Nederland17 december 2021, door Esmée Rebel

Vier en versier kerstmis met HP!

Nederland, 17 december 2021, door Esmée Rebel

Vier en versier kerstmis met HP!

Hoor je dat? Can you hear them jingle bells? Kerstmis is hartstikke around the corner en Santa Claus staat met een krappe week voor de deur. Nu hebben we al een puike lijst met tips om van deze kerst - ondanks alles - eentje te maken om nooit te vergeten. Kerstboom hier, kerstversiering daar. Zei iemand kerstversiering? Ah, dat is leuk. Daar hebben we nog bakken vol van op zolder liggen. Maar we willen iets anders, iets duurzaams (naast het gebruiken van deze 'oude' versiering), iets creatiefs. In comes HP. Met HP knutsel jij (en de hele fam, want easy!) van gebruikt karton of (inpak)papier een kerstbal, kandelaar of zelfs een heel duurzaam kerstdorp. Waar wacht je nog op? Let's go crafting!

Karton verzamelen maar!

Karton verzamelen maar!

Oké, dus we gaan karton een tweede leven geven? Zeker weten. Je zal wel denken hoe kom ik aan dat gebruikte karton. Nou, met al die cadeautjes onder de kerstboom (can’t deny it) zal er ook wel wat verpakkingsmateriaal worden verzameld voor de papierbak, nietwaar? In deze drukke feestmaand zijn de online bestellingen van cadeaus én dus het gebruik van karton hoger dan ooit, wat zorgt voor een probleem: kartonschaarste. Voor een duurzame kerst kun je natuurlijk minder bestellen (of überhaupt kopen), maar ook door het karton – wat je al in huis hebt – te hergebruiken. Daar had je vast nog niet aan gedacht. Het zit ‘m in de kleine dingen van het leven.

 

HP Printables

HP Printables

HP heeft speciaal voor de feestdagen sjablonen voor unieke, duurzame kerstversiering ontworpen. Waarom wil je weten? HP voert al lange tijd een strikt duurzaamheidsbeleid uit. Denk aan het stimuleren van hergebruik van zowel karton als plastic en minimaliseren van verpakkingsmateriaal. Daarnaast kun je met een HP Instant Ink abonnement cartridges retourneren, zodat het plastic opnieuw gebruikt kan worden. Op deze manier bestaat al 85% van de cartridges van HP uit gerecycled materiaal.

Oké, even terug naar de kerstdecoraties. Via HP Printables website of de HP Smart app kan je deze sjablonen downloaden. En als die decoraties af zijn? Dan is het tijd voor het versieren van het huis, het maken van allerlei ‘kerstig’ lekkers en het kijken van een kerstfilm.