Nederland7 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Adinda van Kuijk verklapt haar favoriet kidsproof plekken

Nederland, 7 november 2020, door Imara Milatz

Kids to go: Adinda van Kuijk verklapt haar favoriet kidsproof plekken

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' of een oude favoriet en daarom stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met de hele kinderboel, het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen. Want dat het makkelijk is? Kindervermaak verzinnen?

 

 

Hoog tijd inderdaad, om tips te verzamelen van de medemens, welke -net als wij- lustig plekken verzamelen om deze categorie zorgeloos uit te putten. Tijd voor een vragenvuur, en geloof ons, die kwam er: de favoriete plekken van Nederland, waar de kindjes gewoon lekker mee naartoe kunnen. Daarvoor kwamen we al snel bij Adinda van Kuijk uit. Niet ten minste omdat deze knappe mom, nouja, mom is (van een tweetal te lieve mini meiden), maar óók omdat ze ons de echt leukste plekken om met haar kleintjes naar toe te gaan weet te verklappen. En dat zeggen we niet als het niet zo zou zijn. Komt 'ie, de allerleukste tip, regelrecht uit het verzamelarchief van Adinda van Kuijk:

Brasserie Nel, Amsterdam

Brasserie Nel, Amsterdam

Midden op het Amstelveld (die we allemaal zo liefkozend ‘t Amstelveldje noemen) -precies ja, in dat witte gebouw- huist Brasserie Nel. Over de locatie hoeven we maar weinig kwijt, heerlijk stukje Amsterdam, tussen de mooiste grachten. Maar Brasserie Nel zelf is ook de moeite waard, Vooral om met de kids aan te schuiven. De menukaart is voor iedereen uitgebreid genoeg (inclusief porties op maat voor de kleintjes) en alles wordt zoveel mogelijk verantwoord bereidt, zodat er wel degelijk heerlijke en gezonde gerechten geserveerd worden. Guilt free, precies. Voor, tijdens of na het diner lonkt het speelveldje naast Brasserie Nes al naar de kids, waar ze kunnen rollen door de zandbak en hollen over het voetbalveld en klimmen en klauteren op het klimrek. Feest.

Brasserie Nel

Mocht je niet kunnen wachten om de menukaart van Brasserie Nel te ontdekken? No worries, dat hoeft niet! Bestellen én afhalen is hartstikke mogelijk.

Kraantje Lek, Overveen

Kraantje Lek, Overveen

Kraantje Lek achter de duinen van Overveen was altijd al een begrip, maar nu het recent is overgenomen is het er een bruisende bedoeling. Als twee ongekend enthousiaste ondernemers een lief historisch pandje op een prachtige plek omtoveren tot een café voor jong, oud en alles ertussenin, dan is dit het resultaat. Wat ben je leuk Kraantje Lek. Het strand heeft een ongekende aantrekkingskracht en als grootste pluspunt van Haarlem, wordt vaak genoemd dat het dicht bij zee ligt. Het feest begint al tijdens de route door de duinen, al stranden we (sea what we did there) tegenwoordig vaak al aan de rand van het bos van Overveen. Daar ligt namelijk pal aan het fietspad Kraantje Lek aantrekkelijk te wezen met haar rode luiken, enorme terras en nieuwe speeltuin. Een iconisch gebouw naast de klimduin en een favoriet onder wandelaars, fietsers en jonge ouders die kun kroost laten luchten terwijl ze zelf hun well deserved koffietje bestellen.

Kraantje Lek

Hoe je het ook went of keert, er zitten zelden écht heel veel vitamientjes en groente in de gerechten op de kinderkaart. Daarom nemen we altijd een maaltijdpotje van NaturNes Bio mee. Dan zit de kleine aan het dagelijkse portie groente. Zij blij – wij blij.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen

Met stip op nummer 1 deze kanjer. Waarom? Omdat de natuur hier enorm afwisselend is; je komt tijdens een rondje van 5 km water, dichte bossen en open vlaktes tegen. En met een beetje mazzel zie je herten. Wat zeggen we je: Heel Veel Herten! Plus een heel bos vol paddenstoelen, iedereen blij.

Kindertheater de Toverknol

Kindertheater de Toverknol

Soms zitten er van die dagen tussen dat je gewoon even de deur uit moet, maar géén idee hebt waar wel heen te gaan. Wanneer de kids thuis niet uit te houden zijn en jijzelf juist niet te veel wilt doen… Dat soort dagen. We noemen Kindertheater de Toverknol en je zit goed. Bij de locaties in Amsterdam, Haarlem en Utrecht worden stuk voor stuk iedere maand voorstellingen gegeven met een nieuw thema. Van prinsessen tot superhelden, you name it en het is er. Nog leuker: er worden ook theater en toneellesjes gegeven.

Kindertheater de Toverknol

Stichting de Paardenkamp, Soest

Stichting de Paardenkamp, Soest

Allerliefste uitje om met de koters te ondernemen? Wij zeggen Stichting de Paardenkamp in het Utrechtse Soest. Hier worden ‘bejaarden’ paardjes verzorgd en verwend, na een lange lange loopbaan als politiepaard of manegepaard bijvoorbeeld. Na 20 jaar gaan de paarden met pensioen en is het de hoogste tijd dat ze eens even flink tot rust mogen komen. En daar mag je dus flink bij helpen. Lekker een dagje aaien en knuffelen met rustige oude paardjes en pony’s. Dat is, nog véél, leuker dan het klinkt.

Stichting de Paardenkamp

Café Amsterdam, Amsterdam

Café Amsterdam, Amsterdam

Café Restaurant Amsterdam, AKA Cradam, is misschien wel Amsterdams finest kidsproof restaurant. Hier is het superdeluxe dineren mét de kids. Want precies, waarom neem je de kleintjes niet eens mee op een family datenight? Favoriet. Zij in hun mooiste outfitjes aan tafel en meegenieten van de culinaire gerechten. Jong geleerd is, once again, oud gedaan. Op de kinderkaart staan de basics, maar ook een lekkere pasta pesto of zalm als optie. En jij bestelt gewoon wat je wilt, van de normale kaart, that is. Extra pluspunt: take away is ook hier een toptip! We bedoelen maar; Fruit de Mer voor thuis. Willen we.

Café Amsterdam

De Ysbreeker, Amsterdam

De Ysbreeker, Amsterdam

Voor de mini’s met smaak is De Ysbreeker helemaal it. Hier worden allerlei gerechten gereserveerd, bite size (kinderporties). En dan geen pannenkoeken, kroket/frikandel met appelmoes (?!) of broodje knak. Nee, hier krijgt de kleine een hamburger of kipfilet (met appelmoes) voorgeschoteld. Doe maar chique.

 

En over terrassen gesproken, De Ysbreeker heeft een hele mooie. Uitkijkend over De Amstel. Tafels verspreid over het hele terras, de ene onder de bomen de ander vol in de zon. Bootjes en mensen kijken met in de ene hand een glas vino en in de ander een oester, bitterbal of iets daar tussen in.

De Ysbreeker