Nederland23 december 2020, door Imara Milatz

Kids to go: kidsproof restaurants die aan take away of delivery doen

Nederland, 23 december 2020, door Imara Milatz

Kids to go: kidsproof restaurants die aan take away of delivery doen

Kids to Go was tijdelijk Kids to Stay, omdat we nu eenmaal binnenbleven. Toen mochten we een zomer lang weer naar buiten. En toen was het toch weer binnen blijven geblazen. Maar het credo geldt nog steeds: Dat is niet erg, daar hebben we genoeg tips voor! Zo geschiedde en ontstond er bijna als vanzelf een groeiende lijst aan restaurants die ook aan thuisbezorgen doen, alles om het hoofd boven water te houden. Eentje voor heel Nederland, eentje enkel voor (groot) Amsterdam en nog één voor Den Haag en omgeving. Maar we misten er nog eentje speciaal voor de mini's. Nu niet meer, ha! Onze favoriete, recently tested, take away en delivery maaltijden du moment, waar het kroost ook van mee kan genieten.

Oh My Gut

Oh My Gut

Leven, werken, huishouden, gezellig doen en dan ook nog gezond willen leven. Soms gaat het allemaal samen.  En soms is het net iets te veel. Je kunt dan bij de Appie een niet zo’n lekkere kant-en-klaar maaltijd voor thuis halen. Of je bent prepared en je besteld heerlijke gezonde maaltijden bij Oh My Guts. Landelijk en duurzaam thuisbezorgd. Wat een feest!

Lees meer

House of Watt, Amsterdam

House of Watt, Amsterdam

Proost uit (Amsterdam) Oost is hét ideale pakket om jezelf (en je gezin, natuurlijk) cadeau te doen. Want hallo zeg, u ontvangt: wijn, bier, limo (!), worstjes, nootjes, chocolade en wat wel niet meer.

Beluga Loves you, Maastricht

Beluga Loves you, Maastricht

Een Maastrichts favoriet, if we might say so, gaat onder de naam Beluga Loves You. Feestje dat we gewoon door kunnen blijven genieten van Beluga’s culinaire kunsten. Extra feestje dat zelfs aan de kids wordt gedacht op dit adres. Speciaal voor de kleinere kinderbuikjes kan er een aangepast kindermenu samengesteld worden die iedere dag weer anders is. Een heus driegangenmenu is het zelfs. Per gang is er keuze uit vis-vlees-vega en als kers op de taart wordt er ook nog een spannende kids surprise meegeleverd. Willen we. Of eh… ‘ze’.

Beluga Loves You

Het beste gebak en de leukste patisseriezaken van Amsterdam

Het beste gebak en de leukste patisseriezaken van Amsterdam

Even een wandeling met de mini aan de hand door de stad en daarna bij één van deze patisseriezaken naar binnen huppen. Klinkt goed, toch? Die kids blij als ze al dat lekkers zien en jij blij dat zij blij zijn. Samen genieten van een lekker taartje of gebak tijdens een wandeling is deze dagen wat we vooral doen. Bartje knows where to go. Bij deze winkels en patisseriezaken haal je het beste gebak en leukste taartjes.

 

Hutspot van De 4 Heeren Nijmegen

Hutspot van De 4 Heeren Nijmegen

Hutspot, dat is toch wel een favoriet tijdens de wintermaanden. Zo krijgt het grut vitamines binnen en ze vinden het lekker. Win-win! De 4 Heeren in Nijmegen hebben huisgemaakte stampot op het menu. Boerenkool met worst, zuurkool met worst of hutspot met stoofvlees. Geen poespas, gewoon simpele lekkere Nederlandse kost. Vinden wij lekker en het kleine spul geniet er ook volop van.

Den Tol pannenkoeken

Den Tol pannenkoeken

Den Tol is een pannenkoeken restaurant met meer dan alleen pannenkoeken. Ook salades en andere voorgerechten hebben ze bij Den Tol. Natuurlijk draait het hier wel het meest om zo’n rijkelijk gevulde pannenkoek. Van naturel pannenkoeken (alleen suiker) en pannenkoeken met verschillend fruit tot speciale pannenkoeken zoals een thaise pannenkoek of een saté pannenkoek. Alles kan bij Den Tol! Het kleine spul blij en wij ook! Alle pannenkoeken zijn geliefd bij het grut. Voor de kleine eters is er ook een échte kinderpannenkoek. Iets kleiner. Net genoeg. Lekker!  Je kunt deze heerlijke pannenkoeken afhalen bij de locaties van Den Tol. In Velp, Beuningen, Plasmolen of in Herpen.

Pastaloeti

Pastaloeti

We spelen een beetje vals, het gaat hier immers niet om een restaurant, maar wel om een geniaal concept. We hebben het namelijk over Pastaloeti. Alle goede ideeën zijn simpel, ook het idee achter Pastaloeti: Ab en Nina ‘vieren’ thuis met hun kroost iedere week een pasta-avondje. ‘Pastaloeti’ gedoopt door hun oudste telg Zarah. En wat je thuis o zo leuk vindt om te doen, waarom dat dan niet met anderen delen? Zeker nu iedereen toch maar in en rond het huis aan het hangen is. Dus introduceerden Ab en Nina het wekelijkse pasta-avondje, Pastaloeti dus, voor iedereen. Op dinsdag bestellen we Pastaloeti.

Pastaloeti

Buiten in de Kuil, Lage Vuursche

Buiten in de Kuil, Lage Vuursche

Lage Vuursche mag waarschijnlijk bekend zijn… Wie heeft er niet ooit een pannenkoek gegeten of gemidgetgolft? Maar in deze tijden roept vooral de natuur. Lage Vuursche is een heerlijk wandelgebied die de pro al jaren weet te vinden maar ook voor een korte tour is het heerlijk vertoeven hier.

Rode paddestoelen zoeken? Ze staan er! Wel goed zoeken maar dan ga je ze vinden. Enne: Bij Buiten in de Kuil haal je echt goede koffie af. Of een kop soep, sandwich of een puntzak met de lekkerste friet van de heuvelrug. Naar eigen zeggen hé, dat moeten we zelf even gaan testen.

Buiten in de Kuil

Jansz, Amsterdam

Jansz, Amsterdam

Met het hele gezin? Naar het Pulitzer? Nee toch? Inderdaad, want naar huis laten bezorgen kan ook gewoon! Het kroost kan kiezen uit een caesar salad met gegrilde kip of een spannende truffelpasta. Alles the good way, Jansz-waardig. Daarnaast bestellen pa en moe gewoon alles van de kaart wat ze er lekker uit vinden zien en klaar is kees: een geslaagde avond!

Jansz at home

Het Kaslokaal, Oostkappelle

Het Kaslokaal, Oostkappelle

Het Kaslokaal is een dijk van een buitenplaats in het Zeeuwse groen en ook hier vertelt de naam van de plek je wat je mag verwachten: in een ronde kas werd een geweldige horeca-locatie gecreëerd. Dikke pech dat we niet binnen kunnen zitten, maar dat mag de pret niet drukken. We halen we maar al te graag hun take away menu erbij, want ook de hapjes en de drankjes liegen er niet om! Alles wordt met veel liefde bereidt en dat proef je.

Het Kaslokaal

Pacific, Amsterdam

Pacific, Amsterdam

Verbouwd, vernieuwd en gelukkig net zo kidsproof gebleven: Pacific in Westerpark. Een favoriet, durven we wel te zeggen. Ook nu we niet meer letterlijk aan tafel kunnen. Want met het sluiten van de horeca, halen we lustig af bij de take foodtruck van Pacific. Voor snert met rookworst bijvoorbeeld. Of een Pacific burger. Dat is hetgeen waarvoor we graag naar het take away menu van Pacific surfen en samen met de kids op pad gaan om af te halen. Is nog een leuk uitje ook… Op vrijdag, zaterdag en zondag voor de lunch (12:00 tot 16:00), maar dan pakken we er ook gewoon een lekker diner bij (16:00 tot 20:00).

Pacific

De tuin van de smid, Leiden

De tuin van de smid, Leiden

Oh how we love het Leidse Tuin van de Smid. Naast diertjes knuffelen en lekker wandelen is er namelijk óók een heerlijke kas, waar je koffie kan drinken, taart kan eten en zelfs uitgebreid kan lunchen. Nu is dit alles beschikbaar voor take out van maar liefst half 10 ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Horen we daar het ideale menu om een herfstige familiepicknick mee te organiseren? En ben je hier rond de middagklok (of iets later), trakteer jezelf op de zelfgemaakte polder friet, smaakt naar meer porties… Los van het dierenplezier is er in het take out luikje nog meer te koop, namelijk mooie gerecyclede wollen dekens, thee en ander spul voor thuis. Doen dus! En mocht je nog niet overtuigd zijn, bewaar ‘m dan voor later. In gezonde wereldtijden is het namelijk ook mogelijk om de locatie te huren voor een feest of partij, leuk tussen de paarden en schapen in.

Wilde Westen, Amsterdam

Wilde Westen, Amsterdam

’s Avonds moest je in Bos en Lommer zijn voor de burgers en de biertjes of de pizza’s en de cocktails. Overdag kun je hier – met kinderwagen want lift – terecht voor een koffie verkeerd en een croissant. Het is een ontzettende aanrader! Dat weten we al jaren. En vandaag ook, nu we niet meer fysiek een bezoekje brengen aan het Wilde Westen, doen we dat mentaal bij iedere hap die we van de take away pizza’s nemen. Extra leuk, de pizza’s zijn een tientje per stuk. Allemaal! Dat zijn toch geen prijzen.

Wilde Westen

Mocht je sowieso op zoek zijn naar natuur + take out koffie (we bedoelen: een frisse neus halen en je handen tegelijk warm houden aan een take away koffie/thee/warme choco)? We hebben een lijst met plekken welke precies aan die wens voldoet.

De Vergulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn

Nu al eental jaar een geliefde plek in Amsterdam Oost, De Vergulden Eenhoorn. Petje af voor de jongens die alles op alles zetten (#supportthehoreca) en nu ook aan bezorgen doen. We bestellen er heel graag. Iets te graag. Voor de kids misschien iets te culinair, maar een paar happen eten ze graag mee. Dan kunnen zij zelf lekker aan een maaltijdpotje NaturNes Bio en toe een plantbased toetje. Family datenight for the win! 

De Vergulden Eenhoorn

Fifth NRE, Eindhoven

Fifth NRE, Eindhoven

De voormalige Philipsfabrieken, je weet wel, Strijp S en Strijp R, hebben concurrentie gekregen van het NRE-terrein, een van de oudste plekken van de Brabantse lichtstad waar tot voor kort eigenlijk niks gebeurde. Eerder opende er al het wielercafe Cyklist en nu is ook het langverwachte FIFTH NRE een feit. In een grote lichte loods kun je de hele dag door terecht bij de drive thru (vinden de kids ge-wel-dig) voor lunch, diner of alleen een borrel om af te halen. Alles staat er op de kaart, er is zélfs een afgebakend stukje kidsgerechten op het menu te vinden.

FIFTH NRE

Trattoria Mangiare, Eindhoven

Trattoria Mangiare, Eindhoven

De Kleine Berg is de meest knusse (winkel)straat van de stad, de knapste straat van de stad en de plek (samen met de Grote Berg) waar je de leukste eet- en drink zaken vind. Zoals Trattoria Mangiare Eindhoven. Een Trattoria inderdaad – pizza en pasta lusten ze immers allemaal. Maar het beste van het verhaal, is dat je dat nog allemaal aan de voordeur kan laten bezorgen. Feets (want ook de wijnen worden meebezorgd)

Trattoria Mangiare

Paviljoen Posbank, Rheden

Paviljoen Posbank, Rheden

Paviljoen de Posbank, zonder ‘t’, is tijdens een wandeling door het gebied een onmisbare pitstop voor lunch of een drankje, en dat is het al sinds 2002. Toen kon je gewoon nog binnen terecht voor een gezellige hapje. Nu doen we het maar met de to go optie van het Paviljoen. Maar dat is geen probleem.

Paviljoen Posbank