Nederland, Utrecht26 november 2020, door Anna Sophie Wellink

Culinair nieuws: Topchefs Erik van Loo (**) en Peter Gast (*) koken in het Utrechtse Court Hotel

Nederland, Utrecht, 26 november 2020, door Anna Sophie Wellink

Culinair nieuws: Topchefs Erik van Loo (**) en Peter Gast (*) koken in het Utrechtse Court Hotel

Horeca dicht? Ja en nee, iets in het midden, want hotels (met restaurants) zijn dus wel open. Waar geslapen wordt, wordt gegeten. Holladijee. De horeca heeft het moeilijk, dat is geen nieuw nieuws, dus supporten waar het kan mensen! Van tien rondes koffie to go inclusief wat lekkers door naar boxen bestellen bij je favo restaurant.

 

Enne, we ontdekken iedere dag weer nieuwe te gekke staycations, love love love. Goed eten, op tijd beginnen met wijnen. - want dat mag tot 20:00 uur - even nazitten, genieten van die restaurant vibe en dan hups dat fluffy hotelbed in. Goed nieuws voor alle horecafans want Utrecht komt met een staycation van je U tegen zegt.

Sterren (***) Staycation bij Court Hotel

Sterren (***) Staycation bij Court Hotel

Court Hotel in Utrecht gelooft dat samenwerken nu key is. Agree. Dus hulde. ‘Het dwingt je op een positieve manier te kijken naar de mogelijkheden die er nog wel zijn’. Mooi. Mooi. So cut to the chase….

 

Komt ie’: topchefs Erik van Loo (**) en Peter Gast (*) en het Court Hotel in Utrecht gaan dus ook zo’n waanzinnige samenwerking aan: een sterren staycation in het centrum van Utrecht! Dat gaat natuurlijk allemaal volgens de huidige RIVM-richtlijnen; dat vinden niet alleen de topchefs belangrijk, ook de hotels en de rest van Utrecht gaat ervoor. Immers: samenwerken is key weet je nog?

De chefs hebben een gastronomisch 6-gangen diner samengesteld, dit alles wordt geserveerd in het restaurant van het Court Hotel. De Rechtbank it is.

Top chefs

Top chefs

Of je er wijn bij lust? Jazeker. Het diner begint al ‘vroeg’ zodat het dessert inclusief de bijbehorende alcoholische versnaperingen er gewoon om 20:00 uur inzitten. De sommeliers van restaurant Parkheuvel en Graphite hebben een wijnarrangement samengesteld en als je liever losse wijnen besteld dan kan dat ook van de wijnkaart die is gemaakt met speciaal geselecteerde parels. Alcohol vrij? Ook dat is meer dan goed geregeld.

Even kort over de chefs: die verdienen namelijk wel wat veren. Erik van Loo (**) chef van Parkheuvel is een groot vakman, vinden de luitjes van Michelin ook, hij heeft niet voor niets twee sterren. Parkheuvel is toch echt wel een grote naam in de Nederlandse horeca wereld, ster nummero 1 kreeg Erik al in 1990.

Peter Gast kreeg op zijn 25e al zijn eerste Michelinster bij zijn restaurant t Schulten Hues in Zutphen. En in januari 2020 ontving Peter nadat Graphite pas een jaar bestond weer een Michelinster. Een combi tussen klassiek en nieuwe ideeën.

Plannen maken

Plannen maken

Court Hotel, de naam zegt het al. Het hotel zit in een pand dat vroeger een rechtbank is geweest. Die historie die voel je, in 1054 werd op deze plek al een benedictijner klooster gesticht. Court Hotel is een goede mix tussen die historie en het moderne van nu.

Zit je te balen en komt dit iets te last minute voor je? No stress op 10, 11, 12 en 13 december komt Edwin Vinke (**) bij Court Hotel in Utrecht. Ook Edwin is een top chefkok en eigenaar van restaurant De Kromme Watergang in Zeeland. Je kunt Edwin ook kennen van zijn kookboek samen met Bløf-zanger Pascal.

 

Lang verhaal kort, Court Hotel in Utrecht is de plek voor je sterren staycation.