Nederland23 september 2020, door Jorien Thijs

One to watch: kinderlabel Mûne Cotó

Nederland, 23 september 2020, door Jorien Thijs

One to watch: kinderlabel Mûne Cotó

Deze herfst opende het duurzame kinderlabel Mûne Cotó online haar deuren en dat is gelijk smullen geblazen. Sterker nog: we zijn na één bezoekje fan. Zo! Met het live gaan van de website, lanceerde het kersverse kledingmerk ook gelijk een eerste capsule collection voor kinderen van 0 tot 4 jaar: comfortabele items, stuk voor stuk met de hand gemaakt en zo ontworpen dat ze het hele jaar door gedragen kunnen worden door jongens en meisjes. Zit lekker én ziet er lekker uit.

Mûne Cotó

Mûne Cotó

Dankzij de goede kwaliteit en het feit dat de collectie van Mûne Cotó tijdloos en grotendeels uniseks is, kan ieder item door meerdere kinderen worden gedragen. We spotten zachte materialen, mooie kleuren en hier en daar een print met een knipoog. Ieder kledingstuk is bovendien met de hand gemaakt in Nederland. Uniek is verder dat de kleinste kledingstukken ook comfortabel zijn voor baby’s die een (grotere) wasbare luier dragen. Dankzij een beetje extra ruimte zitten de rompers en broekjes van Mûne Cotó altijd goed tijdens het rollen, kruipen en ontdekken.

Stof die overblijft, wordt ingezameld en verwerkt tot kleine producten, zoals speelgoed. Of voor (Minikane) poppenkleertjes, ook al zo leuk. Slim en sustainable, right. Je shopt gelijk een nieuwe look voor je oogappel én een matchend tenue voor het poppenkind. Hadden we al gezegd dat we fan zijn? Let op: het gaat om reststoffen, dus hier geldt op = op.

Mûne Cotó is opgericht door grafisch vormgeefster slash modeontwerpster Elies Thijs. Nadat ze voor verschillende kinderlabels heeft gewerkt en verantwoordelijk was voor o.a. print design, was het tijd voor de volgende stap: het oprichten van een klein, slow en duurzaam modelabel voor kinderen. Door klein te beginnen, kan Elies ieder onderdeel van het productieproces zelf uitvoeren en zorgen dat alleen de meest essentiële en allermooiste items de webshop halen. En nu weten wij toevallig dat de tweede collectie al in de maak is.. In de gaten houden deze.

Mûne Cotó