Nederland, Utrecht2 december 2015, door Maartje

Kazerij Stalenhoef, Utrecht

Nederland, Utrecht, 2 december 2015, door Maartje

Kazerij Stalenhoef, Utrecht

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit en thuis, graag gedaan.

De Twijnstraat is een favoriete straat in Utrecht. In de ochtend kun je vers brood halen bij één van de bakkerijen (pompoenbrood van STACH, zo lekker). 's Middags struin je de straat af voor hapjes die je doen watertanden en flessen wijn. We gaan het liefst doordeweeks, zodat we een voorraad voor het weekend hebben. Als die voor het weekend nog niet op is, tenminste... Het gebeurt ons vaak. Want we willen elke avond gezelligheid (en dus kaas en wijn).

Onze wekelijkse go-to in Utrecht is Kazerij Stalenhoef op de Twijnstraat. Een walhalla voor kaasliefhebbers, want de keuze is reuze. We zouden het liefst uren door de winkel dwalen, op zoek naar die ene perfecte kaas. Achterin de winkel staat een grote witte kast die volstaat met flessen wijn. Voor elke kaas een fles die erbij past. (Doe ons ook zo'n kast).

De zachte Franse geitenkaas, in de winkel heet 'ie Tomme de Chevre, is hemels. Ook een aanrader voor je kaasplankje is de Taleggio, misschien wel onze lievelingskaas. Een smeuïge Italiaanse kaas met een zachte smaak, die, als 'ie oud is, wel pittig kan zijn. Om je kaasplankje compleet te maken, kun je bij de Kazerij ook lekkere chutneys kopen. Want wat is kaas zonder chutney? De vijgenchutney is één van de lekkerste chutneys; fris en zoet. Lekker in combinatie met een pittiger kaasje, zoals de Cabrales (een Spaanse blauwaderkaas). Voor wie van milde kaas houdt, is deze combinatie het proberen waard. De chutney neemt de 'heftige' smaak van de kaas weg. Kazerij Stalenhoef