Nederland, Amsterdam11 februari 2023, door Maartje

Kinderfeestje in Amsterdam? Dit zijn de leukste (kleinschalige) theaters

Nederland, Amsterdam, 11 februari 2023, door Maartje

Kinderfeestje in Amsterdam? Dit zijn de leukste (kleinschalige) theaters

Lees vooral even verder, en vergeet niet om daarna ook even ons artikel kinderfeestjes voor feestbeestjes te lezen, want daar beschrijven we álles en meer over hoe je zo'n kinderfuif ook leuk voor jezelf maakt, en niet alleen voor het kleine spul. Met dank aan de joint forces en learnings van de Barts Boekje moeders die samen in totaal 9 kids hebben. Spoiler alert: probeer die fuif waar mogelijk buitenshuis te geven. Doe je dat in Amsterdam of omgeving, dan hebben we los daarvan nóg een aantal puike tips die je wellicht nog niet kende. Komt-ie!

 

Kindertheater De Toverknol, ook in Utrecht!

Kindertheater De Toverknol, ook in Utrecht!

Sowieso het hele jaar door een dijk van een aanrader: het kleinschalige Kindertheater De Toverknol in de knusse Kerkstraat, hartje Amsterdam. Hier is de kassière ook de acteur, of zou dat zomaar kunnen zijn – zo heerlijk kleinschalig is het er. Iedere zes weken is er een andere voorstelling en heb je wat te vieren – een kinderverjaardag om precies te zijn – dan is het helemaal leuk. Alle kindjes mogen zich verkleden bij binnenkomst (dat mag altijd overigens, niet alleen bij een feestje): bij de entree hangt een groot rek met allerhande verkleedkleding. Er zit voor iedereen altijd wel iets bij! Daarna mogen de feestgangers de voorste bank in beslag nemen, volgt er een lachen-gieren-brullen show (op het niveau van een 5 jarige, en dat werkt ook bij papa’s en mama’s op de lachspieren, beloofd) van zo’n 3 kwartier (precies goed). Daarna mag de jarige job het toneel op (spannend) en krijgt hij of zij een cadeautje van de acteur (super cool). Tot slot kan er, als je dat vooraf aangegeven hebt, nog taart gegeten worden en is het feest compleet. Zo ben je zomaar mooi 1,5 tot 2 uur hartstikke onder de pannen en is er dikke pret voor iedereen. Ideaal voor kids tussen de 4 en 6 jaar. Betalen doe je gewoon ter plekke (alles is heerlijk no fuzz bij De Toverknol), maar je dient wel vooraf even te reserveren: er kan maar door 1 partijtje taart gegeten worden na de show en meer dan twee partijtjes bij één show wordt helaas ook te dol. Dus ben er snel bij!

BLACK CAT THEATRE

BLACK CAT THEATRE

We blijven nog even in de theater vibes, want ook het Black Cat Theatre is zo’n heerlijk kindertheater dat zich bij uitstek leent voor een kleine fuif. Heel klein zelfs: te bezoeken als kindertheater én een mooie grote ruimte voor loslopend verjaardags-grut. Geschikt voor de allerkleinsten van 1 tot 6 jaar. Ha!

Lees meer over Black Cat Theatre

Circus Kristal, NDSM

Circus Kristal, NDSM

De niet-verder-vertellen-hoor- tip van de week: Circus Kristal op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Een te leuk circustheatergezelschap waar kids hun partijtje kunnen geven (10 punten voor alle leeftijden), maar waar je ook zelf een dijk van een bedrijfsfeest organiseert. Maar het ging hier over een fuif voor de mini. Dit wil je, want er wordt een snelcursus circusartiest gegeven: aan het eind van de middag wil je kleine nooit meer wat anders dan met borden draaien, geschminkt worden en goochelen.

Circus Kristal

beeld via de site van Circus Kristal