18 december 2021, door Margaux van der Mieden

Kids to Go: Oud & nieuw vieren – waar o waar (en waar mag het kleine grut mee naar toe?)

18 december 2021, door Margaux van der Mieden

Kids to Go: Oud & nieuw vieren – waar o waar (en waar mag het kleine grut mee naar toe?)

Oud en nieuw ligt op de loer en normaal is dit een avond vol verwondering vuurwerk kijken. Champagne in de ene en het kleine spul in de andere hand, de fonkelende lucht bestuderen. Maar 2021 (en 2020 trouwens ook) happened. Geen vuurwerk, samenkomen (op straat), kussen en knuffelen. Het zit er allemaal niet in. Bart(je) blijft binnen, ook tijdens de jaarwisseling. Maar hé, de sterretjes gaan gewóón aan, de champagne wordt ontpopt en het kleine spul blijft toch ook wat later op. Omdat het, ook dit keer, een speciale avond is.

 

Een gouden tip: een huisje huren in de natuur of juist ergens waar je nog nooit geweest bent. Intiem het nieuwe jaar in met je loved ones ergens in een leuk huisje. Meer heb je niet nodig. De leukste -last minute- oud en nieuw plekjes voor met het kleine spul. Hier moet je wezen:

B&B noorderpark Amsterdam

B&B noorderpark Amsterdam

Amsterdam Noord. Een plek waar je de stad aan je voeten hebt en toch die welverdiende rust kunt vinden. Ideaal. B&B Noorderpark Amsterdam is een fijne plek om met het kleine spul te vertoeven. Oprichters Ingrid en Menno (samen met drie kinderen, twee honden en een kat) hebben een oude dijkwoning in Amsterdam Noord opgeknapt tot een modern, ecologisch en cosy plekje. Ze maken in de B&B gebruik van lokale producten zoals Marie-Stella-Maris, beddengoed van Yumeko en thee van Ptthee. Er is zelfs een moestuin waar ze kruiden, groenten en fruit planten. Leuk! Voor de allerkleinste is er een kinderbedje en een kinderstoel aanwezig. Hier oud en nieuw vieren is geen straf. De hele avond spelletjes spelen en daarna samen om twaalf uur een glaasje bubbels en sterretjes. Iedereen blij. De ochtend daarna (als het weer meezit) kun je op de ouder – kind tandem het nieuwe jaar in fietsen.

B&B Noorderpark Amsterdam

Bosvilla Hygge, Nunspeet (Veluwe)

Bosvilla Hygge, Nunspeet (Veluwe)

Een bijzondere plek middenin de Veluwse natuur ligt Bosvilla Hygge. Niet zomaar een villa. Ultra modern en ecologisch met Scandinavische gezelligheid. Veel licht, natuurlijke materialen, strakke lijnen, warme tinten en een gezellige sfeer. Er zijn twee kamers met stapelbedden voor het kleine spul. Cosy samen op de kamer. Nog leuker is dat de koters in het bos hun gang kunnen gaan. Glijden van de glijbaan, schommelen, springen op de trampoline, zwieren aan een touw en coole boomhutten bouwen. Meer heeft een kind niet nodig. De mini blij en jij tijd om even tot rust te komen met een goed boek of een gezellig gesprek. Een happy gevoel krijg je hier, zoals de Denen het noemen, een hygge-gevoel. Aha vandaar de naam 😉

Bosvilla Hygge

 

"

Wil je meer kidsproof plekjes in Nederland om samen met je bende te vertoeven? Kijk dan eens hier. Enne, voor onderweg of als het kleine spul is uitgespeeld: de tussendoortjes van NaturNes Bio wil je mee. Handig en snel voor tussendoor.

Ach ja, eigenlijk is het hele assortiment van NaturNes Bio handig om bij je te hebben.

"

De Vlaamse schuur, Noord-Brabant (Alphen)

De Vlaamse schuur, Noord-Brabant (Alphen)

Op zoek rust en kilometers omgeving voor je gezin en alleen je gezin? De Vlaamse Schuur is een heerlijk ruim huis, pontificaal gelegen op een giga eeuwenoud landgoed in het Brabantse Alphen. Omringd door bossen, poelen en uitgestrekte weides is het er een heerlijke uitwaai plek, (ver) weg van huis. En mocht je een stukje omgeving mee willen pikken, dan zijn Tilburg, Breda én zelfs België -bijna- om de hoek (die laatste bewaren we voor als het allemaal weer kan). En de Vlaamse schuur zelf? Die is heerlijk ruim opgetrokken en heeft alles om met de allerkleinste tot aan de wat grotere kids een heerlijke ontsnapping aan het binnen blijven te nemen. Ruime kamers, heerlijke keuken om zelf te ontdekken, een sauna, rieten dak erbovenop en de Vlaamse schuur is het perfecte plaatje.

De Vlaamse Schuur

De Steltenberg, Deventer

De Steltenberg, Deventer

Slapen in een voormalige hooiberg in de Nederlandse natuur bij Deventer kan bij De Steltenberg. Deze oude hooiberg is omgetoverd tot een luxe terugtrek plek waar iedereen aan z’n trekken komt. Er is een ruime woonkamer waar je gezellig kunt zitten, twee slaapkamers en een slaapbank. De aanliggende tuin heeft een terras en een speelhuisje met zandbak en schommel. Ravotten in de tuin it is. De sfeer is landelijk met veel houtwerk en steen en gezellige kleuren. Pop hier de fles en steek sterretjes op om samen met je loved ones het nieuwe jaar te vieren.

De Steltenberg 

Maison crêpe, Winsum

Maison crêpe, Winsum

Dit is je kans om te overnachten in het mooiste dorp van Nederland. Winsum natuurlijk. Middenin in het centrum van dit prachtige plaatsje ligt Maison Crêpe. De naam alleen al is leuk en is te danken aan de familie Pannenkoek. Het huis is ingericht met lichte kleuren, de woonkamer heeft een houtkachel en kijkt uit op het water. Meer heb je niet nodig voor oud en nieuw. Kachel aan, hapjes op tafel en de hele avond genieten van elkaar in het mooiste dorp van Nederland. Een echte primeur. Op het balkon met uitzicht op het water is de ideale plek om samen met het kleine spul sterretjes aan te steken en een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.

Maison Crêpe