14 oktober 2020, door Sanne Carbaat

fine dining aan je eigen tafel met: Thuis met Daalder

14 oktober 2020, door Sanne Carbaat

fine dining aan je eigen tafel met: Thuis met Daalder

Zo, net voor de feestdagen te horen krijgen dat je toch echt zelf de keuken in moet, want alles weer op slot. Hé, uiteten is hartstikke fijn, maar met het Thuis met Daalder menu zou je het bijna niet missen. Omdenken en creatief blijven is bij de horeca met de paplepel ingegoten en zo ook bij Chef Dennis Huwaë van restaurant Daalder. Met Thuis met Daalder haal je zes gangen aan goeds in huis. Harten waren met deze boxen al in de eerste en tweede lockdown veroverd en het we kunnen eerlijk zeggen: dit is misschien wel de beste versie. En dat vinden we iets om te vieren. En dat vieren? Nou, dat doe je natuurlijk met een box van Daalder en een glaasje bubbels.

 

Thuis met Daalder

 

Thuis met Daalder

Thuis met Daalder

Zes gangen lang fine dining waar een echt bezoek aan het restaurant pittig dichtbij lijkt te komen. Dek die tafel op z’n mooist, steek wat kaarsen aan (zit ook in de box trouwens), muziek erbij (ja, óók de playlist wordt verzorgd) en het enige wat je nog zelf moet doen, is de gerechten (af)maken. Is gelukkig helemaal niet moeilijk, want de chef heeft het meeste werk zelf al gedaan.

Waar begin je in godsnaam met dit heerlijke (en echt niet zo moeilijke) zesgangenmenu? Zowel vega’s als carnivoren kunnen hun hart ophalen, want beide menu’s zijn godnondeju-lekker. De rode biet met wilde kruiden en mangomosterd dressing is een geweld van smaak en kleur, de coquille in beurre blance wil je de hele dag eigenlijk wel en dan heb je nog de tarte tatin met calvadoscrème (mogen we een emmertje daarvan please?) en zingy yuzu-gel. Sommige gerechten hoef je alleen nog knap op een bord te leggen, andere moet je een beetje opwarmen in de oven of heet water. Alleen bij de coquille en de ossenhaas komt er wat kookwerk bij kijken, maar dat moet helemaal goed komen. Afsluiten met het kaasplankje van Bourgondisch Lifestyle en je kerst (of gewoon donderdagavond, waarom niet) kan niet meer stuk.

 

 

Iedereen die zo slim is om bij Daalder te bestellen kan het geweldige zesgangendiner ophalen in Amsterdam West (Postjesweg 1) of lekker makkelijk laten bezorgen. Niet alleen het normale menu, ook een vegetarisch menu kan je in huis krijgen. Even lekker (voorgerecht met bieten was de winnaar van beide boxen).

Restaurant Daalder