids zaten op school en ondertussen zat de family in een heerlijk huis. Mei 2018 was de verkoop van de strandtent rond. Toen kwam het lastige dubio, blijven op Ibiza of toch terug? Het leven op Ibiza was heerlijk, helemaal met de koters. Er werden wat lijntjes uitgegooid en niet veel later de makelaar aan de lijn: ‘je moet nu komen kijken want dit is een mooie kans.’

Binnen één maand de strandtent verkocht en een hotel gekocht. Niet alleen dat, want het hotel moest in tien dagen klaar worden gemaakt voor de eerste gasten. Gelukt!

Over Cas Sastre Boutique Hotel

Over Cas Sastre Boutique Hotel

En daar was het dan…Can Sastre Boutique Hotel op het midden van het eiland. Binnen één maand de strandtent verkocht en een hotel gekocht. Niet alleen dat, want het hotel moest in tien dagen klaar worden gemaakt voor de eerste gasten. Boutiquehotel Can Sastre is parel – die we het liefst niet willen verklappen but ok. Authentiek, met smaak ingericht, buiten de gebaande paden en toch overal dichtbij. Dat is Can Sastre. Het is eigenlijk een kleinschalige agroturismo waar het groots genieten is om verschillende redenen. Hier ervaar je een perfect uitgebalanceerde combinatie van looks en heerlijk eten en dat dan gecombineerd met die Haagse gastvrijheid. Op het terrein van Can Sastre zijn drie casita’s en twee villa suites, allemaal om te smullen zo stijlvol aangekleed. Nieuwsgierig? Nog opzoek naar een fijne uitvalbasis op Ibiza? Lees hier meer over Can Sastre en boek je verblijf.

De meest bijzondere ervaring sinds de verhuizing: ‘Ik denk naast het “we zien wel waar het schip strandt leven” toch wel in ons onderbewustzijn een bepaalde visie hebben en daar naartoe werken op een plek met heel veel potentie. Ik vind het heel bijzonder dat we linksom of rechtsom nu toch op een punt terecht zijn gekomen van wow… kicke, hebben we wel even gedaan!

Facts

Facts

Stel je voor iedere ochtend opstaan met een picture perfect uitzicht over zee vanuit Talamanca, Bibi heeft het. Of dit avontuur van Bibi, Raymond en kids voor altijd is of tijdelijk dat weten ze niet. Ze zijn nooit van het plannen geweest. ‘We weten niet wat we morgen doen.’ Eerlijk is eerlijk dat vindt Bibi steeds lastiger nu het gezin is uitgebreid met kids. Gelukkig zijn ze flexibel en zien ze alles als een feestje.

Hoe Bibi dat doet: werk, kinderen en het eilandleven combineren? Ze werkt vanuit het hotel en vanuit huis, beetje pendelen. Tussendoor zorgt ze voor de kinderen en die hobbelen er braaf achteraan. Bibi houdt zich vooral bezig met de boekingen en marketing dus het meeste gaat tussen de bedrijven door. Bibi: ‘dit klinkt echt alsof ik gek ben maar het werk, voor nu :)’

De Spaanse mentaliteit werkt soms wel een beetje op op Bibi’s zenuwen. Dan moet je proberen het los te laten en het te accepteren. Gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als Nederlandse ondernemers wil je vaak gewoon dingen goed en snel geregeld hebben. Mañana manana oh en die Siesta blijft ook maar iets waar Bibi niet aan kan wennen. 

Wat we hier nu hebben neergezet ben ik trots op en word ik blij van dat geeft heel veel energie.

Heimwee?

Heimwee?

‘Lastig, want in de eerste twee jaar miste ik heel veel, het georganiseerde, de structuur, de winkels (Hema!! Haha ), opa’s en oma’s voor de kids, even langs een vriendin. We zijn nu door alle omstandigheden al een jaar niet in Nederland geweest en de drang om terug te gaan vervaagt een beetje. Natuurlijk mis ik vriendinnen en mijn ouders en schoonouders. Maar ze komen echt vaak hier langs wat heel erg fijn is. En ja, wat we hier nu hebben neergezet ben ik trots op en word ik blij van dat geeft heel veel energie. Dit hadden we nooit kunnen bereiken als we nog half in Nederland waren blijven hangen. We zijn druk bezig met alle ouders deze kant op te krijgen, dus dat probleem is hopelijk snel opgelost!’

Die vrijheid en het buitenleven is iets waar Bibi aan is gewend het maakt zo’n groot verschil. De kinderen hebben op Ibiza alle ruimte om kind te mogen zijn en te kunnen blijven. Het eiland biedt genoeg ruimte voor creativiteit ook voor het kleine spul. Een ding is zeker voorlopig zit de familie nog heerlijk op Ibiza, romantiseren over andere plekken is altijd leuk maar voor nu is Ibiza de plek. 

OOM Verzekeringen got you covered

Niet alleen als je gaat emigreren is een ziektekosten(reis)verzekering een must: ook tijdens een verre reis is het een aanrader. Of wanneer je een ‘Ik vertrek’ voor even doet. De beste tip die wij kregen was: ‘ga eens bij OOM Verzekeringen kijken!’. Dat is een kleine, Nederlandse verzekeringsmaatschappij die verzekert waar andere verzekeraars stoppen.