Nederland, Rotterdam26 december 2023, door Nina van Hilst

Veel leuks aan de Schiehaven in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 26 december 2023, door Nina van Hilst

Veel leuks aan de Schiehaven in Rotterdam

Rotterdam is een stad vol ontwikkeling. Steeds weer ontpopt een slapend stuk stadsgebied als nieuw levendig wijkje. Per ongeluk (of niet echt per ongeluk natuurlijk) belandden we aan de Schiehaven in Rotterdam West. Aan de Maas, in de wijk Schiemond, blijkt veel leuks, lekkers en creatiefs te zitten. Van een buurtbakkerij tot een sociale broedplaats en een vintage fietsenmaker. Qua looks is de Schiehaven ook nog tof om te zien: oude warehouses, havenzicht en graffiti. Dus op naar de Schiehaven in Rotterdam West. Als je wilt met de watertax, want die stopt voor de deur.

 

Ben je in Rotterdam en rommelt je buik? Bij deze toko's hebben ze ook goede lunch.

Aap Noot Brood

Aap Noot Brood

In een oude garage aan de Schiehaven zit een niet te missen kobaltblauw zaakje. Buurtbakkerij Aap Noot Brood bakt zuurdesembrood op bestelling. Mensen uit de buurt kunnen hier een broodabonnement nemen. Gelukkig zijn er ook voor de mensen die spontaan aan komen waaien heerlijk ruikend brood, bolussen, focaccia’s en buns vers uit de oven. Deze blauwe stek is niet alleen een bakkerij, maar ook expositieruimte en geven ze er workshops (aan kinderen). Een specialtyfilter koffie, soda of sandwich erbij en als het even kan een zonnetje. En dat is lekker ontbijten of lunchen in de Schiehaven.

Aap Noot Brood en Aap Noot Kunst
Open van woensdag t/m zaterdag
Schiemond 42a

EAUX Posse

EAUX Posse

Eén deur naar links (of naar rechts als je andersom staat) en je vindt restaurant EAUX Posse. In dit ruige havengebied vind je bij Eaux Posse de warmte van een buurtrestaurant, de looks van een knusse bistro en eten op topniveau. En al die tegenstrijdigheden vinden we leuk. Qua gerechten is het bij EAUX Frans Baskisch en serveren ze veel groenten, redelijk wat vis en een enkeltje vlees. Van gerookte pompoen tot oesters, coquilles en ribeye. Ver weg van de drukte van de stad is het zowel binnen als buiten gezellig lunchen en dineren bij EAUX Posse.

EAUX Posse
Schiemond 40b
Open van vrijdag t/m maandag

Studio Rook

Studio Rook

Nog een deurtje verder (I kid you not) zit Studio Rook. Hier bouwt eigenaar Rokus bijzondere vintage bikes. Geheel naar eigen fantasie of op bestelling. Fietsen zijn gemaakt om lang mee te gaan en Rook restaureert oude frames tot nieuwe, aller coolste rides. Op de website check je welke fietsen er per direct beschikbaar zijn of doe je een verzoek wat voor soort fiets je al langer van droomt. En misschien rijd je binnenkort wel op een oude maar nieuwe, lekker duurzame, 90’s feel fiets die ook nog eens van de beste kwaliteit gear voorzien is.

Studio Rook
Open op afspraak van maandag t/m vrijdag

De Parel

De Parel

Voor je vintage vondsten moet je richting De Parel. Van kleding tot aan designermeubels: in deze loods kun je je geluk niet op. De winkel bestaat met tweehonderd vierkante meter uit twee verdiepingen, namelijk de opslag en de winkel. Wanneer je de felblauwe trap op loopt word je ook nog eens verrast met een panoramisch uitzicht over de Schiehaven. Kortom: een plek met alleen maar cadeautjes.

De Parel

OASE

OASE

Bij OASE draait het om creativiteit en duurzaamheid. En om dat uit te stralen organiseren ze de tofste events en werken ze samen met lokale winkeliers en mensen die hun steentje bij willen dragen aan de maatschappij. Houd de agenda in de gaten, want het ene moment vind je hier een vintage markt of een hip feest, en het andere moment houden ze een inzamelingsactie om spullen te recyclen. Een plek die Rotterdam (en de wereld) een stukje mooier maakt.

OASE