11 april 2023, door Maartje

Ik ga op autovakantie en neem mee… De kids! (o help…) 5 x zo entertain je je kinderen in de auto

11 april 2023, door Maartje

Ik ga op autovakantie en neem mee… De kids! (o help…) 5 x zo entertain je je kinderen in de auto

We are with you: die autovakantie lijkt deze zomervakantie aantrekkelijker dan ooit. In het comfort (nou ja, we try) van je eigen bak, alle spullen mee en - als het goed is - geen gedoe aan de grens. Alles in de kofferbak, kinderen ingesnoerd en rijden maar. Tot ze vijf minuten onderweg al beginnen te vragen of we er al zijn, moeten plassen of honger hebben. Een iPad in de handen lijkt de oplossing maar Peppa Pig heeft ook zijn houdbaarheidsdatum (en die tune kunnen we niet veel langer dan een half uur maximaal aan). Nee, beter zorg je vooraf al voor wat autovermaak. Kindertainment voor onderweg: 5 x zo entertain je je kinderen in de auto. Watch & learn.

Never underestimate the power van een ouderwets spelletje

Never underestimate the power van een ouderwets spelletje

Ik zie ik zie wat jij niet ziet (wel even opletten dat je er niet alweer voorbij gezoefd bent) en voor de iets oudere kids: zoek het alfabet! Of een van te voren afgesproken (galgje-stijl)wo0rd. Geef ze pen en papier en zoek samen op alle nummerborden die voorbij komen het alfabet of het woord dat jullie gekozen hebben. Of je kunt ze vragen om een ​​zin te maken met de letters op de platen: “RLD 352” = “Really Long Drive“. Of begin een verhaal en laat iedereen in de auto een deel vertellen, jong en oud. Twisted gedachtengangen verzekerd!

Snelwegsprookjes

Snelwegsprookjes

Soms doet een groot merk gewoon zulke goede dingen, dan moeten we er wel over schrijven. Zoals Volkswagen die met Snelweg Sprookjes komt. Een concept dat we zelf hadden willen bedenken: interactieve luisterverhalen voor onderweg, samengesteld met de beste kinderboekenschrijvers van Nederland. En het is écht zo: een rit op de snelweg veranderd in een, zoals Volkswagen het zelf noemt ‘fantastisch avontuur’. Door slimme technologie past ieder verhaal zich namelijk automatisch aan op jullie route.

Er zijn vier sprookjes te beluisteren, herstel, te beleven: Joekeltje, een mensje dat iemand zoekt om mee te spelen. Shteinpoist en Tic: Twee aliens onderzoeken de wegen op deze planeet. Ze vragen zich af of de mensheid niet gewoon moet worden uitgewist – zijn mensen de moeite waard? Commandant Shteinpoist en kapitein Tic doen hun uiterste, buitenaardse best om hier een redelijk antwoord op te vinden. De Waarschuwertjes: PAS is een jong Waarschuwertje. Dat is zo’n stemmetje in je hoofd dat zegt: even uitkijken! Samen met haar opa OP gaat PAS op reis om haar Waarschuwer-diploma te halen. Mogen ze een stukje met jou meerijden?

En onze favoriet: Turbo Gerrit, een grappige fruitvlieg op weg naar de maan. Maar, de maan is ver en Gerrit is klein. Dus zoekt hij langs de snelweg vriendjes en objecten die hem kunnen helpen. Zal het Gerrit lukken?

Waarom doet Volkswagen dit? Nou, het merk blijkt dit jaar partner van de Nationale Voorleesdagen. Een jaarlijkse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Vinden we mooi, steunen we graag en we schreven deze post dan ook – uiteraard – niet gesponsord (een opmerking die we voelden te moeten maken ivm het grote automerk).

hier download je de app

Drive 'in' Bioscoop

Drive 'in' Bioscoop

Iets oudere kindjes? Maak van je auto een rollende bioscoop. Drive ‘in’ twee punt nul zeg maar. Ieder kind kiest een film uit die iedereen samen kan bekijken. Blikjes Nutripops mee (uit blik eten mag voor één keer)  en tijdens lange reizen mogen mama en papa ook een film kiezen. Leuk, want dan kun je ook een van de eigen Disney klassiekers voorbij laten komen.

Als het dan toch een 1 op 1 bioscoop wordt, zorg dan dat je Cinetree Kids download op de tablets van de kleintjes. Cinetree is een platform opgezet door Hanna Verboom waar Nederlandse acteurs en filmkenners hun favoriete films delen. En daar zitten toch regelrechte parels bij. Prachtig geillustreerde tekenfilms en gezellige films die goed je zelf allang weer vergeten was (jeugdsentiment!).

Lees meer over Cinetree Kids

Barts (auto)Bingo!

Barts (auto)Bingo!

Lord knows dat we van een goed potje Bingo houden… En ja, dat geldt ook voor reisbingo! En het mooiste is: daar hoef je zelf niet bij betrokken te zijn, ook wel eens fijn. Zo gaat het: je kids tekenen vooraf (thuis of een eerdere keer in de auto) een vierkantje voor elk ding dat ze zien – verkeerslicht, vogel op hoogspanningskabels, wasstraat, etc. Je kunt ook je eigen bingokaarten maken met oriëntatiepunten voor je specifieke reis, maar laten we eerlijk zijn, dat ja je waarschijnlijk niet doen ;-). En dan afvinken maar! Koop aanvullend een aantal prijzen die je inpakt: zo wordt het echt een mini feestje in de auto.

 

Mocht je mini nog te mini zijn om het bingo-principe te snappen, dan heb je waarschijnlijk wel weer als voordeel dat er een moment komt dat hij/zij in slaap knikkert. You win some, you loose some. Maar koop dat voor je kleintje wel een X-aantal mini cadeautjes: niets zo leuk als uitpakken tijdens de reis! Let wel: doe er maximaal 1 per uur, anders is het zo weer voorbij.

Goed idee!

Goed idee!

  • Goed idee 1: Zorg dat je, naast je autoradio, ook een Sonos Roam inpakt (en dichtbij houdt). Bij ons zijn er namelijk ALTIJD issues met het geluid in de auto (maar echt: altijd) en de Sonos Roam is ook je perfecte vakantiegear de rest van de week/ weken.
  • Goed idee 2: Zorg voor meer dan voldoende snaaiwerk. Snoep (wie ontkomt er aan) én ‘snoep’ dat zowel lekker als goed voor die kleine is (want niemand wil een ziek kind). Die van ons is verzot op de appelkoekjes van NaturNes Bio en op de Nutripops. De fruitzakjes zijn ook ideaal voor onderweg!
  • Zit je dit te lezen en denk je… Ik heb eigenlijk helemaal geen auto die een lange rit aankan… Wist je dat via MyWheels geen abonnement af hoeft te sluiten? En dat je de deelauto’s ook voor een langere periode kunt huren? En dat ze een supergoed aanbod hebben aan elektrische auto’s? Is zo is zo is zo.

Oke, deze is niet voor mensen die niet van troep of lawaai houden, maar als je daar prima tegen kunt, zorg dat voor een muziekinstrument voor elk kind. De driejarige op zijn gitaar, de baby een tamboerijn, jij een microfoon en je partner het stuur als trommel. Bedenk van te voren welke liedjes jullie gaan spelen en zorg voor begeleiding via spotify (o.i.d.). Familie-karaoke is overigens een ander leuk tijdverdrijf! Nog leuker: plak je telefoon op een strategische plek in de auto: wie weet gaan jullie nog wel viral ook! En anders hebben opa en oma ook weer even lol.