3 december 2023, door Sanne Carbaat

Tips om de kids te vermaken tijdens de kerstvakantie

3 december 2023, door Sanne Carbaat

Tips om de kids te vermaken tijdens de kerstvakantie

De laatste loodjes van het jaar en dan beginnen we aan 2024! Voor dat zover is, hebben de kids natuurlijk nog eerst even twee weken vakantie, en hoe gezellig ook: een uitdaging kan het ook zijn. Oppas regelen bijvoorbeeld (want werk gaat gewoon door), maar ook juist weer verzinnen wat nu weer te gaan doen met de kids, en soms ook graag een beetje budgetproof. Buiten is het druilerig weer en de hele dag binnen zitten wordt het er ook niet gezellig van. Snap, en we hebben tips. Zo blijft het voor iedereen gezellig.

Dagje aapjes kijken in de Apenheul

Dagje aapjes kijken in de Apenheul

De Apenheul, wie is er niet geweest vroeger? Hoe jong de kinderen ook zijn, grote kans dat ze dit ontzettend leuk vinden. Apen zijn ontzettend fascinerend en leuk om uren naar te kunnen blijven kijken. Nu is het niet de bedoeling dat je voor hetzelfde raam blijft staan; ieder aapje moet bekeken worden! Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat er ook stukken in het park zijn waar de apen los lopen en dus zo wat uit je hand of tas kunnen pakken. Omdat je vast niet de eerste zal zijn waarvan iets wordt afgepakt, is het aan te raden de voorschriften even goed door te lezen!

Indoor speelparken

Indoor speelparken

Niet de favoriet van de meeste ouders, maar wel één van de perfecte uitjes voor het gezin. Zo kunnen de kids lekker rondrennen en voor de ouders is er heus altijd wel een plekje om even rustig te zitten. Omdat de kinderen toch geen kant op kunnen, is het de perfecte plek om ook met jongere kinderen naartoe te gaan. Enige nadeel? Het ontzettende kabaal (is ook wel weer gezellig. Soms..). Als je denkt dat het in de Apenheul druk is, dan is dit in een indoor speelpark met honderden spelende kinderen op een paar vierkante meter niet veel anders.

Sommige speeltuinen zijn in de winter ook hartstikke leuk (als ze open zijn en je je er een beetje naar kleedt..): speeltuinen in Nederland.

Ga gezellig het bos in met het hele gezin

Ga gezellig het bos in met het hele gezin

Trek je laarzen maar aan, want het is tijd voor een stevige wandeling in het bos! Niet alleen ontzettend gezond, maar ook gewoon leuk. Even stoom afblazen. Ook leuk om allerlei spulletjes te verzamelen om vervolgens thuis een wintertafel te maken. Maar eerst die kilometers in het bos maken natuurlijk. Voor de meeste kinderen is ravotten in het bos al een uitje op zich en dus ook ideaal voor de ouders. Thermosfles thee mee, snacks in de tas en de frisse lucht in.

Fijne wandelingen vind je hier.