24 augustus 2020, door Maartje

Kids to Go: 3 heerlijke adressen in Griekenland voor met de koters

24 augustus 2020, door Maartje

Kids to Go: 3 heerlijke adressen in Griekenland voor met de koters

You either love it... Or you love it. Dan gaat het over Griekenland. Zonnig Zuid Europees land aan de Middellandse zee, bespikkeld met tientallen Griekse eilandjes. En precies die eilandjes zijn bij uitstek hartstikke op-vakantie-met-het-kroost-proof. Want altijd zongarantie. En het eilandleven betekent ook (bijna) altijd een beetje wind. Perfect vakantieweer als je het ons vraagt.

 

Voor de mens die nog onbekend is met Griekenland: verwacht de aardigste mensen ever. Plus ouzo's in ieder restaurant (maar die zijn natuurlijk niet voor de kids). Zij genieten van de heerlijkste Nutripops, van NaturNes Bio, altijd easy snacks om mee te nemen naar de eindeloze baaitjes en strandjes die het land telt. In Griekenland wil je de hort op, alle pracht en praal zien, dan moet je immers wel voorbereid zijn.

Wel een kleine disclaimer: Vanaf 17 augustus 2020 is het afnemen van een RT-PCR (de covid-19 test) test verplicht. Deze test moet binnen 72 uur (drie dagen) voor vertrek afgenomen worden.

Ekies

Ekies

Iedereen weet: de tijd gaat (te) snel, vakanties zijn steevast te kort, en Griekse zon is warm, goedkoop en doet een mens goed. Wij kunnen er ook niks aan doen. En van die Griekse zon geniet je bij het Ekies Resort, voor ons een oude bekende en niet zonder reden. Laat de naam je niet afschrikken, dit is geen dertien in een dozijn resort vol overenthousiast entertainment en eten dat gewoon, tja, vies is. Nee, dit kleinschalige hotelletje (klein zwembad, klein privéstrand) pakt het compleet anders aan.

Ekies bewijst dat het hebben van kinderen niet betekent dat je vakanties alleen in het teken van hen hoeft te staan: volwassenen kunnen het óók leuk hebben (een verlichte ingeving, we know). De grootte van het resort (klein dus) maakt het lekker overzichtelijk en kindvriendelijk. Er is een speeltuintje, een beetje weg- gemoffeld wat juist perfect is, de kamers zijn uitgerust met box of kinderbedje als je dat wilt, en hetzelfde geldt voor kinderstoeltjes in het restaurant. Als je reserveert kun je ’s avonds op de steiger eten, tussen de fakkels. Net een film.

Laat je verwennen in de spa, maar trek er wel even een halve dag voor uit, dat is het waard. Maar mocht je zin hebben in iets meer actie, trek dan de omgeving in. Het strand van Halkidiki lijkt van de website van een reisbureau geplukt, zo mooi. En als klap op de vuurpijl: het resort is ook nog eens ecovriendelijk, dus laat dat schuldgevoel maar thuis.

Leeda’s Village, Zakythos

Leeda’s Village, Zakythos

Dionysios en Maria kregen een dochter, Leeda, en vernoemden haar vervolgens naar deze prachtige plek. Oh nee, het was andersom, maar je zou bijna denken dat het tegenovergestelde waar is. Het Griekse eiland Zakynthos zelf is namelijk al niet verkeerd om te zijn, maar op de weg naar Leeda’s Village zie je olijfbomen tot zover het oog reikt en weet je dat je goed zit. De liefde spat ervan af en de eigenaren weten wat ze doen. Het paradijsje ligt op maar een kwartiertje rijden van het vliegveld, wat heel fijn is.

Twee keer per week wordt er een gezamenlijke barbeque georganiseerd, wat het perfecte moment is voor de kids om vriendjes te maken en voor jullie om een wijntje te pakken. Nee, als je niet van kinderen houdt moet je hier niet zijn… Slapen moet ook gebeuren, en dat kan in een van de ruime villa’s. Mét privézwembad, eigen moestuintje en keuken, het ontbreekt jullie aan niets. Er is ook een zwembad dat beschikbaar is voor iedereen, met een peuterbad erbij voor de allerkleinsten.

Het terrein staat vol met olijf-, sinaasappel- en citroen- bomen. (Als je in de juiste tijd van het jaar komt, mag je zelfs helpen met het maken van olijfolie.) Ook op het terrein vind je Leeda’s Restaurant, waar je de verse ingrediënten uit Leeda’s tuinen kunt eten. Het is vlak bij het strand, dus daar moet natuurlijk ook een dag worden doorgebracht. Het moge duidelijk zijn: dit dorp is van Leeda, maar jullie zijn van harte welkom.

agrikies country retreat peloponnesos

agrikies country retreat peloponnesos

Als 2020 iets is (haha, oké, 2020 is Heel Veel maar goed, you get the point), dan is het wel het jaar van de safaritent. Man o man wat zijn we er dol op geworden. Fotogenieker wordt een accommodatie niet en de stevige, luxe glamping-stijl tenten combineren het beste van twee werelden: kamperen want dat vinden de kids leuk versus een knap en knus smoelwerk want dat vinden  papa en mama belangrijk.

In het geval van het Agrikies Country Retreat staan die tenten in een olijfgaard van maar liefst 12.000 vierkante meter. Zonder dollen. Voldoende plek voor een speeltuintje hier en daar, een zwembad, wat BBQ spots en schuil- en schaduwplekken voor iedereen. En toch blijft het oord overal kleinschalig en intiem. Win-win.

De derde win gaat naar de locatie: je vind Agrikies Country Retreat in het Peloponnesos-gebied. Het Griekse vaste land. Dat maakt de plek ook goed te bezoeken voor een autovakantie bijvoorbeeld, en roadtrippen was nergens mooier!