Nederland, Amsterdam2 september 2016, door Maartje

Pause @ Pulitzer Hotel Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 2 september 2016, door Maartje

Pause @ Pulitzer Hotel Amsterdam

Eerst was er het Pulitzer Hotel in Amsterdam. Dat was wat het was. Het Pulitzer Hotel. Heus best chique, toplocatie, ook waar, maar verder? Tikkie vergane glorie. Het mag gezegd. Toen kwam de poetsploeg. Die ploeg ging een jaar of wat in de weer en toen, toen was daar Jansz. En Jansz stal ons hart. Lekker eten (oke, niet het aller- allerlekkerste van Amsterdam maar dat hoeft ook niet, daar zijn andere restaurants voor, maar wel één van de allerfijnste met heus echt prima-lekker eten), een beeldschoon lokaal en ontzettend fijne service. Daarna kwam de bar. En ook die werd werkelijk prachtig, precies zoals we hem willen: topcocktails, lekker donker, knappe zitjes - kortom, de perfecte stadse plek voor een borrel. En nu? Nu is ook bistro-restaurant Pause open, het brasserie-stijl restaurant dat je via de hotellobby aan de Prinsengracht betreed. Met als klap op de vuurpijl een fantastische binnentuin. Zie je niet van buiten, is er wel. Waren we al vaste gast (want op steenworp van huis en werk), nu zijn we er helemaal niet meer weg te meppen.

Barts-Boekje-pauze pulitzer hotel 2

Om het even op te sommen, mocht je het verhaal zoek zijn:

  1. Jansz, perfect voor diner en insta-galroe. Lunch overigens ook een prima plan. Ingang in de 9 straatjes aan de Reestraat, tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht.
  2. Pulitzer Bar, perfect voor after work wijn of pre-avond cocktails. Ingang aan de Keizersgracht.
  3. Pause, perfect voor een (zaken)lunch/ meeting, hangen in de tuin en een koffietje/ wijntje. Ingang via de lobby aan de Prinsengracht
  4. Het Pulitzer Hotel. Perfect voor niet-Amsterdammers/ staycationners.

Pulitzer Amsterdam