Nederland, Rotterdam9 september 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Just Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 9 september 2017, door Maartje

Nieuw: Restaurant Just Rotterdam

Lots to do aan de Rotterdamse Mauritsweg. Hier opende pas nog Amehoela, Kaapse Maria, bar Stirr (daarover snel meer!) en een paar deuren verderop nóg een nieuwe in dezelfde straat: restaurant Just. Just? Ja, Just, een afkorting van Justin, de goedlachse Antilliaanse eigenaar van het restaurant. Horeca-ervaring heeft Justin zeker, al kun je hem prima een autodidact noemen. En een liefhebber. Van goed eten vooral.

Het leukste aan restaurant Just Rotterdam? De kwaliteit van het eten. Dat is - oprecht - zoals je het niet heel veel vaker proeft, en dat dan toch in al zijn eenvoud. Kijk, dat is wat de Antilliaanse Justin bedoelde. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Maar dan doen we de beste man te kort: hoewel de basis eenvoudig is en moet blijven - altijd het beste recept voor de beste recepten, is het een ware kunst om de perfect balans te vinden tussen de enkele ingrediënten. En daarin blijkt Justus heer en meester. Heus. Gaat dat proeven.

Maar dat is nog niet alles!

Barts-Boekje-Just Rotterdam

Het allerleukste van Restaurant Just is het Just Feed Me concept van de zaak: voor 35 euro zet Justin gerechten op tafel gemaakt van wat er op dat moment voor handen is. Verrassend en o zo overheerlijk. Alle gerechten, van de kaart of binnen het verrassingsmenu, hebben een ding gemeen: een hoop liefde op je bord. Een parel, dat Just, en het kan niet anders dan dat het restaurant binnenkort weken van te voren volgeboekt zit. Mark our words.

justrotterdam.nlMauritsweg 53B, Rotterdam