27 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: sporten met je kleintje

27 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: sporten met je kleintje

Ligt het aan ons of komen we sinds de komst van de kleine spruit op deze aardbol nauwelijks meer aan sporten toe. Niet dat we er héél erg op zitten te wachten, en toegegeven, soms is de kleine juist wel een heel fijn excuus (blame it on the luiheid), maar vaker dan niet kom je er gewoon niet aan toe. Maar -en je voelt hem al aankomen- ook daar zijn tegenwoordig allerlei oplossingen voor bedacht, zoals plekken waar de opvang bij inbegrepen is. Of nog veel leuker; sporten mét de kleine.

BBB Health Boutique

BBB Health Boutique

Hoe vroeger je begint met sporten na de bevalling, hoe sneller je ‘back in shape‘ bent. Jajaja blablabla, maar toch schijnt het echt zo te zijn. En áls er dan iets is om je te motiveren, dan is het wel dat je bij BBB Health Boutique je baby mee mag nemen naar een lesje. In alle filialen van BBB (je vindt ze in Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht, ’t Gooi, Den Bosch en Rotterdam) zijn mogelijkheden om met je baby te sporten. De sportschool is wellicht nét even anders dan je gewend bent en dat heeft alles te maken met het feit dat de focus van BBB op de vrouw ligt. Aha, vandaar! Er zijn zelfs mogelijkheden om tot diep in je zwangerschap bij BBB te blijven lessen. En om daarna dus de boel weer op te pakken, maar met dit maal de kleine buiten de buik. Lief!

"

De wisselwerking van sporten? Je krijgt er honger van. Onderweg naar huis een handvol Nutripops van NaturNes Bio is dan geen verkeerd idee. Voor de kids dan, hé ;). Zij hebben ook mee ‘gesport’ of zich flink lopen vermaken in de opvang. Dat verdient een traktatie en een traktatie, that is. 

"

Vondelgym, Amsterdam

Vondelgym, Amsterdam

Ook bij de locaties van de welbekende Vondelgym (sowieso een aanrader) kun je terecht met het kleintje. Daarvoor volg je de ‘Strongher‘ lessen. Maar be prepared; je waagt je aan krachttraininglessen en dat is niet niks. Baby in de buik of buiten de buik om, onderschat hem niet. Wat dacht je van gewichtheffen met een peuter als gewichten?

En mocht de kleine niet meer zo heel klein zijn; dan kun je het kroost altijd nog bij de opvang droppen (let op; wel bij locatie Wibautstraat). Van maandag tot en met zaterdag is er een kinderoppas aanwezig van 8:00 tot 13:00 uur en op zondag van 9:00 tot 13:00 uur. Zij lekker aanrommelen met andere kinderen en jij even flink aan het werk in de les. Want ook dan zijn de Strongher lessen nog altijd een aanrader.

Studio 191, Amsterdam

Studio 191, Amsterdam

Er zijn natuurlijk talloze baby yoga plekken te vinden in heel Nederland. Maar wij hebben niet meer dan lieve herinneringen aan Studio 191, waar je voor zowel prenatal als postnatal de allerfijnste yoga lessen volgt. De baby & me lessen zijn er om gewoon even heerlijke te bonden met je kleintje. Even zen, niksen en tegelijkertijd werken aan je lichaam.  Tijdens de lessen is de kleine spruit ook hartstikke welkom en leg je de kleine voor je neer. Even ‘baby & me’-time.

 

Afbeelding via @ellahphotography

Mom in Balance

Mom in Balance

Het allerleukst zijn de Mom in Balance lessen. Je hebt ze vast wel eens gezien, in ieder willekeurig park. Een groepje vrouwen met of zonder buik en een horde aan de kinderwagen. De Mom in Balance lessen vind je werkelijk écht o-ver-al en zijn minimaal één keer het proberen waard (dan weet je ook meteen of het iets voor je is). Vooral als je de kleine mee mag nemen, dan staat er zo’n heel rijtje buggy’s aan de kant en dat is toch wel een geinig gezicht, if we might say so (natuurlijk; been there done that).

Glow, Haarlem

Glow, Haarlem

Oké, nog één baby yoga school, maar deze… Deze… Is gewoon by far onze favoriet in het Haarlemsche. Glow is op zich al een heerlijke yogastudio, waar je terechtkomt voor vinyasa, yin & yang, yin, hatha én baby & me yoga. Terwijl je jezelf in allerlei bochten en kronkels wikkelt, ligt je mini lekker voor je te kijken, slapen, spelen. Niets liever dan di.

Sportcity

Sportcity

Gewoon zin in een potje zwoegen in de sportschool? De loopband op, gewichtjes heffen, you name it wat ze daar allemaal doen? Er zijn tal van sportscholen door ’t land waar dat allemaal kan. Maar als je momduty (lees 24/7 en 365 dagen in het jaar) dan is het vaak wel een gepuzzel. Ha, niet als je je inschrijft bij Sportcity. Deze filialen kennen -bijna- allemaal een zogenaamde ‘city kids’ waar je ongerust het kleine spul achterlaat voor een uurtje hard werken in de fitness. En de koters haal je vervolgens uitgeraasd en vrolijk weer op.