30 april 2021, door Nina van Hilst

Inclusieve boeken, poppen en speelgoed

30 april 2021, door Nina van Hilst

Inclusieve boeken, poppen en speelgoed

We dromen van een maatschappij waar huidskleur, afkomst, religie, gender en ziektes niet meer zorgen voor grapjes en pesterij. Een wereld waar iedereen gelijk en blij is. En alle kindjes trots op en blij met wie ze zijn. En het is aan ons om onze kinderen zo op te voeden. Dan moeten we ze wel de tools geven om te zien dat mensen er in alle kleuren van de regenboog zijn, van binnen en van buiten. Dus meer inclusieve boeken, poppen en speelgoed graag! Zodat kindjes zichzelf en de kindjes met wie ze spelen herkennen in wat ze lezen en waar ze mee spelen.

Colour Me huidskleur krijtjes

Colour Me huidskleur krijtjes

Huidskleuren zijn er in vele tinten. Van prachtig donker naar net zo prachtig licht en alles er tussenin. Het Zuid Afrikaanse Colour Me maakt het makkelijk voor kindjes om zichzelf, vriendjes en vriendinnetje of familie in de juiste huidtint te tekenen. In een doosje krijtjes zitten 12 verschillende kleuren. Om de krijtjes helemaal in Zuid Afrika te bestellen is ook zoiets. Gelukkig heeft Repose AMS de krijtjes in de collectie en bestel je ze gewoon in Nederland.

Rose Stories

Rose Stories

Eigenlijk is het altijd al zo geweest. De wereld van de verhalenvertellers is vol van mystieke culturen, verre landen en kleurrijke mensen. Bij Rose Stories maken ze deze verhalen, gewoon in Amsterdam. Ze begeleiden talenten tot het creëren van de verhalen van hun cultuur. En dit komt tot uiting in de vorm van films, theater, podcasts, boeken en meer creatiefs. In de webshop van Rose Stories vind je de mooiste verhalen voor kinderen. Met inspiratie van verre landen maar gemaakt door mensen hier. Zo lees je de avonturen van ‘Bo & Mo’, ‘Ik ben bruin!’ en de Nederlandse vertalingen van ‘Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes’ dankzij het team van Rose.

Barbie Creatable World

Barbie Creatable World

Hoewel we in het verleden echt weleens klagend hebben gesproken over het over-geïdealiseerde vrouw-beeld wat Barbie creëerde, heeft het merk een goede ommezwaai gemaakt. Poppen van alle afkomsten, in alle maten, vrouwen met stoere beroepen, Barbie is met de tijd mee gegaan. Eentje die we nog niet kenden – al kwamen ze al in 2019 uit – zijn Barbie Creatable World. Deze poppen komen met een set van kleding en haarstijlen waardoor je ze kunt wisselen van stijlen. Deze genderneutrale Barbie’s tover je in een mum van tijd om tot de pop waar je zoon of dochter graag mee speelt.

Ook leuk zijn deze mooie, hijab dragende poppen van Queens of Africa Dolls.

Lele Lerele

Lele Lerele

De zachte poppen van het Spaanse Lele Lerele zijn om op te eten. De turban dolls zijn een gezellige selectie kleurrijke tantes met een hippe tulband. De poppen zijn er in diverse haar- en huidskleuren. En als je wilt kun je zelf de samenstelling doen. Donkere huis met licht haar of juist andersom, het kan. En om heel eerlijk te zijn, zouden we als moeder zelfs nog blij worden van een cutie als deze Lele Lerele dolls.

Coloured Goodies

Coloured Goodies

Al vijf jaar heeft Coloured Goodies een winkel met inclusieve poppen. Poppen met Afro haar roots, poppen met gekruld haar, jongenspoppen, poppen met Down, poppen met Vitiligo, harde poppen, zachte poppen, gehaakte poppen, you name it. Poppen waardoor heel veel kindjes kunnen spelen met een pop die op ze lijkt. Of kindjes laten spelen met een pop die er uit ziet zoals de kindjes waar ze mee spelen. Behalve deze prachtige poppen heeft Coloured Goodies ook speelgoed en boeken.

EduCulture

EduCulture

Ja natuurlijk kun je inclusieve boeken bestellen bij Bol. Alleen wie steun je daarmee? EduCulture zet zich in voor dat ieder kind zich moet kunnen herkennen in de boeken die hij of zij leest. En wat is er nu mooier dan een kleine ondernemer te steunen die iets moois bijdraagt in onze kleurrijke maatschappij. Boeken over avontuurlijke kindjes in alle huidskleuren, over jongetjes die graag jurkjes dragen, over vrouwelijke superhelden, over het slavernijverleden en heel veel meer bestel je vanaf nu dus lekker bij EduCulture. Of je gaat lekker bij ze langs in Amsterdam Oost.