Nederland12 november 2020, door Anna Sophie Wellink

TheFork introduceert: culinaire staycations bij de leukste hotelrestaurants door heel Nederland

Nederland, 12 november 2020, door Anna Sophie Wellink

TheFork introduceert: culinaire staycations bij de leukste hotelrestaurants door heel Nederland

Ons aller restaurant-reserveer-website TheFork (we gebruiken TheFork oprecht standaard als we last minute een tafeltje willen ergens, echt een dikke tip voor immer volgeboekt Amsterdam!) ging op onderzoek uit...Want: 'wat missen we nou het meest in deze nogal bijzondere tijd?'

Guess what? Samen gezellig de deur uit gaan natuurlijk. En dan het liefst onder het genot van een hap en een drank. Niet zo verrassend misschien maar wat wel goed nieuws is, is dat TheFork in navolging van die wetenschap een nieuw concept bedacht om zo (toch) in te kunnen spelen op die behoefte. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de horecasector supporten is een belangrijke bijvangst.

Het onderwerp? Culinaire staycations door heel het land. Van uitwaaien op het strand tot in de leukste steden van het land - de keuze is reuze. Idee: ook heel leuk om eens een weekend of midweek  cadeau te geven tijdens de feestdagen!

 

Komt 'ie: een top-15 aan Culinaire Hotelarrangementen op een rij.

Hotel Mercier, Amsterdam

Hotel Mercier, Amsterdam

Tikkie trots en Hollandlievend als we zijn vinden we het stiekem nog net wat leuker dat een relatief kleine Amsterdamse club, Vondel Hotels, dit hotelplaatje dat Hotel Mercier heet opende. Verborgen in het leukste straatje van de Jordaan, zit Café Ons Huis in hotel Mercier. De chef van het restaurant staat bekend om de culinaire twist die hij geeft aan de Hollandse pot. Bij Mercier in Amsterdam word je welkom geheten door een knus bloemenparadijs op rechts, knal je op tegen de wederom groteske trap (aangekleed met kleden van Claes Iversen in enorme lijsten – mooi) en om de hoek vind je de sympathieke kleine staande receptie. Allemaal mooi, nu al. Al begint het feest achter de openslaande houten deuren. Daar is namelijk de bar. Precies zoals een hotelbar hoort te zijn, zalmroze zitjes, een geblokte vloer versus een vergrijsde visgraat er is meer: achter de openslaande deuren onder de enorme neonletter is het restaurant. Je herkent ‘m aan de eenhoorn in het midden van de zaal. Het restaurant ook al zo picture perfect.

Reserveer een Culinair Hotelarrangement vanaf €65, per persoon inclusief een welkomstdrankje in de bar, een 3 gangen diner, overnachting en een ontbijttas op de kamer.

Wil je meer weten? Snappen we, lees hier verder. 

Restaurant Vermeer, NH Collection Barbizon Palace

Restaurant Vermeer, NH Collection Barbizon Palace

Groente voorop! Chef Chris Naylor experimenteert graag met groenten en vaak plukt hij deze in zijn eigen daktuin, maar ook voor bijzondere vis- en vleesgerechten kun je bij het Amsterdamse Vermeer terecht. Tijdens je staycation schuif je aan voor een uitgebreide 5 gangen diner inclusief aperitief en ontbijt voor € 149,50. Speciaal voor TheFork is er nog een extra Boozy Sunday Brunch arrangement, zodat je optimaal kunt genieten van een luie zondag buitenshuis. Daarna een romantische wandeling over de Amsterdamse grachten en dan hups naar bed. Slapen doe je in het naastgelegen 5-sterren NH Collection Barbizon Palace.

Reserveren doe je hier. 

We schreven al eerder over de leukste staycations in Amsterdam, kijk hier voor meer tips. 

Posthoorn, Monickendam

Posthoorn, Monickendam

Geschiedenis opsnuiven? Dan doe je bij Posthoorn. Een sjiek hotel en restaurant in twee 17e-eeuwse panden. En al sinds 1881 een begrip onder de foodies, lokaal en internationaal. En dat is natuurlijk niet voor niets. Wat je kunt verachten tijdens je staycation? Een 6 gangen diner inclusief overnachting en ontbijt. Jeroen Bevalaar, sterrenchef heeft een menu samengesteld voor TheFork

Quanta costa? Het Culinair Hotelarrangement kost €180,- per persoon. Hiervoor krijg je het huisaperitief gecombineerd met amuses, een 6-gangen diner, een overnachting en heerlijk ontbijt. Reserveren doe je hier. 

De Nederlanden, Vreelanden

De Nederlanden, Vreelanden

Aan het roer van charme Hotel-Restaurant De Nederlanden* staat sterrenchef Wilco Berends, vvooral bekend van zijn signatuur oesterproeverij. NOM! Naast het restaurant heeft De Nederlanden ook 11 knappe ingerichte hotelkamers en een suite. Wilco’s vrouw Caroline heeft zich vooral bemoeid met de inrichting van de kamers en is echt een gastvrouw uit de boekjes.

Reserveren? Snappen we. Een culinair hotelarrangement is 217,50 euro per persoon. Wat je dan kunt verwachten? Een 8 gangen diner, overnachting en een ontbijt waar je U tegen zegt.

Even uitwaaien

Even uitwaaien

Hotel en restaurant Hektor. Een weekendje weg, maar geen inspiratie? Waarom niet in heerlijk uitwaaien in Zierikzee? Speciaal voor TheFork ontwikkelden hotel en restaurant Hektor namelijk een uitwaai 3 gangenmenu, een overnachting en ontbijt voor € 70 per persoon. Go go go en laat je heerlijk in de watten leggen.

We hebben voorlopig even geen zonnige vakanties op de planning en dan vinden we een weekendje naar de Nederlandse kust een goed idee. Wat dacht je van een staycation bij hotel & restaurant Villa de Duinen. Eerst een lange strandwandeling en dan aan tafel. Het arrangement is €167,50 per persoon. Bij arrivé krijg je een drankje daarna een 4 gangenmenu, een overnachting met ontbijt en niet te vergeten, toegang tot de wellness. Reserveren doe je hier. 

Puur zee villa hotel & visgastronomie. Romantisch uitwaaien in Wijk aan Zee? Een staycation inclusief een (visgastronomisch) diner, overnachting en een ontbijtje op bed? Dat klinkt toch als muziek in de oren. Het culinair hotelarrangement kost €157,50 per persoon. Hiervoor krijg je een glas champagne bij ontvangst, een 7 gangen Seafood Experience inclusief amuses, een overnachting en ontbijt op de kamer. Reserveren doe je hier. 

The Millèn, Marriott Hotel, Rotterdam

The Millèn, Marriott Hotel, Rotterdam

In the city van Rotterdam vind je restaurant The Millèn van chef-kok en eigenaar Wim Severein. The Millèn zit in de Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. Het restaurant is de juiste mix tussen modern en industrieel. Ook hier een fijne staycation. Voor  €175,- per persoon inclusief een glas champagne bij ontvangst. Proost. Daarna aan tafel voor een 6 gangen Chefsmenu, koffie en friandises na. De volgende dag kun je rustig opstarten met een ontbijt op de kamer.

Voor €200,-  per persoon heb je een leuk en lekker zondagsuitje. Een 5 gangen lunch, overnachting en ontbijt de volgende ochtend. Lees hier meer. 

Wil je meer lezen over restaurant The Millèn, kijk dan even hier. 

Hotel de Hallen, Amsterdam

Hotel de Hallen, Amsterdam

Vroeger een tramremise en nu Hotel de Hallen, het 4-sterren boutique hotel is een creatieve spot van het Amsterdam-West. Remise47 heeft een Internationale keuken met een Franse bistro uitstraling. Reserveer een Culinair Hotelarrangement vanaf €60,- per persoon en heel even een kleine pauze hier. Want mensen 60 euro is toch echt heel erg weinig voor dit alles. Hiervoor krijg je namelijk een welkomstdrankje in de bar, een 3 gangendiner, inclusief overnachting en een ontbijttas op de kamer.

Lees hier meer over Remisse47

Een staycation is toch het perfecte cadeau. Leuk om weg te geven en vooral leuk om je eigentas ook weer eens in te pakken. Hups mensen verantwoord de deur uit en supporten de horeca.

Meer staycations waar je U tegen zegt

Meer staycations waar je U tegen zegt

Restaurant Hemingway, Bergen op Zoom. Dit restaurant is niet voor niets gesport door de luitjes van de Michelin gids, Hemingway in Bergen staat er gewoon in hoor. Vanwaar deze naam? Het restaurant is vernoemd naar Ernest Hemingway, schrijver en levensgenieter. Chef Torben Bouterse haalt zijn inspiratie uit lokale producten uit de omgeving van Bergen op Zoom. Je slaapt er in het oudste hotel van Nederland, namelijk hotel de Draak. Reserveer dit culinaire hotelarrangement  voor €117,50 per persoon. Hiervoor krijg je een 6 gangen diner, inclusief overnachting in een deluxe kamer en een ontbijt.

Restaurant en hotel Des Indes. De Koninklijke familie schijnt hier kind aan huis te zijn voor de high tea. Gelegen aan het prachtige Lange Voorhout en om de hoek bij de bekende Denneweg valt er genoeg te beleven in het hart van het centrum. Oh oh Den Haag, mooie stad achter…het Des Indes. Dit hotelarrangement kost €120,00 per persoon. Hiervoor krijg je een 3 gangen menu, een overnachting en ontbijt.

Meer, meer, meer

Meer, meer, meer

Central Park, Voorburg. Een knap. boutique hotel in een sprookjesachtig park in Voorburg. Na een wandeling hups aan tafel voor een diner. Wist je dat dit hotel een rijksmonument is? Boek dit culinaire hotel arrangement vanaf €149,50 per persoon. Het arrangement bestaat uit een 5-gangen diner met een aperitief, een overnachting en ontbijt. Slaap je liever in je eigen bed maar wil je wel zo lekker eten? Nou, goed nieuws de toppers van Park Voorburg bezorgen ook thuis, lees hier meer. 

Bus Whiskey Distillers, Noord Brabant. Een diner met streekproducten uit Noord-Brabant, een overnachting en ook nog een rondleiding in een whiskystokerij. Dit is het perfecte cadeau voor de echte whiskyliefhebber. Het arrangement is €82,-  per persoon op vrijdag en zaterdag. Van zondag tot en met donderdag zijn de kosten voor dit arrangement €67,50 per persoon. Wat je kunt verwachten? Een 4 gangen diner, een overnachting, ontbijt en een rondleiding in de whiskystokerij. Wil je meer weten, lees dan even hier. 

Last but not...least

Last but not...least

Aan de Kruiskade in Rotterdam ligt JAQ. Een trendy plek met leuke zitjes en een knappe bar. De keuken is internationaal en gewoon hartstikke lekker. Overnachten doe je in het Hilton Hotel in Rotterdam. Dit culinair hotelarrangement kost €90,- per persoon. Je krijgt er een 3 gangen chef’s menu, een overnachting en een lekker ontbijt voor terug.

Maastricht, daar in het altijd gezellige zuiden van het land voelt het toch een beetje als buitenland. Hotel Monastère heeft de perfecte getaway met internationale allure Het culinair hotelarrangement bestaat uit een 3 gangen menu, aperitief in de bar, een overnachting en een ontbijttas op de kamer voor €144,- per persoon. Boeken doe je hier.