18 oktober 2019, door Margaux van der Mieden

Kaasfonduen bij FONDUE in Westerpark Amsterdam

18 oktober 2019, door Margaux van der Mieden

Kaasfonduen bij FONDUE in Westerpark Amsterdam

Wat een uitvinding, kaasfonduen. We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat Amsterdam een fondue plek rijker is. Van 1 november t/m 1 maart kunnen we genieten bij pop-up FONDUE in het Westerpark. De pop-up is onderdeel van De Kaaskamer, één van de beste kaaswinkels in Amsterdam (of in Nederland, of hey, in de wereld). Dit gaat hoe dan ook een goddelijk kaasfondue paradijs worden. Say cheese.

FONDUE

FONDUE

De Kaaskamer – je weet wel, dat schattige winkeltje met gele luifel in de 9 Straatjes – is al jarenlang een begrip in Amsterdam. Een lekkere borrelhap of je wekelijkse onsje Jong Belegen scoor je op deze plek. Dit kaaswalhalla aka De Kaaskamer bevindt zich op de Runstraat met kazen van vloer tot plafond. De Nederlandse kazen – hier en daar met ‘Franse connectie’ – komen van boerderijen uit de buurt; Amsterdam, Utrecht, Texel, Terschelling. Jammie! Afijn, een fondue pop-up is nieuw voor De Kaaskamer. Toch durven we er onze handen voor in het vuur te steken; FONDUE moet wel een toppertje worden.

Met zulke goede kazen in de winkel zijn de verwachtingen torenhoog. Over de kaart zegt eigenaar van De Kaaskamer Joost Hammann: “Met een fondue kun je heel veel kanten op. We kennen tientallen recepten. Maar in het restaurant serveren we onze vier favorieten.”  Denk aan Franse, Zwitserse en Hollandse fondue.

Kortom, wij zijn reuze benieuwd naar de nieuwe Pop-up van de Kaaskamer en we kunnen niet wachten totdat we onze broodjes, druiven, groente (you name it) kunnen dompelen in het kaas bij FONDUE. De pop up is van 1 november t/m 1 maart zes dagen per week (dinsdag gesloten) geopend.

 

FONDUE

"

Op zoek naar meer kaasfondue plekken in Amsterdam? Klik hier

"