België, Antwerpen13 augustus 2018, door Maartje

5 niet te missen zomerse adressen in Antwerpen

België, Antwerpen, 13 augustus 2018, door Maartje

5 niet te missen zomerse adressen in Antwerpen

Lees het anders hier nog maar even na, al die eerste Antwerpen tips. Emma tipt tegenwoordig namelijk haar favoriete adressen in Antwerpen, en maakt daar gemakshalve ook nog de mooiste kiekjes van. Omdat het kan. Die lees en bekijk je hier, en hieronder volgen er nog een paar. Want nee, een fikse regenbui maakt nog geen herfst. Hou op hoor. Je kunt de komende weken gewoon nog heerlijk wegzakken op deze zomerstekkies in de leukste stad van Belgie. You can thank us, Emma dus, later.

Stulp (zomer pop-up @ Kavka)

Stulp (zomer pop-up @ Kavka)

Vorige zomer ‘deed’ Stulp het nog op Het Eilandje en voor de zomer van 2018 verkasten de Belgen hun zomer pop-up concept naar het binnenplein van Kavka.

Lazy Jack @ Het Eilandje

Lazy Jack @ Het Eilandje

Lees meer over Lazy Jack en de andere adressen waar we vorige zomer maar al te graag over de vloer kwamen, en die het dit jaar stuk voor stuk even goed doen: Zomer in Antwerpen 2017

Bar Bel

Bar Bel

Op naar het best verstopte plein van Antwerpen, de Vrijdagmarkt aan het begin van de Kloosterstraat. Dat plein zelf is namelijk een van de mooiste pleinen van de stad en de Kloosterstraat is met stip onze favoriete straat in de stad: de te leuke interieurzaken, van antiek tot hipperdepip, schouderen er dat het een lieve lust is. Vooral op zondag is het feest, als het gros van de stad gesloten is (dat doen de Belgen gewoon lekker zodat zondag daar veel meer zondag is dan in, bijvoorbeeld, Amsterdam, en de winkels in de Kloosterstraat hun waar buiten zetten.

Terug naar de Vrijdagmarkt want daar zit Bar Bel, de wijnbar van de liefste eigenaresse Annabel. Zul je zelf zien. De ontvangst is warm, het interieur zuiders, de wijnen van Europese kleine wijnboeren en de Spaanse tapas om je vingers bij af te likken.

Ga vooral op Vrijdag naar de Vrijdagmarkt – what’s in a name. Dan is het namelijk markt en scoor je de fijnste snuisterijen. Al doet het plein iedere dag van de week op en top Frans aan. Niet missen!

De ontvangst is warm, het interieur zuiders, de wijnen van Europese kleine wijnboeren en de Spaanse tapas om je vingers bij af te likken.

Take 5 Minutes in Paris

Take 5 Minutes in Paris

Van de curiosa op de Kloosterstraat naar het op en top Franse van de Vrijdagmarkt weer terug naar de Kloosterstraat naar een zaak die ‘Take 5 Minutes in Paris’ heet. Huh? Zijn we nog in Belgie? Mais oui! Tussen alle leuke antiekzaakjes zit namelijk dit redelijk simpele cafe: precies goed aangezien het soms (vaak) héérlijk is om even ongecompliceerd bij te komen in een niet al te hip café.

Ook niet onbelangrijk: Take 5 Minutes in Paris heeft een grote en mega (maar echt!) leuke zomertuin!

Cafematic

Cafematic

Wie hartje stad nodig een kop goede koffie én een fraai, groot terras blieft, zet koers naar het Vleminckveld. Dat klinkt uit de richting maar is om de hoek. Hier vind je Cafématic, zo’n bruin cafe van nu. Old school interieur, hip logo, vlotte bediening en een bijzondere menukaart met bijvoorbeeld speculaas-amandelkoffie, gemberkoffie, kardemomkoffie en kaneelkoffie. Ook niet te missen zijn de salades en broodjes-achtig lekkers (wraps enzo) van het krijtbord.