Nederland, Amsterdam21 augustus 2019, door Milou Verbeke

Intisari bistro Indonesia, Amsterdam-West

Nederland, Amsterdam, 21 augustus 2019, door Milou Verbeke

Intisari bistro Indonesia, Amsterdam-West

Oehhh, how I love Indonesisch eten. Ja maar echt. Dus een (bijna) gloednieuwe Indonesische hotspot in Amsterdam-West uitproberen klonk direct al als muziek in de oren. Intisari bistro Indonesia, aan de Balboastraat in de Baarsjes, is afgelopen april geopend. Eerst nog een beetje op de achtergrond, nu klaar om heel Amsterdam (en omstreken) binnen te halen.

Intisari bistro Indonesia

Intisari bistro Indonesia

Indonesisch eten gaat hand in hand met bestellen of afhalen. Nu ben ik zelf absoluut geen keukenprinses, maar als de man ook geen zin heeft om te koken dan eindigen we vaak op de bank met daging rendang en gado gado. En juist dát willen ze bij Intisari bistro Indonesia graag veranderen. Want hoe gezellig is het om in een restaurant met elkaar te rijsttafelen? Zo gezegd, zo gedaan. Een lichte, open inrichting inclusief (cocktail)bar zorgt er zeker voor dat je hier graag aanschuift. Het menu bestaat uit kleine, betaalbare gerechten. Kies voor Indonesische borrelhappen of ga voor de ‘Mix & Match’ van gerechtjes. Geen zin om te kiezen? Ga dan voor de rijsttafel á €21,50. Met meer dan tien gerechten alsnog (veel!) keuze genoeg én het ziet er gezellig uit. Want ‘t oog wilt ook wat.

Naast nasi goreng kun je gerechten verwachten als sate ayam, telur bumbu Bali, babi kecap en sayur lodeh (punten wanneer je alle gerechten – zonder Google – kunt uitleggen). Alles écht even lekker en met liefde bereid. Proef je. Door al het lekkere eten zouden we bijna de drank vergeten, maar ze zitten bij Intisari bistro Indonesia ook op cocktails maken. Vandaar die bar natuurlijk; doen ze goed. Tot slot was er ook nog een toetje. Ik ben zelf geen groot fan van ijs, maar voor dit dessert fiets ik graag nog eens om, langs de Balboastraat. ‘Es krim goreng’ is gefrituurd ijs en ó-zo-lekker. Zet ‘m op je lijstje (klik op het hartje hierboven), Intisari bistro Indonesia; bestellen mag, daar rijsttafelen is nog veel leuker.

intisari.nl