16 april 2020, door Maartje

6 x (heus wel) verantwoorde (Netflix) filmpjes voor kleintjes

16 april 2020, door Maartje

6 x (heus wel) verantwoorde (Netflix) filmpjes voor kleintjes

Natuurlijk lezen we graag boekjes, spelen we samen en maken we lekkere dingen. Maar soms, heel soms, willen we ook gewoon even een beetje op onze telefoons zappen, onze inbox bijwerken of zelf een boek lezen. We are only human. Wat je dan doet? Wat iedereen doet (ja echt, iedereen): je toevlucht zoeken tot Netflix of een andere streamingsdienst. Het eerste kind dat niet dol is op Peppa Pig en Buurman en Buurman moeten wij nog ontmoeten ;-). Genoeg 'Ajeto' en Pèpppaaaaa PIG gehoord? Deze alternatieven zijn ook stiekem heel erg leuk. Wedden dat je met één oog mee zit te koekeloeren. Is oké. Zakje chips voor eerbij, en die kleine een bakje NutriPops. Nutri-wat? Nutripops, dat zijn biologische kinderchipjes, zonder zout en niet gefrituurd. Alleen gepofte granen met groente- (tomaat of wortel) of fruitsmaak (banaan-framboos). Proef maar, is echt mega lekker. Zo, en jullie hebben een heerlijk avondje. Veel plezier!

Netflix

Netflix

Pup Academy – puppies en kids, het blijft een match en meekijken is ook geen straf. Pup Academy gaat over een geheime puppyschool, waar de harige viervoeters alles leren over het hondenleven. Samen met hun mensenvrienden maken ze de leukste avonturen mee.

Dikkertje Dap – wie is niet opgegroeid met het verhaal van Dikkertje Dap? De kleine Dikkertje groeit praktisch samen op met Raf, de giraffe uit de dierentuin van zijn opa. Totdat Dikkertjes’ eerste schooldag komt en de twee vriendjes gescheiden worden. Dikkertje kan maar niet begrijpen dat giraffen niet naar school mogen, dus Dikkertje verzint allerlei plannetjes om Raf mee de school in te sneaken.

Brammetje Baas – Brammetje Baas mag alweer naar groep 3. De slimme jonge houdt een schrift bij met uitvindingen en eentje speciaal voor net ontdekte mooie moeilijke woorden, allemaal ordelijk genummerd. Toch kan Brammetje maar moeilijk stilzitten op school en lijkt niemand hem te begrijpen, totdat Brammetje een nieuwe meester krijgt die hem (en de andere kinderen) de ruimte geeft om af en toe uit te razen.

Knorretjes Grote Film – De leukste filmpjes om samen te kijken zijn de filmpjes met een fikse dosis jeugdsentiment! Zoals de lieve, grappige, ondeugende Knorretje. Een echte Grote Film voor de allerkleinsten.

Winky het Vliegtuig – Dit platform zou geen Kids to Go heten als we niet dol zouden zijn op reizen. Ook als we binnenblijven. Een van de leukste filmpjes voor kleine reizigers in Winky, over een vliegtuigje dat ervan droomt hele wereld te zien, en zijn vriendjes te ontmoeten op de luchthaven, zoals het transportvliegtuig Gugu en de privéjet Force King. Ook op YouTube

Pluk van de Petteflet – Blijkt leuk om met zijn allen te kijken. De film komt al uit 2004 maar dat maakt hem niet minder leuk. Pluk zoekt naar een nieuw huisje om te wonen en toert met zijn rode wagentje door het land om een nieuw plekje te zoeken. Van Dollie de Duif hoort hij dat er in de Petteflet nog een leeg kamertje over is, daar gaat hij wonen. Hij leert steeds meer nieuwe bewoners kennen maar hoort dat de Torteltuin zal worden afgebroken. Hij zal er alles aan doen om dat te voorkomen.