Nederland, Limburg4 mei 2018, door Toine Legters

KOFFIE MAASTRICHT

Nederland, Limburg, 4 mei 2018, door Toine Legters

KOFFIE MAASTRICHT

Wij van Bart’s Boekje hebben er soms óók last van: keuzestress. Staat er te veel lekkers op het menu, telt de kaart meer dan 2 pagina’s en weet je niet goed waar je zin in hebt, dan kan het maken van een culinaire keuze -kiezen dus- een hinderlijke zaak zijn. Eerste wereldproblemen indeed, we zijn ons er van bewust. Daarom bieden zaakjes als KOFFIE in Maastricht zo nu en dan een fijne uitkomst. Bij KOFFIE namelijk geen stress op wat voor manier dan ook, maar gewoon goede koffie en haast serene rust. Klinken we nu als een typische dertiger? Ja hè…

Koffie Maastricht

Koffie Maastricht

Afijn, KOFFIE Maastricht bevindt zich exact in het midden van twee beste werelden: achter de ene hoek het Vrijthof, achter de andere hoek het Onze Lieve Vrouwenplein. Dus op steenworp afstand van de gezellig drukte en daarom kunnen we deze minimalistische zaak in aardetinten -witte muren, licht houten meubelen, groene planten- een prima uitvalsbasis voor ieder moment van de dag noemen. KOFFIE is simpel, gewoon normaal en gewoon goed. Ze serveren hier namelijk geheel verwacht goede koffie, een paar soorten gebak en gewoon maar 5 lunchgerechten -waarvan 2 sandwiches, 1 salade en 2 soeps-. De keuze is dus niet reuze en dat is soms ook wel eens fijn. Wil je je echt geen dilemma op de hals halen? Kies dan gewoon voor de couscous salade, zo símpel maar zo lekker.

Wij van Bart’s Boekje hebben er soms óók last van: keuzestress. Staat er te veel lekkers op het menu, telt de kaart meer dan 2 pagina’s en weet je niet goed waar je zin in hebt, dan kan het maken van een culinaire keuze -kiezen dus- een hinderlijke zaak zijn.

Het voorste gedeelte van de bijna oneindige zaak is voor krantjes lezen en bijkletsen, in het achterste gedeelde domineren de macbooks en tablets. KOFFIE is dan ook een geliefde werkplek voor al die digitale nomaden -of gewoon Duitse studenten van de lokale uni- om ‘lekker chill’ te werken. Toen wij er waren, sloegen we het werken over en rolden we zo Le Marais Deux in: de aangrenzende concept store die in directe verbinding staat met het koffiehuis. Een prima combi vonden wij zo, dat shoppen en koffie drinken.

x Lise