1 augustus 2019, door Barts Boekje

Je eigen slaapkamer in de stijl van een PULITZER AMSTERDAM SUITE

1 augustus 2019, door Barts Boekje

Je eigen slaapkamer in de stijl van een PULITZER AMSTERDAM SUITE

We hebben het nog nooit onder stoelen of banken gestoken: het Pulitzer Hotel in Amsterdam is een van onze topfavorieten in onze eigen stad, en dat is het om verschillende redenen: 1) de locatie is perfect. 2) de hotelbar is eindelijk van een on-Nederlandse orde en trekt voor de verandering nu eens vooral locals (de cocktails zijn perfect, de wijnen, hoewel redelijk aan de prijs maar ze zijn het waard, dito). 3) beide restaurants zijn dikke aanraders en 4) de belangrijkste reden: de looks van het Pulitzer Hotel in Amsterdam zijn ge-wel-dig.

De Pulitzer Look in huis

De Pulitzer Look in huis

Ach ja, Het Pulitzer hotel in Amsterdam, allerminst een nieuw adres op onze lievelingenlijst: het is nu eenmaal een dijk van een inspirerende locatie. Opvallend, want voor 2016 kwamen er er nooit. Tot dat het hotel in 2016 onder leiding van de Zuid-Afrikaanse designer Jacu Strauss een grote, nee, een gigantische verbouwing onderging. De 25 geschakelde panden met ingangen aan twee grachtzijden en een in de Negen Straatjes werd van A tot Z onder handen genomen. Kreeg pasteltinten op de muren en de meubels, er kwam kunst aan de muren, de binnentuin werd een verstopte parel, om over de hotelbar nog maar te zwijgen.

Onze (you get the point) Jacu Strauss slaagde er in om een unieke eclectische geheel neer te zetten welke toch voor iedereen begrijpelijk is, overal knus blijft en nergens te veel (of juist te leeg) wordt. Door het (welbekende) Amsterdams rijke verleden terug te laten komen in klassieke items en die aan te vullen met modern design. Knap. En beeldig. Maar wat vooral zo aanspreekt zijn de kleuren. Zij we dol op. Handjes op elkaar dus voor Strauss die niet bang was om contrasterende kleuren te gebruiken – alleluja.

Handjes op elkaar dus voor Strauss die niet bang was om contrasterende kleuren te gebruiken – alleluja.

Iedere kamer is anders, maar de kleuren taupe/paarse (Pantone Rose Taupe), de afgezwakte petrol kleur (Pantone Sargassol Sea), muisgrijs en geel (Pantone, Spicy Mustard) komen door het hele hotel terug. Doe er je voordeel mee…

 

 

Door het hele hotel is een variatie aan kust en boeken te vinden in heel veel verschillende stijlen. Dikke vette steel de stijl tip voor thuis: verf je muur met lijsten, posters, frames in een donkere tint dan komen ze nog mooier uit!

Mocht je het nu toch te lastig vinden om de look van het hotel op eigen gelegenheid te kopieren naar je eigen huis, zet je dan schrap: het Pulitzer Amsterdam komt namelijk met een eigen collectie. Briljant idee natuurlijk, en nu! Het populaire vijfsterren hotel heeft zelfs eigen online shop waar de typische Pulitzer producten worden verkocht. Om zo je slaapkamer om te toveren tot een echte hotelsuite. Handjes – nogmaals – op elkaar.

 De Pulitzer Home bestaat uit een Tom Dixon Bell Tafellamp (zie foto), een aantal Mendo salontafelboeken (is en blijft de uitgever met de mooiste, unieke boeken van Amsterdam), Le Labo Santal 26 geurkaars (vrijwel de enige geur die er echt toe doet) en een hele bedding collectie inclusief het Pulitzer Bed Frame. Zijn je handen al schraal? Die van ons wel.

De Pulitzer Home collectie is te bestellen via de Pulitzer Amsterdam Webshop