Nederland, Den Haag24 augustus 2017, door Maartje

Jamie’s Italian, Den Haag

Nederland, Den Haag, 24 augustus 2017, door Maartje

Jamie’s Italian, Den Haag

Altijd leuk als we een “work in progress” verhaal mogen afronden en van de daken kunnen schreeuwen dat iets open is. In dit geval… Naked Chef Jamie Oliver is officieel neergestreken in Den Haag! Nou ja, niet Jamie zelf, maar een Haagse versie van zijn Jamie’s Italian restaurant concept. Al een paar jaar in de Markthal van Rotterdam (en all over England), nu officieel open middenin de binnenstad van Den Haag aan de Grote Marktstraat.

De naam spreekt voor zich, Italiaanse gerechten alom. Verse pasta’s, pizza’s en antipasti (krokante inktvis, ultiem knoflookbrood, of een serieuze charcuterie plank). Maar ook een goede burger en verschillende soorten vlees. Een goed bord vol en dat voor een fijne prijs. En natuurlijk Jamie’s signature “epic brownie” op de toetjeskaart. Die overigens ook wordt gesierd door onder andere witte chocolade cheesecake en een tiramisù martini (ja we verzinnen het niet). Over cocktails gesproken, die kaart mag er ook wezen. Aanraders van ons? De Estupendo (oa. tequila, kaneel en perzikpuree), Amalfi Collins (oa. vlierbloesem, limoncello) en de Espresso Martini. Maar ook de ijskoffie met amaretto doet het goed als toetje.

Jamie zelf is nog niet gesignaleerd in het pand, maar geeft aan blij te zijn met zijn nieuwste aanwinst. Wij ook Jamie. Wij ook. Jamie’s Italian.

Toe aan nog meer nieuwe plekjes van Den Haag? Check dan ons eerdere work in progress lijstje waarvan inmiddels alle vijf geopend zijn!

x, Marloes