Nederland, Den Haag18 augustus 2017, door Maartje

Kaafi Den Haag

Nederland, Den Haag, 18 augustus 2017, door Maartje

Kaafi Den Haag

Een classy zaak compleet gewijd aan koffie? Toegegeven, dat had Den Haag nog niet (niet écht). Dat dacht de super vriendelijke, gepassioneerde Amerikaan Zeeshan Malik ook, en dus opende hij Kaafi in een van de leukste straten van Den Haag.

Malik woonde ooit een aantal jaar in Nederland, en toen hij besloot een eigen koffie zaak te beginnen leek Den Haag hem, op New York (waar hij geboren werd) en Londen (waar hij de laatste jaren woonde en werkte) na, de beste plek. Simpelweg omdat zoiets er nog niet was. Boy was he right. Wij zijn reuze blij met zijn beslissing, want we hebben er een nieuwe favo koffietent bij. Tegenwoordig staat Malik dus in de Prinsestraat te shinen achter indrukwekkende matzwarte (dat is voor de echte barista vast niet relevant, maar wij vinden het mooi) koffiemachines. Met verschillende soorten speciale koffiebonen (wisselen regelmatig, maar er is uiteraard ook een vaste house blend) zet deze barista de lekkerste bakjes voor jouw nodige cafeïne fix.

Kaafi 3

Er staat nog even geen ontbijt op het menu, maar dat wordt giga goed gemaakt met een paar signature dishes voor lunch (of brunch). Zoals de zelf gerookte (!) zalm, avocadotoast en vegan falafel met rode bietenhummus op gerookte aubergine. Sowieso veel vegan op het menu, ook de vele taarten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een avocadobrownie of de signature pistache kardemom cheesecake? Bam. Er zijn regelmatig zoete specials in het weekend; van red velvet chocoladebrownies tot cinnamon bun cake. Je kunt ze zelfs op verzoek bestellen als je iets te vieren hebt.

En vraag je je af wat er bij Kaafi van de tap komt? Geen bier dus, ook uit die kranen 'gewoon' koffie. Nitro koffie welteverstaan, romige koffie goodness die je gewoon geproefd moet hebben.

Kaafi 2Kaafi is lekker stijlvol ingericht - weer zoiets wat je in Den Haag toch nog niet vaak tegenkomt, love it - en biedt lekker veel ruimte om met je laptop neer te strijken. Helemaal boven op het 'podium' zit je goed. Kijk je lekker over de mooie zaak uit met de nodige cafeïne boost at your side. Maar Kaafi is ook gewoon een prima plek om zonder laptop even te genieten van een bakkie (en een taartje).

Enige wat rest is vechten om het bankje voor de deur als die heerlijke zon schijnt. Rennen! Kaafi

#tipvanmarloes