Nederland, Den Haag8 februari 2017, door Maartje

5x work in progress in Den Haag

Nederland, Den Haag, 8 februari 2017, door Maartje

5x work in progress in Den Haag

Geduld is een schone zaak, en voorpret wordt onderschat. Vandaar een rijtje van 5 opkomende horeca gelegenheden in Oh Oh Den Haag. You heard it here first.

Vincenzo’s, Prins Hendrikstraat 75:

Mamma Mia wat waren we blij toen we plots een mintgroen pareltje zagen verrijzen in de ons zo geliefde Prins Hendrikstraat in Den Haag. Gouden letters op de gevel prijken “Vincenzo’s”, en jawel, binnen vind je de enige echte Vincenzo achter zijn indrukwekkende Italiaanse steenoven. Dé eyecatcher van het restaurant – de steenoven hè, al mag Vincenzo er ook best wezen – en dan zijn we nog niet eens begonnen over de verse pizza’s die uit de kolossale oven tevoorschijn komen. Een echte pizzaiolo uit Piemonte schuift hier zonder pardon de pizza’s voor jou de oven in. Crudo e Tartufo (parmaham met truffelolie), tonijn, bresaola of venkelsalami, de keuze is reuze. En liever thuis op de bank? Dan kun je de pizza’s ook meenemen. Nog niet officieel geopend, maar ze draaien al proef, dus voor wie niet kan wachten.. op naar Vincenzo’s. Stijlvol (die pizzadozen alleen al) en gezellig, wij zijn nu al fan. Vincenzo’s.

VINCENZOS2

Quantum, Grote Markt 10-13:

Grote Markt-fans herenig u, want over een paar maanden vinden we aan de andere kant van de Grote Markt in het oude Kwantum pand een concept bestaand uit club, podium, dakterras en meer. De club zal zich nestelen in de kelder van het pand, op de hoek van de begane grond komt een koffie-fiets-drive-in om ’s ochtends snel een Haags bakkie pleur te halen, er is genoeg ruimte om te vergaderen (zelfs een heuse vergadertuin), en je kunt terecht voor een hamburger op het rooftop terras waar op mooie zomeravonden films worden geprojecteerd. Grootse plannen dus, zoals het de Grote Markt uiteraard betaamd. Op dat dakterras ga je ons deze zomer gegarandeerd vinden. Quantum.

Jamie’s Italian, Grote Marktstraat 37:

Sinds 2015 al in de Markthal van Rotterdam te vinden en dit voorjaar komt de Britse kok Jamie Oliver met een nieuwe vestiging van zijn Italiaanse restaurant in, jawel, Den Haag. Middenin de stad, op de Grote Marktstraat kunnen we in de Hofstad gaan smullen van zijn rustieke Italiaanse gerechten, bereid met seizoensgebonden producten van lokale leveranciers. Heerlijke cocktails, huisgemaakte pasta’s, pizza’s, Italiaanse antipasti, toetjes en meer. Jamie kijkt er naar uit een vestiging te openen “in the cosmopolitan city of The Hague”. Wij ook Jamie. Wij ook. Jamie’s Italian.

THE FISH SHACK

The Fish Shack Seafood Bar, hoek Tasmanstraat 129/Prins Hendrikstraat:

Je bent een zeeheld of niet... Als je gaat eten in het Haagse Zeeheldenkwartier kun je dat natuurlijk het beste doen met een vis op je bord. Precies dat kan binnenkort bij The Fish Shack Seafood Bar, wederom in de ons – waar mogelijk – nóg meer geliefde Prins Hendrikstraat. De eigenaren van Ich Bin Ein Hamburger (Ich Bin watte? Hier dus, gaat dat zien) verderop in de straat zijn momenteel bezig met het opknappen van een hoekpand nog geen 100 meter verder. Zelfde principe als bij Ich Bin Ein Hamburger, maar dan met vis. Deze Zeehelden varen koers op het seizoen, dus verse vis op het menu afhankelijk van de seizoenen. Als the Fish Shack Seafood Bar dezelfde sfeer krijgt als Ich Bin Ein Hamburger (hè hè, hele mond vol) gaat dat zeker helemaal goed komen. Geef het nog een kleine twee weken. We keep you posted. The Fish Shack Seafood Bar.

barts-boekje-hofhouseHofhouse, Rijnstraat 8-10:

Vlak naast Den Haag Centraal, waar momenteel nog hard gebouwd wordt en alles in de steigers staat, zal dit voorjaar een heus horeca walhalla verrijzen. Het plan is om het pand met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter het uiterlijk van een grote serre te geven, gevuld met 6 vaste en 2 pop-up foodconcepten, afhankelijk van het seizoen. Twee namen die een vaste plek krijgen zijn al bekend, je zult er in ieder geval de gezonde maaltijden van SLA en Mexicaanse lekkernijen van Salsa Shop kunnen nuttigen en/of meenemen. Want op weg naar Centraal is dat natuurlijk wel zo makkelijk. Buiten komt een terras, en binnen kun je kiezen uit verschillende soorten zitgedeeltes (leestafels, zithoeken, barhangen, alles kan) met plek voor 350 man. Wij zijn benieuwd. Hofhouse.