Nederland, Maastricht27 september 2017, door Maartje

Jack White’s Maastricht

Nederland, Maastricht, 27 september 2017, door Maartje

Jack White’s Maastricht

Fish & Chips = the bomb. Toegegeven, je hebt er niet altijd zin in en ook het niveau kan verkeren (nee, we blieven die vette, druipende hap niet). Maar als je een goed adres te pakken hebt, dan heb je aan deEngelse fishermens dish een goed avondmaal. In Maastricht ga je om die reden, en meerdere redenen overigens, naar Jack White's, een fish & chips restaurants dat voor 'creative' fish & chips pleit. Kijk. Dat begint al goed.

De Ieren (natuurlijk zijn het Ieren!) achter Jack White's Maastricht hadden wel zin in een nieuw avontuur en besloten hun Ierse passie voor de historische fish & chips in een Mediterraans concept te gieten, met de anno 2017 geliefde street food cultuur in het achterhoofd, en dat allemaal in een Zuid-Hollandse stad. Dat is nog eens de uitdaging opzoeken. Eigentijds versus traditioneel.

Waar dat concreet op neer komt? Dat de friet iedere dag met de hand gesneden wordt, dat de sausen zelf gemaakt worden (naar geheim recept - probeer de pittige bietensaus!), dat alles altijd en eeuwig verser dan dagvers is, dat zowel de vis als de groenten naar het seizoen op het menu komen en dat de eigenaren steeds op zoek zijn naar nieuwe manier om de gerechten te kruiden en te bereiden - het basisprincipe van gefrituurde vis uiteraard in ogenschouw houdend.

Barts-Boekje- jack white's maastricht 2

De zaak zelf doet daar niet aan onder: nostalgie versus een eigentijds café. Warm en toch, tsja, hip. Verder - duh - een keur aan speciaalbieren (Ieren in Limburg... Ik weet niet hoe gezellig je het hebben wil?) en een Bloody Mary voor wie er trek in heeft. Even geen vis? Gepaneerde kip is er ook. Even geen alcohol? Hulde aan de uitgebreide (internationale) frisdrankkaart. En de frieten zijn zoals de Limburgers ze maken - zo goed.

Nog meer positieve punten? Ja: overdag en in de vroege avond is de zaak ook enorm kindvriendelijk (zonder dat hier naar gestreefd wordt!) want een gefrituurd visje is aan de mini over het algemeen wel besteed, en op ieder moment van de dag vormt het vriendelijke, gezellig én correcte personeel de kers op de taart.

Jack Whites, Hoenderstraat 11, 6211 EL Maastricht