13 januari 2020, door Barts Boekje

De interieurtrends voor 2024

13 januari 2020, door Barts Boekje

De interieurtrends voor 2024

Scandinavische looks, warme kleuren, minimalisme, veel groen en beige (heel veel beige, zoveel beige, veel te veel beige...); het stond allemaal centraal in 2023. In onze interieurs dan he, dat begreep je. Maar hé! En eind 2023 waren 'we' ineens dan toch druk met het omtoveren van onze huizen van wit, beige en grijs naar prints! kleur! warmte! (YEAH - ein-de-lijk). Een aantal van die trends gaan we zeker terugzien in 2024, en andere raken weer wat meer naar de achtergrond. De interieurtrends van 2024? Dat weten Pieter en Michelle van Interior Design Studio Even Eleven het áller beste, vandaar dat we hen vroegen naar de trends die zij signaleren dit seizoen (en hoe je deze simpel vertaalt naar je eigen huis).

Kleur, kleur en nog meer kleur

Kleur, kleur en nog meer kleur

In 2023 zagen we de kleuren al langzaam binnen druppelen maar in 2024 is deze trend echt niet meer weg te denken. Immers, een vrolijk interieur (hallo kleur) zorgt voor een positief gevoel. Bij deze trend gaat het om statements maken en more is more. Panterbehang, groene bank, roze kussens en een oranje kleed. Wij zijn in! En ja, kleur in je huis past óók bij jou.

(foto van instagram – @decor.amsterdam)

Chrome

Chrome

Chrome, of je het nu gebruikt in matte structuren of glanzende materialen. Ook juist de combinatie van glans en matte structuren geeft een speels effect. Mooi! Je kunt de trend groots aanpakken en meteen overstappen. Ga voor een zilveren eettafel, kies voor zilveren accessoires, bestek of een mooie lamp. Je hebt tegenwoordig zelfs zilveren kussens. Check deze maar van HKliving.

Je kunt het ook wat rustiger aanpakken. Ga alleen voor de accessoires. Hierdoor komt het chrome subtiel terug in de ruimte. Zilver is mooi om met koele kleuren te combineren.

Planten

Planten

Nog weer zo’n heerlijke nieuwe trend voor 2024: planten, planten en nog meer planten. Bij deze trend gaat het om buiten naar binnen te brengen. Planten brengen leven in een ruimte.

Ook fijn, planten zorgen voor een stuk meer zuurstof. Niet alleen een goede trend op het gebied van interieur maar ook fijn voor jezelf. Hoe meer planten hoe beter. Niet zo goed in planten verzorgen? Niet door vertellen… maar ga stiekem voor wat nep planten.

Pieter en Michelle van Interior Design Studio Even Eleven doen niet aan compromissen én geloven dat een interieur niet uit de grond gestapt moet worden (althans: het mag er nooit zo uitzien). Nee, de kracht van een goed interieur zit ‘m in een echt lekkere mix van elementen die samen iets unieks creëren dat bij jou/ jullie past. En je hoeft alleen maar naar hun portfolio te kijken om te zien dat wat ze beloven, waarheid wordt. Elk Even Eleven interieur is spannend, kleurrijk, perfect imperfect en altijd nét even anders.