1 augustus 2019, door Maartje

no waste, wel lekkere sappies: Jacob’s Juice Amsterdam

1 augustus 2019, door Maartje

no waste, wel lekkere sappies: Jacob’s Juice Amsterdam

Je zou bijna, bijna denken dat het saai begint te worden, al die geweldige duurzame en toch lekkere initiatieven van Amsterdam. Ware het niet dat we er geen genoeg van kunnen krijgen. En dus jubelen we nog even verder sinds we gingen proeven bij het nieuwe Jacob's Juice Amsterdam. No waste hier, wel (mega!) lekkere sappen. En meer.

Jacob's Juice Amsterdam

Jacob's Juice Amsterdam

Jacob’s Juice is, zo verkondigen ze zelf ook trots (en terecht hoor, dat mag), de eerste no waste sapbar van Nederland. Dat dekt ook eigenlijk meteen de lading, al is het íets te kort door de bocht. Een goed idee verdient namelijk wat meer aandacht dat een pakkende oneliner. Wist je bijvoorbeeld dat een derde van al het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd, uiteindelijk verloren of verspild wordt? Is zo. En dat in een wereld waar bijna een miljard mensen honger lijden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen en merken die deze voedselverspilling tegen gaan, en we voegen Jacob’s Juice graag toe aan het rijtje favorieten in die categorie.

De mensen achter de jonge zaak verzamelen groenten en fruit die niet voldoen aan de norm en verandert deze ‘buitenbeentjes’ aan ‘imperfecte’ groenten en fruit in heerlijke gezonde sappen en andere eerlijke producten. Zodoende gaat het Jacob’s Juice team dagelijks op zoek naar de afgedankte voedingswaar van de Albert Cuyp markt in de Pijp, om de hoek van de Eerste Jacob van Campenstraat waar Jacob’s Juice zit. Daar worden vervolgens sappen van gemaakt, uiteraard afhankelijk van het aanbod van de dag. Maar daar zit eigenlijk altijd wel wortelsap bij en ook een mango sapje, een gember shot en Jacob’s koffie is ook steevast te verkrijgen.