Imad’s Syrian Kitchen in Londen is hét restaurant waar eten en gezelschap samenkomt

Engeland, Londen, 20 mei 2022, door Merche Ariza Gallego

Imad’s Syrian Kitchen in Londen is hét restaurant waar eten en gezelschap samenkomt

Eten brengt mensen samen: dat is de kern van het Syrische restaurant Imad’s Syrian Kitchen in hartje Londen. Het restaurant is pas een jaar oud, maar het verhaal van chef Imad Alarnab maakt een bezoek aan deze plek nog bijzonderder. Het is dé perfecte plek voor avond vol gezelligheid met je favoriete gezelschap.

 

Foto credits: Instagram Imad's Syrian Kitchen

Het verhaal achter Imad's Syrian Kitchen

Het verhaal achter Imad's Syrian Kitchen

Imad runde in Damascus maar liefst drie restaurants, meerdere juice bars en cafés. Zijn zaken werden door de oorlog verwoest en hij had geen andere keuze dan vluchten naar Europa. Imad’s liefde voor koken stond zelfs op dat moment centraal, toen hij voor soms wel 400 andere vluchtelingen kookte. Toen hij in Londen arriveerde was het een kwestie van tijd voordat het balletje ging rollen. Na een reeks van evenementen en supper clubs kwam er een droom van hem in vervulling: een restaurant in Londen. 

Een fijne plek om samen te komen

Een fijne plek om samen te komen

Wij gingen natuurlijk langs om al dat lekkers te proberen. Het restaurant op de derde etage van Kingly Court (een mega foodcourt met maar liefst zeventien restaurants) wordt druk bezocht en er hangt een fijne en bruisende sfeer. Je voelt je gelijk welkom als je door de voordeur stapt. Het is een gezellig restaurant met een frisse inrichting (je wordt toch gelijk vrolijk van die hemelsblauwe kleur op de ramen). Datgeen wat ons het meest bindt is goed gezelschap en eten, en bij Imad’s Syrian Kitchen ben je daarvoor aan het goede adres.

Smullen!

Smullen!

Op het menu vind je klassiekers als huisgemaakte hummus en Baba Ganoush met natuurlijk vers pita brood. Lamsvlees en kip spelen een hoofdrol op het menu, maar ook voor de vegans onder ons is er keuze. Het is geen groot menu maar wel alles is lekker; mooi meegenomen, dus! Imad’s doel is om te verbinden door middel van eten en daarom kies je een aantal hapjes à la shared-dining. Het etentje rond je natuurlijk af met baklawa of Syrisch ijs. Kortom, boek je tafeltje maar alvast en geniet van de voorpret.