14 april 2020, door Maartje

Onderweg met kids? 3 x gezellig autovermaak.

14 april 2020, door Maartje

Onderweg met kids? 3 x gezellig autovermaak.

Leuk hoor, die vakantie of minibreak voor de boeg. We gaan niet al te ver zodat we, lekker gemakkelijk, met de auto kunnen. Alles in de kofferbak, kinderen ingesnoerd en rijden maar. Tot ze vijf minuten onderweg al beginnen te vragen of we er al zijn, moeten plassen of honger hebben. Een iPad in de handen lijkt de oplossing maar Peppa Pig heeft ook zijn houdbaarheidsdatum (en die tune kunnen we niet veel langer dan een half uur maximaal aan). Nee, beter zorg je vooraf al voor wat autovermaak. Kindertainment voor onderweg, zo doe je dat. Heel graag gedaan.

Snelwegsprookjes

Snelwegsprookjes

Soms doet een groot merk gewoon zulke goede dingen, dan moeten we er wel over schrijven. Zoals Volkswagen die met Snelweg Sprookjes komt. Een concept dat we zelf hadden willen bedenken: interactieve luisterverhalen voor onderweg, samengesteld met de beste kinderboekenschrijvers van Nederland. En het is écht zo: een rit op de snelweg veranderd in een, zoals Volkswagen het zelf noemt ‘fantastisch avontuur’. Door slimme technologie past ieder verhaal zich namelijk automatisch aan op jullie route.

Er zijn vier sprookjes te beluisteren, herstel, te beleven: Joekeltje, een mensje dat iemand zoekt om mee te spelen. Shteinpoist en Tic: Twee aliens onderzoeken de wegen op deze planeet. Ze vragen zich af of de mensheid niet gewoon moet worden uitgewist – zijn mensen de moeite waard? Commandant Shteinpoist en kapitein Tic doen hun uiterste, buitenaardse best om hier een redelijk antwoord op te vinden. De Waarschuwertjes: PAS is een jong Waarschuwertje. Dat is zo’n stemmetje in je hoofd dat zegt: even uitkijken! Samen met haar opa OP gaat PAS op reis om haar Waarschuwer-diploma te halen. Mogen ze een stukje met jou meerijden?

En onze favoriet: Turbo Gerrit, een grappige fruitvlieg op weg naar de maan. Maar, de maan is ver en Gerrit is klein. Dus zoekt hij langs de snelweg vriendjes en objecten die hem kunnen helpen. Zal het Gerrit lukken?

Waarom doet Volkswagen dit? Nou, het merk blijkt dit jaar partner van de Nationale Voorleesdagen. Een jaarlijkse campagne gericht op het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Vinden we mooi, steunen we graag en we schreven deze post dan ook – uiteraard – niet gesponsord (een opmerking die we voelden te moeten maken ivm het grote automerk).

hier download je de app

Drive 'in' Bioscoop

Drive 'in' Bioscoop

Iets oudere kindjes? Maak van je auto een rollende bioscoop. Drive ‘in’ twee punt nul zeg maar. Ieder kind kiest een film uit die iedereen samen kan bekijken. Blikjes Nutripops mee (uit blik eten mag voor één keer)  en tijdens lange reizen mogen mama en papa ook een film kiezen. Leuk, want dan kun je ook een van de eigen Disney klassiekers voorbij laten komen.

Als het dan toch een 1 op 1 bioscoop wordt, zorg dan dat je Cinetree Kids download op de tablets van de kleintjes. Cinetree is een platform opgezet door Hannah Verboom waar Nederlandse acteurs en filmkenners hun favoriete films delen. En daar zitten toch regelrechte parels bij. Prachtig geillustreerde tekenfilms en gezellige films die goed je zelf allang weer vergeten was (jeugdsentiment!).

Lees meer over Cinetree Kids

Oke, deze is niet voor mensen die niet van troep of lawaai houden, maar als je daar prima tegen kunt, zorg dat voor een muziekinstrument voor elk kind. De driejarige op zijn gitaar, de baby een tamboerijn, jij een microfoon en je partner het stuur als trommel. Bedenk van te voren welke liedjes jullie gaan spelen en zorg voor begeleiding via spotify (o.i.d.). Familie-karaoke is overigens een ander leuk tijdverdrijf! Nog leuker: plak je telefoon op een strategische plek in de auto: wie weet gaan jullie nog wel viral ook! En anders hebben opa en oma ook weer even lol.