Nederland, Gelderland31 oktober 2021, door Barts Boekje

De favorieten van Ilse, onze Gelderland ambassadeur

Nederland, Gelderland, 31 oktober 2021, door Barts Boekje

De favorieten van Ilse, onze Gelderland ambassadeur

Ilse? Gelderland Ambassadeur? Ja hoor! Lees hier maar even over Ilse: team Bart. Ben je ook weer op de hoogte. En Ilse houdt jou op haar beurt vanaf nu op de hoogte van het leukste van 'haar' Gelderland. Met kleine koter! Nog beter. Klik op haar naam om alle artikelen van Ilse te lezen en/of scroll hieronder naar een aantal absolute highlights in Gelderland (en oké, soms ook een beetje daarbuiten - kniesoor die erop let).

Walhalla, Harderwijk

Walhalla, Harderwijk

Oké, oké het is niet aan de kust, dit stadsstrand in, jawel, Harderwijk (Gelderland). Maar! Het bespaart je wel wat kilometers rijden als je in het midden van het land woont (en naar het strand wil dus) en dat is soms best fijn. Maar goed, Walhalla Harderwijk, een strandtent aan de rand van (het oh zo gezellige en pittoreske) Harderwijk. Midden in Nederland. Walhalla (it’s in the name) is een onwijs toffe strandtent gemaakt van oude bouwcontainers. Buiten staan stoeltjes in het zand, kun je hangen aan de bar of een plaatsje zoeken aan een van de picknicktafels. De relaxte sfeer die er hangt roept ‘blijf hier gerust de hele dag zitten.’ En ja, dat wil je ook.

Walhalla is een plek voor iedereen en ook tijdens een plaatselijk buitje zit je hier heerlijk. Waarom? Binnen is het net zo gezellig als buiten! En dat voor een stadsstrand inderdaad. Vintage banken, een heerlijke open haard en kasten vol met spelletjes. Het is dus zeker niet alleen dé plek voor een zomerse dag; ook na een winterwandeling door het prachtige Harderwijk kun je hier terecht. Lees meer

 

Sal do mar in Rhenen (officieel in Utrecht, maar het ligt op de grens van Gelderland dus we keuren 'm goed)

Sal do mar in Rhenen (officieel in Utrecht, maar het ligt op de grens van Gelderland dus we keuren 'm goed)

Rhenen dus, daar ga je heen voor de dierentuin… Of voor Sal do Mar. Deze fine dining zaak vestigde zich in het hart van Rhenen om daar nu, een aantal jaar later, niet meer uit het straatbeeld weg te denken te zijn. Het idee achter het Sal do Mar concept is het shared fine dining, ofwel fine dining om te delen. Want vorkjes van elkaars gerechten meepikken is het allerlekkerst tafelen. Zo ook bij Sal. Alles wat per bord naar je tafel wordt gebracht zijn kleine kunstwerkjes en het smaakt net zo goed als de boel eruitziet.

Sal do Mar

 

Zafvino in Arnhem

Zafvino in Arnhem

Italiaans restaurant ZafVino vind je in de gezellige zeven straatjes van Arnhem. Een groot terras en een gezellig restaurant gevuld met goede wijnen. Doosje hier, doosje daar, volle flessen, lege flessen, groot en klein, alles staat overal en dat maakt het supergezellig. Het is er knus en warm. Eigenaar Zaf gaat een paar keer per jaar zelf richting Italië om de lekkerste wijnen zelf op te halen en dan neemt hij gelijk een goeie lading verse truffels mee. Nou, beter gaat het niet worden hoor. Een uitgebreide kaart met de lekkerste Vitello Tonato ever. Ook voor de lunch ben je hier aan het juiste adres. En als je dan toch in Arnhem bent, restaurant Cosi (van dezelfde eigenaar) aan de rand van het Spijkerkwartier, ook een top adres.

Arnhem heeft nog veel meer leuks, kijk maar. 

 

Restaurant Sloop in Amersfoort

Restaurant Sloop in Amersfoort

In het immer gezellige Amersfoort onthaast je door jezelf binnen te laten bij Restaurant Sloop, hartje centrum. Hier op het achterterras hoor je maar weinig van het ruis uit het stadse leven. Nee, hier gaat de ontspanning aan en het drukke leven even ‘uit’, hup die laten we buiten staan en pikken we later wel weer op.

Over de locatie niets dan lof: het terras aan het water is een fijne plek met de zon erbij en binnen zit je altijd goed. Sloop is gevestigd in de stadskern van Amersfoort en binnen is de zaak een gezellige ruimte met precies genoeg tafeltjes om een gezellige sfeer te creëren. Vinden we prettig. Net zo prettig is het menu waar we nooit kunnen kiezen tussen een portie oesterslurpen of een sukade van de BBQ. Oh en de volgende keer een banaan met sambal toe.

Restaurant Sloop