Nederland, Zwolle11 december 2021, door Barts Boekje

Shoppen, sporten, spelen, koffie drinken: het kan allemaal bij kinderwinkel Mens & Kinders, Zwolle

Nederland, Zwolle, 11 december 2021, door Barts Boekje

Shoppen, sporten, spelen, koffie drinken: het kan allemaal bij kinderwinkel Mens & Kinders, Zwolle

Net buiten de stadskern van Zwolle, in de wijk Assendorp, ligt de ‘winkel’ Mens & kinders. De pui van het pand, aan het begin van de drukke Assendorperstraat, nodigt misschien niet meteen uit binnen te stappen, maar we know better. Voor wie beter kijkt, ziet hier een puike plek voor de mooiste kindercadeaus, fijne kinderkledingmerken, koffie & huisgemaakte taart én een speelzaal….Wacht, wat? Een speelzaal?

 

Wist je dat er sowieso heel veel leuks te vinden is in het pittoreske Zwolle? Wij wel.

Mens & Kinders

Mens & Kinders

Het begon als een leuke kinderwinkel (in een voormalige verfwinkel) en twee eigenaresses met de ambitie om gymlessen te geven aan de Zwolse kids. Dat idee groeide als snel uit tot dé kinderhotspot (bestaat dat? Vanaf nu wel) van Zwolle. Zowel moeder, vaders, opa’s & oma’s als kinderen willen hier nooit meer weg.

Op het eerste oog stap je een doodnormale (maar hele knappe!) kinderwinkel binnen. Aan de linkerkant prachtige merkjes als Looxs, Common Heroes, Smallstuff en Lil’ Atelier. En op rechts shop je cadeaus, boeken en verzorgingsproducten voor alle leeftijden. Zelfs het borstvoedingscentrum is hier gevestigd (told you, een hotspot voor kids). Loop je verder door, dan vind je een heuse speelzaal.

In deze ‘ouderwetse’ speelzaal kun de koters klimmen en weer naar beneden glijden in de wandrekken, springen van de kasten en koprollen op van die dikke matten. Als er geen gymlessen zijn in de zaal, kan hier dus gewoon onbeperkt gespeeld worden (voor een prikkie van €2,50 per kind). Maar….het mooiste komt nog: er is koffie. Én taart (de geur van vers gebakken dikke cheesecakes maakt instant hongerig). Zowel in de zaal, maar vooral ook voor de zaal, is een ruimte ingericht als knus café! Taarten worden gebakken, koffies geschonken: dat is rustig shoppen terwijl de kids spelen. Achter de gymzaal ligt ook nog een prachtige natuurlijke speeltuin. Dit is de speelplaats van de Jenapleinschool, compleet met een boomhut. Mens & Kinders mag deze tuin gebruiken op zaterdagen en in de zomervakantie (als het weer een beetje meedoet). Een parel, verborgen in Zwolle!

Shoppen, sporten, spelen, koffie drinken én advies over het dragen van je kindje en borstvoeding op één toffe plek. Mensen kinders, dat is toch niet normaal!