Nederland, Maastricht24 juli 2023, door Bo Peters

Voor op je lijstje allerleukste en beste in Maastricht: Jef Gastrobar

Nederland, Maastricht, 24 juli 2023, door Bo Peters

Voor op je lijstje allerleukste en beste in Maastricht: Jef Gastrobar

Onze lijst met de allerallerleukste én beste tips voor Maastricht groeit gestaag door. In de knusse bubbel - die óók grootstedelijk voelt - van onze Limburgse hoofdstad zijn genoeg parels te ontdekken. En eenmaal ontdekt, bezocht en meer dan akkoord bevonden door Team Bart, vliegen ze op de Maastrichtse lijst erbij. Van fijne horecaplekken krijgen we immers nooit genoeg. Zo ook niet van JEF Gastrobar: dining & drinking in (jaahaa al vaak genoeg gezegd, maar toch heus waar) de leukste wijk van Maastricht genaamd Wyck. Meer dan terecht opgenomen in onze lijst want goh, wat is het heerlijk bij JEF Gastrobar.

 

Meer leuke en lekkere restaurants in Maastricht vind dus in deze lijst.

Jef Gastrobar

Jef Gastrobar

Struikelend van het station naar het centrum van Maastricht kom je door Wyck. En mocht je maar één dag in Maastricht hebben – wat errug weinig is – dan blijf je gewoon in deze wijk hangen. We noemen vaak (lees: heul vaak) dat je in Maastricht ultiem goed kan eten & JEF Gastrobar bewijst dat we dit niet voor niets steevast blijven verkondigen. JEF Gastrobar is gelegen, downtown Wyck, op de Rechtstraat 42. De naam van het restaurant is enerzijds een ode aan de vader van de eigenaresse Gigi, anderzijds een verbastering van het woord chef. En daarmee ook een ode aan de oh-zo-goede chef(s) van het restaurant (handjes op elkaar voor de koks hier!).

Menu van JEF

Menu van JEF

In de zomer vertoef je heerlijk op het ongelofelijk knusse mini-terras waar enkele tafels staan. Binnen is het net zo goed zitten, hoor: modern en strak, maar met een flinke dosis (bourgondische) gezelligheid in het gevoelsmatig intieme (52 plekken) restaurant. Ronde, houten tafels staan centraal en laten we daar nou net van houden. Je schuift hier op maandag (uniek!) of van donderdag t/m zondag – waarbij je in het weekend ook kunt lunchen – aan voor een etentje. Dat wil je, heus. De gerechten zijn namelijk verrukkelijk. Het Tastes of JEF Favorites-menu bestaat uit een vier- tot zesgangen menu, waarbij (uiteraard) passende wijnen mogelijk zijn. Daarnaast serveren ze ook een compleet vegetarisch menu en kun je a la carte eten. Enkele favorieten? De savooikool met palmkool, lavas (da’s een kruid) en citrus & de kraakverse coquilles met wortel en hazelnoot. Oh en niet de vergeten de cheesecake met sorbet frambozenijs en een on the side dessert-bubbel. Dat wat we proefden, was meer dan heerlijk. Tel daarbij op dat de bediening uiterst vriendelijk en leuk is, er een goede prijs/kwaliteit verhouding is & (we noemen het nog maar eens…) het heul fijn gelegen is: dan weet je dat je een parel te pakken hebt.

Gezien de keuze in Maastricht reuze is, wil het wat zeggen als een restaurant beland op de Allerleukste & Beste lijst van Bart Maastricht. Maar JEF Gastrobar prijkt hier, vanaf nu, meer dan terecht op. Dus een sprint naar Maastricht en daarmee een sprint naar JEF Gastrobar.