26 maart 2022, door Maartje

Kijk, dat is nu écht leuk: Kindermuziekweek van 1 t/m 10 april 2022

26 maart 2022, door Maartje

Kijk, dat is nu écht leuk: Kindermuziekweek van 1 t/m 10 april 2022

Hier is-ie dan, dé tip die als muziek in de oren moet klinken voor iedereen met kinderen, van muzikaal tot amuzikaal en alles daartussen: de Kindermuziekweek. Say what? De Kindermuziekweek 2022. Dat is, zeg maar, kort door de bocht, net zo iets als de Kinderboekenweek maar dan met muziek. Leuker eigenlijk nog: tijdens de Kindermuziekweek kun je namelijk in verschillende steden door het hele land live muzikale evenementen bezoeken, ingedeeld naar leeftijd van je koters, op van die plaatsen waar je anders misschien niet (zo snel) zou komen. Maar - een van de positieve zaken die de lockdowns ons gebracht hebben - ook online zijn er allerlei te gekke optredens bij te wonen. Een concert voor 4-jarigen in het Amsterdamse concertgebouw? Consider it done. Vanaf de bank meezingen samen met je dreumes? Kan! Date night met je puber? Yes please.

1 t/m 10 april 2022: Kindermuziekweek, on- en offline

1 t/m 10 april 2022: Kindermuziekweek, on- en offline

Zet maar in je agenda: van 1 tot en met 10 april 2022 is het tien dagen lang muziek dat de klok slaat. Livemuziek voor alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar om precies te zijn. Want muziek verbindt. Muziek maakt vrolijk. Muziek is speels. Muziek is, eigenlijk, bijna een grondrecht dat alle kids met de paplepel ingegoten zouden moeten (mogen) krijgen. Zelfs (of juist) als vaders en moeders niet (zo) muzikaal zijn. Overal in Nederland, van concertzalen en theaters tot de gymzaal van scholen en kinderdagverblijven, van bibliotheken tot buurtpleinen, kan je koter in contact komen met muziek. En ja, dat is inderdaad in de breedste zin van het woord. Leer DJ-en als een pro, brul mee met het sokpop-concert, vlieg mee op de klanken van grote orkesten of leer je eigen instrument maken én bespelen.

Sounds like a plan, niet waar? Dat vinden wij nu ook. En als de lockdowns ons iets gebracht hebben, dan is het wel hoe wel de online wereld optimaal kunnen benutten. Zo weet ook De Kindermuziekweek: je kroost kan niet alleen op locatie aanhaken, ook vanuit huis is er van alles te doen. 

De Kindermuziekweek heeft vijftien partners en meer dan tachtig deelnemers die alle kinderen een week barstensvol live muziek willen laten beleven. Dat zijn veel partijen en dus is een overkoepelend thema wel zo handig (iets met een rode lijn enzo). Die is er, en het is een goeie: vrienden. 

Immers, wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken? Het Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’ is tot stand gekomen in samenwerking met educatief partner 123ZING. Het lied is geschreven door Jan Groenteman in samenwerking met Eric Robillard en Freek Koopmans en sluit goed aan op het thema. En extra leuk, ‘Ik en Jij’ wordt gezongen door Ayana, winnares van het Junior Songfestival 2021. Bam.

Het lied en alle extra’s zijn hier gratis beschikbaar.

De opening vindt plaats in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam en is op 1 april te volgen via een semi livestream. Er zijn optredens van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan, Combo Quintuple, Muziekschool Waterland en Ayana. 

Het gehele programma van de Kindermuziekweek is te vinden op kindermuziekweek.nl