Australië22 juni 2024, door Isa de Laat

Voor op de bucketlist: K’gari/Fraser Island in Australië met Drop Bear Adventures

Australië, 22 juni 2024, door Isa de Laat

Voor op de bucketlist: K’gari/Fraser Island in Australië met Drop Bear Adventures

Meine Güte, waar moeten we beginnen als we het hebben over 's werelds grootste zandeiland? Voorheen bekend als Fraser Island, maar tegenwoordig beter bekend als K'gari (zoals het eiland oorspronkelijk werd genoemd door de Butchulla's), oftewel paradijs. Dan denk je misschien aan een gigantische zandbak, ja zeker, maar op die zandbak vind je regenwouden van kust tot kust, zoetwatermeren en kreken die over de stranden stromen.

Op K'gari opereert ook Drop Bear Adventures: de K'gari Fraser Island Tours met een 4WD, die zijn goede beoordelingen te danken heeft aan de liefde voor mensen, natuur, lekker eten, geweldig gezelschap, indrukwekkende 4WD's, accommodatie aan het strand, kampvuren en nog veel meer. Dit is waarom de K'gari/Fraser Island met Drop Bear Adventures in Australië op de bucketlist moet.

 

Drop Bear Adventures

Drop Bear Adventures

Een groepsreis… Daar zeggen we vaker nee dan ja tegen. Geforceerd de hele dag kletsen, het vaste programma van de gids volgen en als hyena’s op het eten afduiken. U leest: paniek in de ogen. Maar tegen de drie dagen die we op K’gari/Fraser Island hebben doorgebracht, zeggen we gegarandeerd nog een keer ja. En hoe we weten dat Drop Bear Adventures de crème de la crème is onder de tours hier? We hebben onze research gedaan.

Wat we bovenal zo goed vinden, is dat Drop Bear Adventures écht om het eiland geeft. Geen grote bedrijven die de tours beheren, maar een klein team dat regelmatig strandopruimingen organiseert, actief vrijwilligerswerk in de gemeenschap doet en openstaat om samen met de Butchulla het eiland te beschermen en hen in staat te stellen de uitdagingen van het bedrijfsleven aan te gaan.

Boek je een tour bij Drop Bear Adventures dan heb je de keuze uit verschillende opties. Sorry we onderbreken onszelf heel even: ze maken een K’gari Fraser Island-tourervaring op maat die een blijvende indruk zal achterlaten. Je hebt de optie uit een tour van drie dagen, vier dagen, een strandschoonmaak tour of een fotografie tour.

Wat ze in ieder geval gemeen hebben is dat ze beginnen vanuit Noosa (opstappen in Rainbow beach kan ook) en dat je onder de pannen bent van een bedrijf dat veel geeft om onze impact op het eiland en het milieu als geheel. Toegewijd aan duurzaamheid, geïnteresseerd en open over de geschiedenis van het eiland en haar volkeren en $10 van elk ticket gaat naar opruimevenementen.

Eenmaal ingestapt in de 4×4 auto’s, tune je in via de walkie talkie. Met een slinger aan auto’s, pak ‘m beet een stuk of vijf/zes, rijd je naar de ferry. Tijdens de tour zijn er genoeg mogelijkheden om zelf achter het stuur te stappen. Door de walkie talkie praat voornamelijk de gids en man o man wat hebben wij geleerd van die beste man. Lukey kent het eiland op zijn duimpje, maar weet ook te boeien met motiverende quotes. En echt motiverend, niet op een cringe manier. Eenmaal op de ferry, maar eigenlijk dus al de weg naar de ferry toe, begint het avontuur. De hoogste tijd om je reisgezelschap te leren kennen. Grote kans dat je een gemixte groep hebt van leeftijden en interesses. Heel eerlijk, dat maakt het des te leuker.

De eerste stop is het eco retreat, hetgeen dat deze tour onderscheidt van andere. Daar bereiden de lieve vrijwilligers heerlijk eten waar veel andere tours in Australië nog iets van kunnen leren. Man o man wat was de burger goed. De douches zijn er warm, de toiletartikelen milieuvriendelijk, de bedden heerlijk, de snacks nog beter. In de avond wordt het kampvuur aangestoken en een no-brainer dat ze hier marshmallows bij serveren.

Je hebt in de retreat de keuze uit een gedeelde kamer voor maximaal vijf personen of een privé kamer.

We willen niet te veel verklappen, want het beste dat je kunt doen is ‘follow the leader‘. Enkele hoogtepunten van de tour zijn in ieder geval het kristalheldere water van Lake Boorangoora (Lake McKenzie), Lake Wabby, 4WD rijden op 75 Mile Beach en door de bush, gouden zandduinen, het Maheno scheepswrak, Champagne Pools, met een band over de luie rivier van Eli Creek, het torenhoge regenwoud, scheuren over het gekleurde zand van Rainbow Beach, de kans op het spotten van walvissen en de prachtige sterrenhemel op het strand in de avond.

K’gari/Fraser Island met Drop Bear