11 maart 2021, door Nina van Hilst

Inclusieve boeken, poppen en speelgoed

11 maart 2021, door Nina van Hilst

Inclusieve boeken, poppen en speelgoed

We dromen van een maatschappij waar huidskleur, afkomst, religie, gender en ziektes niet meer zorgen voor grapjes en pesterij. Een wereld waar iedereen gelijk en blij is. En alle kindjes trots op en blij met wie ze zijn. En het is aan ons om onze kinderen zo op te voeden. Dan moeten we ze wel de tools geven om te zien dat mensen er in alle kleuren van de regenboog zijn, van binnen en van buiten. Dus meer inclusieve boeken, poppen en speelgoed graag! Zodat kindjes zichzelf en de kindjes met wie ze spelen herkennen in wat ze lezen en waar ze mee spelen.

Rose Stories

Rose Stories

Eigenlijk is het altijd al zo geweest. De wereld van de verhalenvertellers is vol van mystieke culturen, verre landen en kleurrijke mensen. Bij Rose Stories maken ze deze verhalen, gewoon in Amsterdam. Ze begeleiden talenten tot het creëren van de verhalen van hun cultuur. En dit komt tot uiting in de vorm van films, theater, podcasts, boeken en meer creatiefs. In de webshop van Rose Stories vind je de mooiste verhalen voor kinderen. Met inspiratie van verre landen maar gemaakt door mensen hier. Zo lees je de avonturen van ‘Bo & Mo’, ‘Ik ben bruin!’ en de Nederlandse vertalingen van ‘Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes’ dankzij het team van Rose.

Coloured Goodies

Coloured Goodies

Al vijf jaar heeft Coloured Goodies een winkel met inclusieve poppen. Poppen met Afro haar roots, poppen met gekruld haar, jongenspoppen, poppen met Down, poppen met Vitiligo, harde poppen, zachte poppen, gehaakte poppen, you name it. Poppen waardoor heel veel kindjes kunnen spelen met een pop die op ze lijkt. Of kindjes laten spelen met een pop die er uit ziet zoals de kindjes waar ze mee spelen. Behalve deze prachtige poppen heeft Coloured Goodies ook speelgoed en boeken.

EduCulture

EduCulture

Ja natuurlijk kun je inclusieve boeken bestellen bij Bol. Alleen wie steun je daarmee? EduCulture zet zich in voor dat ieder kind zich moet kunnen herkennen in de boeken die hij of zij leest. En wat is er nu mooier dan een kleine ondernemer te steunen die iets moois bijdraagt in onze kleurrijke maatschappij. Boeken over avontuurlijke kindjes in alle huidskleuren, over jongetjes die graag jurkjes dragen, over vrouwelijke superhelden, over het slavernijverleden en heel veel meer bestel je vanaf nu dus lekker bij EduCulture. Of je gaat lekker bij ze langs in Amsterdam Oost.